Facebook ни помага да намираме нови приятели

Messenger ще насърчава да общуваме с тези, с които не сме говорили отдавна
8 сеп 2017 14:37, Бойчо Попов
6
Facebook ни помага да намираме нови приятели
снимка: Ройтерс

Социалната мрежа Facebook иска да ви показва повече общи неща, които имате с потенциални нови приятели, но в същото време иска да се увери, че няма да забравите и старите, пише TechCrunch.

Компанията пуска нова функция, която ви позволява да разгледате по-подробно приятелите на вашите приятели. Тя не само показва връзките, които можете да създадете, но и много от сегашните ви приятели, с които не поддържате непрестанна връзка. Идеята е да се ориентирате сред приятелите, с които не сте си общували толкова много.

Стига да натиснете бутон, който да ви покаже предложенията за приятели, Facebook предлага цял куп нови връзки. Преди това социалната мрежа предлагаше по няколко потенциални нови приятели, като показваше кои са общите ви приятели. Новата опция обаче предлага по-задълбочен анализ, като включва събития, които и двамата сте посетили, страници, които и двамата харесвате, както и места, на които и двамата сте работили или живели.

През февруари Facebook започна да пуска на места функцията „Открий хора“, която е създадена, за да помогне да откривате връзки, предимно чрез групи и събития.

Същевременно социалната мрежа иска да станете по-близки с част от приятелите, които вече имате в приложението. Motherboard писа, че нова функция ще разполага с функционалност, подобна на Tinder, която ще бъде интегрирана в Messenger и ще позволява на потребителите да установят контакт, ако и двамата покажат, че имат интерес.

Отчасти това напомня на някои от усилията на Snapchat, които имат за цел да мотивират потребителите да си общуват с приятелите, с които не са разменяли съобщения скоро.

Засега Facebook не дава индикации за приложение, свързано със срещи, а по-скоро за фокус върху приятелската комуникация. 


6
Още по темата: Facebook
Още от
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ито истински
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
понятието приятел е загубило истинското си значение.
4
1
 
6
 
! Отговори
А преди 2 месеца
По вероятно да разбива семейства и живота на хората това прави с тия дивотии
3
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
фейсбук е за самотници и комплексари
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Помага да се убиват млади момичета.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тиквуна да каже нещо за "Дунарит".