Интегрираните търговци ще завладеят бъдещето

Лек, но стабилен ръст на усвояване на търговски площи в България
17 авг 2017 11:37, Екип на Bloomberg
2
Интегрираните търговци ще завладеят бъдещето
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Въпреки развитието на електронната търговия още не може да се говори за край на моловете и търговските площи, защото това е форма на търговия, която определено е водеща в днешното общество, не само в България, но и в цял свят и се развива и адаптира спрямо развитието на пазарните условия, включително и на развитието на технологиите и онлайн търговията. Това каза Боряна Пенева, мениджър търговски площи, Colliers, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "Физическата търговия продължава да държи 90% от пазара в световен мащаб".

"В България търговските центрове в момента се развиват доста устойчиво и до голяма степен положително, защото в последните години наблюдаваме ръст в усвояването на търговските площи - лек, но стабилен".

Амазон, например, са в процес на покупка на голяма верига магазини за плодове и зеленцуци, с което ще увеличат съществено присъствието си във физически търговски обекти. Те целят подобряване на крайния продукт, който предлагат на своите клиенти - т.нар. усещане за пазаруване (shopping experience), каза събеседничката. "Фокусът остава онлайн търговията, но има синергия между продаването на продукти и услуги и тяхното физическо ползване от клиентите и от друга страна онлайн платформите".

"Бъдещето е в интегрираните търговци, които затварят цикъла. Те са производители, имат голяма мрежа от търговски обекти, но и функционална онлайн платформа".

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
25
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Единствената стабилна тенденция е в обезлюдяването на държавата,основна заслуга за това имат политиците или неспособността им да създават градивна среда за развитие.