Силата да си Тръмп – туит и Amazon каза чао на $5,7 млрд.

Това не е първият път, в който Тръмп атакува Джеф Безос
Обновена: 17 авг 2017 16:19 | 17 авг 2017 12:37,
23
Силата да си Тръмп – туит и Amazon каза чао на $5,7 млрд.
Източник: Reuters

Президентът на САЩ за пореден път използва социалната мрежа Twitter, за да атакува компании, които не смята за коректни. Този път (отново) на прицел е Amazon, която Тръмп смята, че вреди на американската икономика, пише The Independent.

Вчера той пусна туит, с който безпардонно обвинява Amazon:

Amazon нанася огромни щети на ритейлърите, които плащат данъци. Малки населени места, градове, щати на територията на страната ни търпят загуби - много работни места биват загубвани!

Този кратък пост за няколко часа успя да отпише 5,7 млрд. долара от оценката, която фондовите пазари дават на Amazon. Компанията на Джеф Безос загуби 1,2 процентни пункта от стойността си два часа преди да започне борсовата търговия днес. След отварянето на борсите в Ню Йорк акциите възвърнаха изгубената си стойност.

Още по темата

Това не е първият път, в който Тръмп атакува Безос чрез двете му основни компании - Amazon и Washington Post, за което неколкократно е казвал, че е издание, публикуващо фалшиви новини.

Също така президентът на САЩ смята, че вестникът прикрива ритейл компанията на Безос, скривайки информация за неплатени данъци.

Официалните изявления от Washington Post отричат каквато и да е връзка с Amazon, освен участието на Безос в холдинговата компания, която притежава новинарското издание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 - Браво на теб. Но платформата служи и за изкарване на пари. Ако намеря брутални намаления, да препродавам през амазонка и ибея, със хубава печалба, разбира се. Виж, компанията ти не се ожюценя на половин трилион долара, ако не става нищо от нея. Явно не пазаруваш толкова често.
17
2
 
3
 
! Отговори
До Футюрооолога преди 6 години
Тръмпи не си публикува данъчната декларация , защото всичките му лъжи колко е богат ще излязат наяве. Наследил е от баща си и дядо си голямо наследство, шест пъти е банкрутирал, благодарение на данъчната им система от години не плаща данъци, а на всичко отгоре руски банки са го финансирали и така Путин го държи в ръцете си. Този фукльо, ако беше толкова богат за колкото се представя ,досега милион пъти да е размахал декларацията си.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми барайте амазончето. Половината ми покъщнина и доста от книгите ми са от там. Някой неща ги намирам на два пъти по-ниски цени, а се е случвало и да продавам неща, които бих изхвърлил на пътя, но се намира някой, на 1000 километра, който му трябват. Не ме интересува, че няколко скъпернически магазина, който продават на тройни цени, щели да затворят. Аз намирам евтини стоки, и на моменти реализирам печ1алби, така че всичко е наред.
15
2
 
8
 
! Отговори
Тръмпъпеш преди 6 години
Тръмп има птиче гнездо на главата си. Респект.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15: Тази стойност не е толкова "стабилна" защото е просто оценка, давана от редица финансово анализатори, които по-скоро гадаят. Ползват се какво ли не алгоритми, които взимат под внимание неща от изказванията на Тръмп, до прогнозата за времето.А и оценката на Amazon в момента е $475 млрд.
13
4
 
14
 
! Отговори
бахти и ценностите! преди 6 години
"Този кратък пост за няколко часа успя да отпише 5,7 млрд. долара от оценката, която фондовите пазари дават .."Щом един туит може да измени в такава степен стойността на нещо, то колко е стабилността и колко е стойността на тая виртуална икономика?
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Края на фамилията на този бизнесмен ми говори за нещо гръчко!В САЩ където има далаверка все тези хора са намесени!Както дядо Вазов казвал:Помнете и знайте,че гърци са хора,хитри ,вероломни!
11
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Brawo на Тръмп! Истинският президент! Другите, които помня, а аз помня от КАртър, са 0!
10
1
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Утре ще каже нещо лошо и за Биткойна че се използва на пример само от финансови измамници които перат пари и укриват данъци.И Биткойна ще се срине.Време е да продавам.
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно е, да не кажа долно, някой който не желае да публикува данъчната си декларачия да обвинява другите!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Wal-MartТърговец на дребно.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами определно английският ти не е на ниво или пък от толкова много английски си забравил българския, не знам.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
или не знаете какво значи ритейла или гугул преводача не вие превел ритейла , както и вашингтон пост еле па амазон все думи дето ги има на български друг е въпроса какъв е речниковия запас ....
5
12
 
2
 
! Отговори
Wal-Mart преди 6 години
Номер 3: И как точно и конкретно е превежда "ритейлър" според теб? Моят английски не е достатъчно добър за да го преведа явно.
4
3
 
30
 
! Отговори
Батко преди 6 години
А пък наш Боко кат каже нещо и 5,7млрд му се смеят...
3
2
 
25
 
! Отговори
... преди 6 години
Ритейлъри? Тази чуждоземна дума, която си има точен превод защо е написана?
2
5
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Хаха, мандаринката, говори за неплатени данъци. :)
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро при тях всичко ще е виртуално.