Българската реклама – да бъде умна и добре таргетирана

Мобилно приложение подпомага популяризирането на България
29 юни 2017 20:49, Екип на Bloomberg
9
Българската реклама – да бъде умна и добре таргетирана
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България притежава толкова много богатства, като напр. минералните води, че би могла да се фокусира само върху едно от тях и да изгради успешно своят туристически маркетинг около него. Богатствата са толкова много, че опитите да се популяризират всичките са много трудни. Накрая се оттегляте в черупката си и на практика не популяризирате нищо. Това каза д-р Барбара Пейдже-Робъртс, създател на мобилното приложение TheBestOfBulgaria, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Има много хора, като мен, британци, които живеят в България. Ние сме мост между потенциалните туристи от Западна Европа и България, защото познаваме манталитета им. Ние можем да помогнем, за да се създаде адекватна туристическа маркетингова стратегия за привличане на нов тип туристи". 

Точно за това, за да даде представа за България, създадох и приложението TheBestOfBulgaria. То е безплатно, работи на всички мобилни устройства и съм го финансирала от собствения си джоб, каза гостенката.

"Не нося отговорност за това как правителството ще популяризира България.  Бих се радвала да споделя това приложение. Презентирала съм го пред различни институции, но явно правителството има свои собствени планове", допълни тя.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете кулинарните предавания по българската телевизия и ще започнете да припадате от езикови извращения. Ама ако някой ми каже еквивалента на "фламбе" на български, евала ще му кажа ;)А, сетих се пърлен ;)))Прасе фламбе - пърлено прасе ;)))И пак не е точно ;)
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, лингвистите, съвременните езици спадат към категорията на таканаречените "живи" езици - тоест, търпят развитие, промяна добавяне или променяне на думи. Новите думи обикновено идват или от уличния жаргон, или от професионалния жаргон в съответната обаст. като Компютрите, електрониката, медицината и т.н. Взаимното проникване на термини е непрекъснато, особено в държавите, които не развиват нови и прогресивни области и идва от езиците, на които става това развитие. Това го има и в английския.
7
1
 
4
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Е, как ще го научим този "готин" английски? Днеска думичка, утре фраза - и ще сме благодарни на знаещите! TARGET / не ме питайте как се произнася/ = мишена, цел. Санким Барбара искала да каже, че нашата реклама трябва да е добре насочена, нацелена, примерена към определени хора, както се прицелваш с Манлихера към мишена ! Друго си е да имаш под ръка речник !?!!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая иска държавните институции да я финансират. Типично английски подход - експлоатира те и иска да и плащаш за това. Има достатъчно приложения за България. Който иска може да си намери и достатъчно информация в интернет.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявам се - ЦЕЛЕНАСОЧЕНА.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таргетирана, значи! Сякаш не може да каже "челенасочена"1 Ама нали по-найс!
3
1
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Та за рекламата:В България има поселища доказано отпреди 8 000 години, това е минс 6 000 !Приема се за раздел на цивилизацията минус 3 000 ! А !?! Ушите ми проглушиха с Месопотамия и шумери,с Египет и фараони! За 3000 до Хр.,а за 6000? Вярно,че човек ако иска да знае търси,но нали трябва да му покажеш!Има категория хора( знаем ги на кого служат), които по всякакъв начи се стремят да омаловажават България,ха сега да видим като са патриоти/" патриоти" във властта!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До лингвистар - Таргетирана... що не си намерите някой преводач, който знае български?А бе ,ще слагат рекламата в тарга (нещо като сандък от дъски).
1
1
 
9
 
! Отговори
лингвистар преди 6 години
Таргетирана... що не си намерите някой преводач, който знае български?