Тинейджърите в САЩ мигрират от Facebook в Instagram. Защо?

Младите хора не намират социалната мрежа за толкова привлекателна
22 авг 2017 21:19, Бойчо Попов
28
Тинейджърите в САЩ мигрират от Facebook в Instagram. Защо?
снимка: Ройтерс

Facebook има късмета, че притежава Instagram. През тази година най-голямата социална мрежа в света ще се сблъска със спад на потребителите тинейджъри в САЩ, сочи прогноза на eMarketer, цитирана от Bloomberg.

Това е първият път, в който компанията за проучвания прогнозира спад в потреблението на Facebook за някоя възрастова група.

Emarketer прогнозира, че 14,5 млн. души на възраст между 12 и 17 години ще използват Facebook през 2017 г., което представлява спад с 3,4% спрямо предходната година.

Тинейджърите се насочват към Snapchat и Instagram. Последното е приложението на Facebook за споделяне на снимки.

Същевременно Facebook продължава да набира сили по целия свят, като тази година вече има над 2 млрд. потребители. Младите хора обаче не намират социалната мрежа за толкова привлекателна, твърди Оскар Орозко, анализатор на eMarketer.

Компанията трябва да привлича по-младите потребители, така че да добият навик да влизат във Facebook, който да остане и когато са по-възрастни и се превърнат в ключови потребители от гледна точка на рекламата.

Според Орозко тинейджърите не са толкова ангажирани със социалната мрежа. Те влизат в нея по-рядко и прекарват по-малко време в платформата. 

Oще подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Facebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Pechenia преди 6 години
/msg ns set noexpire on;)
24
2
 
38
 
! Отговори
Zizizi преди 6 години
А към книгите кога ще мигрират?
23
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
FAcebook бати воайорщината и последно време спам реклама..
22
1
 
40
 
! Отговори
реклама преди 6 години
Фейсбуук - забавлява,обудалява и на простите акъл не дава!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се сещам 2005 да е било, получих първата покана в фейса от една позната в щатите по имейл. Тогава интерфейса беше ужасно грозен и куцо направен, дори не се рефрешваше както трябва, та си помислих, че в тоя сайт, никой няма да се регистрира и го подминах. Явно са го ползвали само там по колежите тогава.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И оставят фалшиви профили вместо истински,а трият истинските,ей затова!Пълна анархия и своеволия.
19
2
 
16
 
! Отговори
galya преди 6 години
А аз понеже мразя клюкарстването ... дори не си направих и труд да си регистрирам този ФБ ... и съм ок с надничането в личното пространство, независимо колко си го ограничил иначе във фейса .... чувала съм де :)
18
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз след irc преминах към кварталния prochat това беше 2003-та, после към skype, по това време чичо ви Зукърбърг лъскаше ножки на снимки на съученичките си от колежа и още не беше откраднал фейсбук от братята Уинкълвос, на които изплати 70 милиона преди година. С продуктите на тоя *** не искам да имам нищо общо, да не говорим и че е доносник и канарче на службите.
17
2
 
10
 
! Отговори
galya преди 6 години
Вярно е. ..... а ся нет-а им бил бавен, имат си и на представа за к'во става реч от тия минали години ... Изнервях се докато отвори нещо .... а колко разправии докато стане "прав" телефона с БГ пощи .... :)
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
времената в които трябваше да имаш модем, да си купиш карта с минути и като се свързваш с нета се чуваше бзззз.. след това ако си на аналогов телефон, внимаваш да не стоиш повече от час през деня, защото съседа с дуплекса от горния етаж идваше да мрънка. вечерите бяха идеални за мяниаците, я да дръпнеш някое мп3, я някоя порно снимка... за филм неможеше и да се мисли. ако намериш някое руско фтп с опция за запазване на сваленото си цар - сваляш мп3 всяка нощ, и след седмица имаш цял албум !
15
1
 
14
 
! Отговори
до хахах преди 6 години
asl pls
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз избягвам всички изброени откак са създадени.
13
1
 
18
 
! Отговори
хаха преди 6 години
irc беше фън, вярно е. 97-99-та някъде го цъках, сещам се че всеки град си имаше канали, и запознанствата се започваха с asl ?
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еххх IRC , колко спомени в зората на интернета в България 98 -2003 .Друг вид комуникации бяха. ФБ е друго измерение , няма да умре толкова лесно. Има дигитален пазар там. Но рано или късно всичко си има край.
11
1
 
10
 
! Отговори
galya преди 6 години
за да не празнословя - Скайп 2003 г., ICQ 1998 г., IRC 1988 г.
10
3
 
5
 
! Отговори
galya преди 6 години
До номер 5Изобщо нямаш идея кога са възникнали изброените от теб чатове и колко са продължили и кои все още продължават да се използват, дори не споменаваш и месенджъра.Както се казва ... за всеки влак си има пътници.Аз все още се возя на Скайп от близо 17 г. и от време на време на ICQ макар, че него го прецакаха руснаците, иначе може би все още щеше да се използва масово.Така, че времето ще покаже колко ....
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
za6toto sa prosti xamerikancite
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бях луд по фб до преди две години, докато не си деактивирах профила, след като видях, че ми цензурират личния чат. имах 1500 приятели, толкова нямам в реалния живот, но със повечето бях си писал и се запознавах лично. в момента в който видях да пише в личния чат "съобщението ви бе премахнато от ***" ми стана ного съмнителна работата, кой, как и защо ми чете съобщенията. когато ми изтриха и няколко голи снимки които получих от една мацка - реших. трия и се махам. сега свикнах и не ми липсва
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Cоциалните мрежи дадоха шанс и на хората, които са нямали достъп до тоалетна, публично да покажат способностите си. Ползването на тоалетна хартия става само след разрежение от 'оджата.
6
1
 
25
 
! Отговори
Edward Snowden преди 6 години
Все едно - и двете ви рапортуват личните данни и постингите ви на ЦРУ и МОСАД.