Роботите ще ни вземат работата? Адаптирайте се тогава!

Изпълнителен директор съветва хората да учат нови неща
15 юли 2017 09:45, Елена Кирилова
32
Роботите ще ни вземат работата? Адаптирайте се тогава!
Снимка: Архив, Reuters

Надпреварата за създаването на технология за роботи и изкуствен интелект, която да промени начина, по който работим и живеем, доминира в безброй индустрии, пише CNBC.

Но хаосът и напредъкът, които тези революционни технологии носят, ще засегнат големи части от икономиката: работни места, банковата система, транспортната индустрия. Всичко това предизвиква известни страхове.

Преди време председателят на Alibaba Джак Ма предупреди обществото, че могат да го очакват десетилетия, изпълнени с проблеми, благодарение на новите технологии.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск твърди, че хората трябва да се „слеят“ с машините, за да се получи нещо като киборг. Само така човекът ще може да бъде адекватен на всичко, което предстои.

Но обръщайки гръб на лудите предсказания за бъдещето, един главен изпълнителен директор смята, че има отговор на един от най-големите въпроси днес: дали роботите ще вземат работните ни места.

Изпълнителният директор на VaynerMedia Гари Вайнерчук коментира, че тези, които работят на места, на които могат да бъдат изместени от роботи, трябва да започнат да се учат на нещо ново в дигиталния свят.

"Роботите, които вземат работни места, са проблем за хората, които работят неща, които роботите могат да отнемат. Хората винаги са губили работа", посочва още той.

По думите му той „не се чувства зле“ за хора като шофьорите на камиони, които не правят сериозни стъпки, за да се адаптират.

"Шофьорите знаят от 20 години, че има голям шанс камионите да започнат да се карат сами. Тези хора могат по четири часа на ден да се обучават в други неща", коментира експертът.

Според него, ако изберат да "заровят глава в пясъка", ще са в губеща позиция.

Изпълнителният директор говори не само за променящия се пазар от гледна точка на заетостта, но за това, което ще донесат роботите като цяло.

Четете още новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Street hawk преди 5 години
хубаво ще е роботи да работят за нас само че има проблем който ме праши много да не стане като в терминатор роботите да придобият собствен интелект е да помислят че човешката раса е безполезна и да я затрият
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И не, нискоквалифицираните няма да имат работа .... И какви от това ? Имахте 12 години в гимназията, да го измислите, после имахте 19 години да учите ИД а се развивате, ни сега, защото сте на поточна линия във фабрика, се оплаквате от роботи ...
27
0
 
4
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 6 години
Малиии. Шъ остана без работа и Минка св ще ощастливява някой друг. А на тати идиотчетата ко ша прайкат не знам. По цял ден си играят на чичо доктор.
26
5
 
2
 
! Отговори
Смисъл 05 преди 6 години
Нашия Създател е създал този Свят. Той е направил хората по негов образ и подобие. ЗАТОВА ХОРАТА ПРОЕКТИРАТ И ЖИВЕЯТ СЪС ЦЕЛИ СХОДНИ НА БОЖЕСТВЕНИТЕ.ВСИЧКО, КОЕТО БОГ ИСКА, ЖЕЛАЕ, РАБОТИ... НИЕ ХОРАТА СЪЩО ГО ИСКАМЕ, ЖЕЛАЕМ, ТРУДИМ СЕ. ПРИЧИНАТА Е ЯСНА. ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ДА СТАНЕ ЯСНА ЗА ВСИЧКИ ХОРА.НЕ СЛУЧАЙНО ВСИЧКО В ТОЗИ СВЯТ ВЪРВИ В ТАЗИ ПОСОКА - обединени на всички хора в една обща империя и език, менажиране на планети и космос, изкуствен интелект, виртуализация, религия.
25
2
 
2
 
! Отговори
Смисъл 04 преди 6 години
ЗАТОВА И ТОЗИ СВЯТ ВЪРВИ С БЪРЗИ ТЕМПОВЕ КЪМ ПРЕДСТОЯЩИЯ ТЕСТ.Не се плашете. В бъдещето всички хора ще бъдат учени, програмисти и съпорт.Не само, че няма да има шофьори , сервитьорки и др ниско клалифицирани професии, но и лекари, учители и т.н.Не вярвате? Иисус е лекувал и възкресявал хора чрез СЛОВОТО СИ. Разберете и опознайте виртуалния Свят, в който живеете. Искайте и ще Ви се даде. Чукайте и ще Ви се отвори. Нашия Създател е създал този Свят. Той е направил хората по негов образ и п
24
2
 
2
 
! Отговори
Смисъл 03 преди 6 години
Именно така БОГ управлява всичко. Не случайно хората са виртуални и никога не могат сами да преодолеят законите в този Свят. Вече има могъщи организации, които по научен път са доказали тази теория. За да опознаеш , как работи виртуалния свят правиш виртуализация във виртуализацията. Това става чрез използване на супер компютри и изкуствен интелект, който постоянно да задава границите на новата среда за всеки организъм, част от текущата среда.ЗАТОВА И ТОЗИ СВЯТ ВЪРВИ С БЪРЗИ ТЕМПОВЕ КЪМ ТА
23
2
 
2
 
! Отговори
Смисъл 02 преди 6 години
- ако масата не желае да следва генетично зададената цел бива унищожавана чрез природно явлениеХората не могат нито да предвидят явленията, камо ли да ги управляват. МАКАР И ТОВА ДА Е МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЯХНАТА ОСНОВНА ЦЕЛ.И тук идва разковничето на проблема - целта на живота. Нещата са доста сложни и имат множество технолгични направления , но в крайна смета всичко свършва с виртуализацията на всички нива.Именно така БОГ управлява всичко. Не случайно хората са виртуални и никога не могат да из
22
2
 
2
 
! Отговори
Смисъл 01 преди 6 години
Ако можехте да синтезирате и анализирате информация за живота на хората и планетата в период от милиони години щяхте да разберете следното: - винаги идва момент на голям колапс и живота се рестартира. Главната причина е свързана с озновната цел и задача - хората винаги са се стремяли към едни и същи неща независимо от времето,в което живеят (поколенията). Накрая винаги достигат до един и същ модел на поведение и цел. - ако масата не желае да следва грнетично зададената цел бива унищожавана
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роботите са неизбежни поради технологичната надпревара. Затова и кървави протести и граждански войни са неизбежни. Само истинска глобализация може да реши проблема. Нямаме нужда от пълна роботизация. Обаче конкуренция и надпревара води към това.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя робот е по скъп от новия джип на шефа. А той не обича да дава повече от 460лв. месечно. Така, че спокойно..
19
2
 
10
 
! Отговори
абре капиталист преди 6 години
Е да ама робота Бай Иван е по-модерен и икономичен.Фотосинтезира,работи на 4 часа,а реално 16 часа ,не спи ,винаги е готов да слуша и изпълнява команди различни от трудовата си характеристика.За да имаш робот трябва да имаш реална конкуренция ,а Бай Ивановците са безплатни и най-важното може и да не им плащаш с месеци те пак идват.
18
1
 
7
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Че те завалиите като научат ,че не могат да си платят тока дето са израсходвали с изработеното и ще им гръмват платките,те да не са Бай Иван да стоят по 4 месеца без презареждане.На мазохистичното експлоатиране в България и бетонни нерви да имаш ще изпушиш.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе либерални терористи..Русия прави 3 вида компютърни процесори.. А Германия нито един .. Русия има търсачка - Германия няма.. Русия има космическа програма - Германия няма..
16
0
 
19
 
! Отговори
капиталист преди 6 години
разбира се, че робот ще взема - слушка, изпълнява, не спори, не папка, не пуши, не пие, не *** и най-важното - мога да го изключа по всяко време.обаче ме притеснява едно нещо - от кого ше продължавам да имам "ръст на печалбата", като няма да кога да пробутам произведеното? да продавам на друг "стопанин на роботи" , не става - ще се избием кой да прецака другия, а офчици които да купуват "на промоция", вече нямаааа... ами сега !?!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономистите и банкерите са първите мъртъвци.. Слава на Бога .. Най-големите негодници които искат да живеят на гърба на другите учат икономика.. Сега роботи ще живеят върху техните кости.
14
1
 
28
 
! Отговори
саки преди 6 години
Ако робот,попадне в държавната администрация, в океана от безсмислени служители, бързо ще го научат, как да чете списания под бюрото,да пуши през пет минути по ъглите, да спи с отворени очи, да интриганства и клюкари, да седи в кабинет,за който и шефовете му не предполагат ,че съществува,да ползва 100 дена болнични и 40 дена отпуски, да дразни обикновените хора с бюрокращина, да пие по 20 кафета пак с цигарка и отегчен да си тръгва в 17ч. ,оглеждайки се какво може да гепи от службата.
13
0
 
20
 
! Отговори
робоцоп преди 6 години
Учете се да ремонтирате роботи за да издържат на работа не повече от 2 дни.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Същия свят съм...На Р.***. , Михов, Петков, Станишев /вече демократ в ЕС/ и т.н. Помня им и заплатите 400-500 лв.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-принцип и без това има прекалено много хора.Ще почнат да изчезват бачкаторските професии.Е такива дето пищят в Европа,че нямало кой да ги работи и затва си внасят милиони мъжки афро-араби които уж щели да работят.А на тях по-принцип детската им мечта е как да работят много да плащат данъци и да сменят памперсите на шишкави бабички.ха ха ха
10
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 8Не знам в кой свят живееш но комунисти няма от 30 г.Точно най арогантните и алчни капиталисти са бившите комунисти