Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а

Свръхзвукови ракети също ще постъпят на въоръжение
21 юли 2017 08:37,
196
Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а
Снимка: Reuters

Свръхзвукови ракети и роботи ще бъдат приети на въоръжение на руския флот след 2025 г., се казва в документа за държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г., утвърден с указ на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Свръхзвуковите ракети и роботизираните апарати с различно предназначение, включително така наречените "автономни необитаеми подводни апарати", ще постъпят на въоръжение след 2030 година.

В същия документ се казва, че Русия смята стремежа на САЩ за господство в световния океан за заплаха за националната си сигурност.

"Съществуващите опасности и заплахи за сигурността на Руската федерация в световния океан се запазват и се появяват нови. Основна сред тях е стремежът на редица държави, преди всичко Съединените американски щати и техните съюзници към господство в световния океан, включително в Арктика, както и към постигане на смазващо превъзходство на своите военноморски сили", се казва в документа.

Като други заплахи за сигурността на Русия са посочени териториалните претенции на чужди държави към руски крайбрежни територии и прилежащите води. Заплаха за сигурността създава и увеличаването на броя на държавите, притежаващи мощни и боеспособни флоти, както и разпространението на оръжията за масово поразяване и ракетните технологии.

Друга заплаха произтича от стремежа на редица страни да ограничат достъпа на Русия до ресурсите на световния океан и излаза й към жизненоважните морски транспортни комуникации, както и от икономическия, политически, юридически и военен натиск над Русия, целящ да понижи ефективността на морската й дейност. Заплаха създава и отслабването на руския контрол над Северния морски път, чието използване от руския транспорт има исторически корени.

Москва се притеснява и от "увеличаването на мащабите на международния тероризъм, пиратството, бракониерството, незаконния морски превоз на оръжия, наркотични и психотропни вещества, както и на химически вещества и радиоактивни материали".

Притеснения предизвиква и "съществуването на огнища на въоръжени конфликти и ескалацията на такива конфликти на територии, имащи стратегическо значение за Русия и нейните съюзници, както и на територията на държави, имащи излаз към световния океан".

Концепцията на САЩ за "глобален удар" заплашва директно международната сигурност и сигурността на Русия, се подчертава в документа, озаглавен "Основи на държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г.", като се отбелязва, че военноморските сили имат важно значение за изпълнението на тази концепция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са по-напред последните бойни кораби на САЩ и Великобритания са пълен провал , Ф-35 нищо не става от него..Автономни Автомобили не са кой знае каква технология скоро софтуера за Автономни автомобили ще се прави и в България - във Вистеон и Луксофт..
99
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 91Интересно защо други демократични страни не тънат в мизерия ми все нашата демокрация е така... дали не защото народа който обитава тази страна не става за нищо и има манталитет на балкански селянин какъвто е? Мистерия.
98
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са по напред руснаците защо Италианска фирма им полага тръбите производство на на Германия по дъното на Черно море
97
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците били по напред в кибернетиката . По голям виц от това не бях чел . Стига бе а посмалете малко
96
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
108 хахаахахахахахахахххах точно най-техничарската нация , дето е в кръвта им техниката , а бе ей . Къде си ръгнал бе . Случайно да си посещавал най-големият музей на тениката на земята - Дойчес Музеум в Мюнхен или поне БМВ Велт , смешен си да знаеш
95
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Университе имат Сайтове вижте къде и как се учи Техническа Кибернетика и системно в Инженерство във вашата Велика Германия .. Специалността в ТУ-София - Автоматика и Информационно управляваща техника е по-добра от много германски университети.. На Германците сякаш невидма сила ЦРУ им е забранила да учат техническа кибернетика.
94
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирача твоята Русия по научни открития и защитени патенти е джудже в сравнение с останалите страни . Каква наука в руските университети , стига глупости бе ей
93
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 102 Издиша ти главата. ВСВ най-добрите техники да на запада. Посочи кое оръжие е било по-Добро на руснаците. Даже нямат голяма иновация. Преписват реактивния от Германия. Атомното от САЩ. Подводниците на Сащ са ненадминати и до днес. Радарите са на Англетата.
92
4
 
8
 
! Отговори
Однако до (58) преди 6 години
Разбрахме, че макар да е професор от Харвардския университет, ученият е руснак и е съосновател на Руския квантов центр.Квантовата физика разкри единството на понятията, смятащи се за противоположни и непримирими - частиците са едновременно делими и неделими, енергията се превръща в частица и обратно, пространство и време.Понятието вероятностни вълни, което до определена степен реши парадокса "частица-вълна", доведе до възникването на по-сериозни противопоставяния: съществуване и несъществуване
91
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да ви обясня още малко , във Вистеон Калрсуе се търсят само системни инженери .. Които правят спецификацията на системите и прехвърлят поръчката за Мерцедес на Вистеон България където правят софтуера.. Техническа Кибернетика в Германия на високо ниво се учи само в университета Щутгард и ТУ-Илеменау в Источна където партньори са руски иниверистети.. Туполев и Енерг.МоскваА в Русия във всеки университ се учи техническа кибернетика , техническо управление.. на високо ниво с много математика
90
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
102 Точно така , за това руснаците вече 27 години не могат да изпратят кораб извън околоземната орбита
89
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложността на Автономните Автобили е нищо , в сравнение със сложността на подводница , боен кораб , изтребител , космическа ракета..Запада издиша именно в сложността на системите и техническата кибернетика.. Разбирам от тези неща уча КТС но много ми харесва автоматиката и роботите.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
98 След като се чувстваш такъв си е твой проблем
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 92А нашата провинция как е Драги ми Смехурко...нашата провинция, още от времето на бай тошо е била и е много по-добре от тяхната провинция. живял съм, имам поглед отвътре
86
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
97 Ми добре е , никога не е била като руската нито по време на турското владичество , нито по време на Цраство България нито после по време на соца , да не говорим за днес. Винаги българинът е живеел по добре от руснака
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Последния по принцип е кенефаджията ! Велика чест .
84
9
 
10
 
! Отговори
До 92 преди 6 години
А нашата провинция как е Драги ми Смехурко
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен92 Ами като не знаеш, що лаеш ?
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
93 имат да , на хартия имат , но нищо реално
81
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
91 Пак грешен пост нито Северна корея , да не говорим за африканските държави могат да се равнят с нас . Да ние сме последни , но в клуба на богатите , не забравяйте тзои факт ***