Пътуване към бъдещето: Hyperloop One – стъпка по-близо!

Компанията успешно тества прототип на транспортната капсула
4 авг 2017 19:18,
31

Снимка: Hyperloop One

Преди няколко седмици, Hyperloop One разкри прототип на капсулата, която компанията се надява, че ще превозва пътници в почти вакуумни тръби със скорост близка до тази на звука. Компанията обяви първите успешни тестове на тази капсула, която летейки над тестовото трасе ускори до над 300 км/ч.

Hyperloop One е една от развиващите се компании, които се стремят да направят концепцията за транспорт на Илон Мъск реалност. Тази система използва мрежа от тръби с ниско налягане, които превозват хора и товари в магнитно левиращи капсули с около 1200 км / ч, пътуващи от Лос Анджелис до Сан Франциско само за 30 минути.

Преди месец компанията започна първите изпитания - Фаза 1, където за прърви път се тестваха всичките системни компоненти на специално създадена шейна. Това включваше двигателя, окачването на превозното средство, технологията за магнитно издигане и вакуумната помпена система, както и представянето на прототипа XP-1.

Капсулата е дълга 8.7 м, широка 2.7 м и висока 2.4 м и има корпус от въглеродни влакна. Шасито е направено от конструктивен алуминий и съдържа задвижваща система и магнити за издигане и управление. Hyperloop One казва, че капсулата е проектирана като кола от Формула 1 - да бъде лека, но здрава.

Сега във Фаза 2 от изпитанията XP-1 бе поставен в 500-метровата тръба на Hyperloop One в пустинята Невада. Това включваше понижаване на налягането в тръбата до еквивалента на въздуха на около 60 000 метра над морското равнище, позволявайки на капсулата да използва магнитно издигане, за да се носи над трасето и да измине чрез електрическо задвижване разстоянието от 300 метра.

"Постигнахме историческата скорост от 310 км/ч и сме развълнувани, че най-накрая ще покажем на света, как XP-1 минава през тръбата на Hyperloop One", казва Шервин Пишевар, съосновател на Hyperloop One.

"Когато чуете звука на Hyperloop, чувате звука на бъдещето", настоява той.

Екипът съобщава, че отново всички компоненти на системата са преминали изпитанията. Въпреки че, все още е далеч от скоростта на реалния Hyperloop, това е още една обещаваща стъпка напред за компания, която вече провежда проучвания за приложимост на системата в различни страни по света.

"Доказахме, че технологията ни работи и сме готови да започнем дискусии с партньори, клиенти и правителства по целия свят за въвеждането на нашата Hyperloop технология", казва изпълнителният директор на Hyperloop One Роб Лойд.

"Развълнувани сме от перспективите и от приемането, което получихме от правителствата по света, за да помогнем за решаването на предизвикателствата с обществения транспорт и инфраструктура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
8
 
! Отговори
разликата преди 6 години
Преди 35г учителя ми по биология който беше много начетен говорише за бъдещете и казаше за проекти като този,вакуумна тръба и чрез електро магнит за да се избегне триенето направата на бързи влакове но той говорише за теоретична възмножност от 4500 км,в час. Лека му пръст ако е починал господин Гагашев.Но преди 35 г. беше към 60г. Много умен човек.Раликата между Американци и Руснаци е че Американците експериментират интересни теории а богатите Руснаци гонят мадамите и си купуват скъпи имоти.
25
4
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Херман Кемпер през 1934г. в Германия, получава лиценз за изобретеният от него влак на въздушна възглавница. През 1971г. край Мюнхен е пусната първата линия Маглев (магнитна левитация). В Германия, Китай, Япония - технологията маглев достигна 600 км/ч. Ако линията се вкара в тръба и се намали съпротивлението, се достига скорост до 1200км/ч. Не знам в случая Мъск какво иска да ''открие''. Всичко е ясно още през 60-те години на миналия век.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24, Ти не можеш да смяташ дори с калкулатор в ръка.
23
4
 
0
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимен 20Бе ***, 380 м/с са 6308 км/ч - идиотска работа ...
22
0
 
1
 
! Отговори
Вуйчо преди 6 години
Бдж фурйева
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми цъкай минуси ами спри да се излагаш като кифладжия. Разбирам, че нямаш идея какво прави Мъск ама поне не се прави на интересен. Смешен си.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До14Ти имаш ли идея какво означава думата "обещание" ? Така като гледам не. И между другото въпросната батерия е готова и се казва Powerwall... моля те вземи си тръси по-достоверна информация.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слабо. 300км/ч са 83 м/сек. Като стигнат 380м/сек да ми званнат да ги похваля.
18
4
 
3
 
! Отговори
До14 преди 6 години
Според шефа на Tesla Motors, компанията е готова с дизайна на потребителска акумулаторна батерия за домакинска употреба, която ще може да влезе в производство още през следващите шест месеца.11:22, 13 февруари 2015Ето ти едно неизпълнено обещание на Мъск! През пет минути ще ти пускам по едно
17
0
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
ако ще се строи върху разлома Сан Андреас, конструкцията трябва да издържи на земетресения от 9 по Рихтер...
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това балканската простотия не познава граници. Нищо чудно, че си седим в калта.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я кажи нещо друго за Мъск? Знаеш ли изобщо нещо за него или с какво се занимава или само четеш жълтите сайтчета и от там се информираш за света около теб?
14
6
 
8
 
! Отговори
88 преди 6 години
Забелязам, че има някои индивди, които явно имат руски *** в *** си. Не мога иначе да си обясня писанията им за Русия и Путин под статия, в която няма и намек за тази държава. Нещо им пречи. Не са спокойни. Нeщacтници!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Обещанията на Мъск :) я дай да видя къде е обещавал защото знам за какво става дума и това не са обещания а просто визия за неща от бъдещето. Тук май не правите много разлика. То да не е партията да ви обещава.
12
3
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Първо се запознай с обещанията на Мъск и тогава ме назидавай. Явно си бил партиен секретар при комунизма. Това е за цял живот увреждане
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За постиженията на Тесла няма какво да говорим особено след Модел 3 с който постави началото на масовия електромобил. Сори не вЪри с газУвУ. Седнали да ми плюят по човек който прави революция с всичко с което се захване от ПейПал до Спейс Екс. Смешници.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така като гледам нямате много идеа какво реално прави Мъск... или кой е и как е стигнал до тук и какви са плановете му. За разлика от Бойнг и Локхед Мартин, Спейс Екс не получава никакви държавни субсидии и се до сега се справя много добре. В момента се работи по изтрелването на Драгон Хеви като всички степени са предвидени да се върнат и приземят обратно на Земята нещо което никой друг до сега не е правил, а той вече успя няколко пъти дори на платформа в морето.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Като нямаш никаква идея какви глупости говориш защо изобщо си правиш труда да пишеш? Това не мога да разбера...
8
0
 
3
 
! Отговори
Ураа преди 6 години
Айде и утре Карнобат-Бургас за 45 секунди.
7
5
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
В русия пък се предвижват по-бързо..ама на 4 крака :D