Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а

Свръхзвукови ракети също ще постъпят на въоръжение
21 юли 2017 08:37,
196
Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а
Снимка: Reuters

Свръхзвукови ракети и роботи ще бъдат приети на въоръжение на руския флот след 2025 г., се казва в документа за държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г., утвърден с указ на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Свръхзвуковите ракети и роботизираните апарати с различно предназначение, включително така наречените "автономни необитаеми подводни апарати", ще постъпят на въоръжение след 2030 година.

В същия документ се казва, че Русия смята стремежа на САЩ за господство в световния океан за заплаха за националната си сигурност.

"Съществуващите опасности и заплахи за сигурността на Руската федерация в световния океан се запазват и се появяват нови. Основна сред тях е стремежът на редица държави, преди всичко Съединените американски щати и техните съюзници към господство в световния океан, включително в Арктика, както и към постигане на смазващо превъзходство на своите военноморски сили", се казва в документа.

Като други заплахи за сигурността на Русия са посочени териториалните претенции на чужди държави към руски крайбрежни територии и прилежащите води. Заплаха за сигурността създава и увеличаването на броя на държавите, притежаващи мощни и боеспособни флоти, както и разпространението на оръжията за масово поразяване и ракетните технологии.

Друга заплаха произтича от стремежа на редица страни да ограничат достъпа на Русия до ресурсите на световния океан и излаза й към жизненоважните морски транспортни комуникации, както и от икономическия, политически, юридически и военен натиск над Русия, целящ да понижи ефективността на морската й дейност. Заплаха създава и отслабването на руския контрол над Северния морски път, чието използване от руския транспорт има исторически корени.

Москва се притеснява и от "увеличаването на мащабите на международния тероризъм, пиратството, бракониерството, незаконния морски превоз на оръжия, наркотични и психотропни вещества, както и на химически вещества и радиоактивни материали".

Притеснения предизвиква и "съществуването на огнища на въоръжени конфликти и ескалацията на такива конфликти на територии, имащи стратегическо значение за Русия и нейните съюзници, както и на територията на държави, имащи излаз към световния океан".

Концепцията на САЩ за "глобален удар" заплашва директно международната сигурност и сигурността на Русия, се подчертава в документа, озаглавен "Основи на държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г.", като се отбелязва, че военноморските сили имат важно значение за изпълнението на тази концепция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се дали да не запиша ,магистърска Автономни системи в ТУ-Дармщат , ще има ли работа или ям дървото..
59
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са гениални във военната техника. Те първи построиха такова чудо и въведоха ново понятие - "самолетотрошач тип Кузя" ! Евала!
58
9
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 63Колега много ама много грешите1. Хиперзвук - ТЕРМИН от 5*Мах(5*скоростта на звука) нагоре хиперзвук е и първа, втора и трета космическа скорост но само и единствено при движение мвжду две точки на земята.2. Първата практическа Хиперзвукова ракета е зенитната ракета на Комплекса С-200 Вега. На базата на тази ракета СССР са правени опити с първите правопоточни реактивни двигатели. Двигателя се монтира на носа на ракетата която го ускорява до над 5000км/ч. Има снимки на допотопна к
57
16
 
17
 
! Отговори
ники преди 6 години
Русия единствено произвежда пропагандни новини, нищо от това, което са казали в последните 2 години не се е изпълнило. То не беше изпитание на най-новата невидима ракета, която никой не я е виждал, то не бе бяха нови модели танкове, които се чупят и не могат на парада да минат, то не бяха глупости и небивалици от световна величина...Някой вярва ли им още?
56
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм кремълски *** и плющя наред говедофили, герберасти и шороши с розови бузки.
55
12
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
"Новината", че раССия се въоръжава не е от вчера и въобще не е новина .... Що се отнася до роботите, които ще бъдат пуснати на въоръжание след 2025 г., до тогава много вода ще изтече, а също така и бензин от Бензиноколонката, и ако цената му не се вдигне драстично, за роботите на товарищ путин, можем да четем в романите на Аркадий и Борис - Стругацки, ако преди това братята заимстват идеята от Айзък Азимов ... !!!
54
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСАЩ много по отдавна от Русия създадоха хиперзвукови ракети.Руснаците все са втори.Нямат на въоръжение още самолет пето поколение.Все прототипи показват.Няма денги,и науката им отстъпва тотално на САЩ.Най-добрите университети в света се намират в САЩ и Великобритания.Къде са университетите в Русия?????На последните места!
53
5
 
9
 
! Отговори
Брат кит преди 6 години
След прочитът на днешната новина, скайнет се саморазпусна!
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На картинката не е боен робот, макар че не стреля зле.Иначе бай бабо да те не среща руски боен робот. Като ги знаете конструктурите само си представете какви ще са творенията им!(има впредвид че концерна калашников се включиха по темата)
51
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Брат кит 54На Марс не, но на Луната ПЪРВИ БЕШЕ РУСКИЯ ЛУНОХОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Както и на Марс първия МАРСОХОД ПАК ЩЕ Е РУСКИ!!!!!! А "снимките" от "кацането" на Луната на краварчетата, си ги прожектирайте в кината, под заглавие "Поредна холивудска боза"!!!!
50
5
 
16
 
! Отговори
Баси якото преди 6 години
Роботизирана бутилка одеколон с автоматична капачка и мярка за разреждане.От 2040 ще се предлага в пликче от кисели краставички,термозащитен за многобройните туристи в Арктика.
49
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Незнайко 54Слушай, може много да се превъзнасят някакви т.н "хамериканци"...но в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ това са и еуропейски хора, и руснаци и от цял свят! Първите завоеватели са били авантюристи и нещо като престъпници. И на нова земя отиват хора, които ИЗПОЛЗВАТ ВСИЧКИ УМОВЕ И ДОСТИЖЕНИЯ ДО ТОЗИ МОМЕНТ! Без Циолковски няма да има и маск и васк и разни всякакви "изобретатели".....А без руската и съветската наука и техника НИЩО В СВЕТА НЕ Е ПРОИЗВЕДЕНО! Четете архиви, а не гледайте комикси!!!
48
3
 
12
 
! Отговори
Брат кит преди 6 години
Руснак-киборг кацна на марс без предупреждение за намеренията си надминавайки скороста на светлината с най-новата руска ракета "лястовичка". Новината бе радостно посрещната с официален поздрав от Ким Чен Ун в базата си за източване и дистрибуция на еленска кръв!
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До свинарязабавно е разбира се как тамошните слабоумници приказват глупости и си вдигат самочуствието с чужди постижения отпреди десетилетия, по същия начин както и тукащните.
46
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко свързано със САЩ е в минало време. Изпяха си песента.
45
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязвате ли, че всички новини за военната индустрия на Путин са в бъдеще време?
44
10
 
13
 
! Отговори
ГЕОРГ КРАЕВ преди 6 години
Кучетата си лаят, керванът си върви. Заменете кучета със сорроссоиди и керван с Русия и в пословицата нищо няма да се промени. Даже става по-актуална.
43
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен-42 С *осоид ,то и китайския йоан е с много по нисък курс спрямо долара ,ама от кашерния краварник вият на умряло срещу Чайна ,че умишлено си държи нисък курса на йоана. Ако разбираше малко от малко от икономика щеше да знаеш,че Русия е страна износител на горива храни и оръжейни технологии ,които се произвеждат в рубли ,а се търгуват навън във валута от което печели страната.И накрая знаеш ли,че само за първите 6 месеца на тази година руската икономика има ръст от над 4 %
42
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицата на руските терминатори ще са отливки от лика на Путин :-)
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те не произвеждат автомобили,а танкове!