BulgariaSat-1 се позиционира успешно в орбита

Спътникът ще има живот и гориво за над 20 години
Обновена: 5 юли 2017 14:46 | 5 юли 2017 14:30, Елка Василева
48
BulgariaSat-1 се позиционира успешно в орбита
Снимка: БТА

Първият български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1 достигна българската позиция на геостационарната орбита на 3 юли в 9:30 часа, съобщиха от "Интелдей солушънс".

В процедурите по достигането до орбиталната позиция участваха българските екипи в София и Пало Алто. Екипът на България Сат потвърди, че сателитът ще има живот и гориво за повече от 20 години.

Още по темата

"Успешното позициониране на BulgariaSat-1 е още едно голямо постижение за екипа ни, но и за България, и за нашите клиенти. Ако всичко върви по план, BulgariaSat-1 ще започне да излъчва в началото на август", каза Максим Заяков, изпълнителен директор на България Сат и Булсатком.

BulgariaSat-1 бе изстрелян от "Спейс Екс" на 23 юни в суперсинхронна трансферна орбита, която позволи на сателита да използва по-малко гориво за достигането на позицията си.

Спътникът ще осигурява директно до домовете телевизионни и комуникационни услуги на Балканите и в други европейски региони. Освен за телевизионни и комуникационни услуги BulgariaSat-1 може да се използва за осигуряване на пренос на данни към мобилни мрежи, както и при форсмажорни обстоятелства - аварии, вследствие на природни бедствия - земетресения, бури, наводнения, когато наземните мрежи не работят.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Нещо обаче не е наред,сателита все още не излъчва нищо,а според шефа на Булстат,това трябваше да се случи още от началото на август...
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От коментарите е ясно едно!Ако беше изстрелян с руска ракета, руските *** щяха да си скъсат задн.иците да ни обясняват, колко велико е това постижение за България и българо-руските отношения, но понеже е от САЩ, сега се опитват да ни кажат какъв провал е това!Най-големите нещастници са това!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Булсатком кога ще оправи хд по селата ида си на село гледам два дена в седмицата тв бтв хд сече спорт плюс хд сече тоя ми вика оправете си антената е колко да я оправя като е настроена точно и странното което е често дава карта грешка системата ли бърка се питам ама за пари не бърка
42
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елън Мъск е много далече от Роскосмос. И взема добри пари от всеки, който е достатъчно наивен за да му ги даде ;)Примерно за Теслите - почти на всички модели(с изключение на S), батериите, контролерите за батериите и двигателите са РАЗРАБОРЕНИ и произведени от китайски фирми. Двигателя на S и той е разработен в Китай, само че е произведен малко по на юг ;)))
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елън Мъск издърпа килимчето под краката на Роскосмос и Роскосмос заедно с началника си Рогозин се пльоснаха по очи. Вече никой не търси ненадеждните и скъпи руски ракети.
40
0
 
5
 
! Отговори
Аниним2 преди 6 години
До АнонименНяма запор от Нап . Провери.
39
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога ще държите тая статия за един скапан сателит на часна фирма която дължи над десет милиона лева данъци на държавата и има необслужвани ктчредити за 85 милиона евро от банки, имаща запор от НАП на сметките?
38
17
 
8
 
! Отговори
пфф преди 6 години
Е аман от тоз велик БГ проект ...това не е ли просто още един сателит в небето само че притежание на българска частна фирма, не разбирам к'во толкова ще се промени за българите и за светъ - са о поне намалят ьените на кабелната и интернета,...звучи ми все едно да се гордея че някой българин си докарал в българия едно от 10 бугати вейрон примерно ...то хубаво ама мен к'во ме грее ...
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВАЛА на хората стоящи зад този огромен за наща малка страна бизнес проект БЪЛГАРИЯСАТ 1 . Дано и втори такъв сателит да има след години :)
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Практически 10 - 15 години вече е много за живота на сателит. За 20 никой не говори.
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чувл да има комуникационен сателит, ползван 20 години. Още повече, че сателитните комуникации точно в момента са в подем поради елементната база и навлизат технологии, дето ще направят всичко в момента неимоверно остаряло. А сателита е строен не по тези ътехнологии.
34
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво найстина голям успех за България и хората зад този проект. Много пари и време !Дано все повече хора следват мечтите си и издигат България на ново ниво. Тея глупендерии, които плюят даже не си заслужава внимание...очевидно не са постигнали нищо в живота си и трудно оценят . Ама ще си отидат без история ...докато други ще ги напишат в нея :)
33
30
 
13
 
! Отговори
Споко преди 6 години
Споко хора, започва се 24ч на ден турски сериялчета, турция топ 20, турски новини поне 30 канала...Наскоро в Белгия едни познати ме питаха дали Български език е втори език в страната ни защото шведите говорят не на Български. Потънах в земята от срам.
32
0
 
6
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
още един два примера, Deutsche telecom British telecom,не е *** човека ми ти си невежа.
31
27
 
10
 
! Отговори
от село преди 6 години
Абе стига с този частен сателит бе. какво сте се развикали ура, ура , ура. ай сик тир бе ...
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе ти наистина си упорито Tъп !!! Колко примера за търговски марки и частни фирми с изброените от теб имена на държави искаш да ти напише някой за да станеш по-малко упорито Tъп ?
29
0
 
7
 
! Отговори
IT преди 6 години
До Анонимен - 30Има такива частни компании, пример - Deutsche Bank, най-голямаат частна банка
28
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са глупости,само в България частни фирми се отъждествяват с държавни наименования,на нещо ще пише Doich,Austria,France,Еspania и ще е частно,ама друг път.
27
1
 
3
 
! Отговори
tt преди 6 години
до 22 -А това че не знаеш колко е 2+2,давали ти право да си 22 ???
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
български е парко мястото на сателита, пит ай професор Вучков , звездите му говорят пряко в ефира.