Условие: Volkswagen да ремонтира 8 млн. коли до края на есента

Иначе концернът го грозят нови сериозни глоби в страните от ЕС
9 сеп 2017 20:44,
17
Условие: Volkswagen да ремонтира 8 млн. коли до края на есента
Снимка: Volkswagen

Германският концерн Volkswagen AG трябва да извърши ремонта на 8 млн. автомобили с дизелови двигатели до края на есента на 2017 г. Такова изискване е отправило ръководството на Европейската комисия (ЕК), според което препрограмирането на дизеловите мотори на колите се бави.

Както съобщава агенция ДПА, ръководството на ЕК и европейските служби за защита на правата на потребителите са изпратили официално писмо до Volkswagen, в което му поставят условие до края на месец септември да потвърди, че преоборудването на автомобилите с незаконния софтуер ще бъде завършено през есента на 2017 г.

Ако германският производител откаже да потвърди ангажимента си, то най-вероятно ще му бъдат наложени допълнителни глоби в различните държави от ЕС. Проблемът засяга само автомобилите, при които бе открита съществена разлика в нивата на вредните емисии при тестове и при използване в реални условия.

За да потуши скандала, избухнал още през есента на 2015 г., концернът Volkswagen бе задължен да ремонтира всички превозни средства с проблемни двигатели, за да може те да отговарят на установените норми. Производителят е задължен да предостави гаранция на автомобилите в случай, че след ремонта се появи нов проблем.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
7
 
! Отговори
Киро шарнира преди 6 години
До JokoСлед още няколко години ще разбереш що е дюза,демпферен маховик,филтър за твърди частици,скоростна кутия ,имобилайзер , алуминиево окачване и т.н.....
15
1
 
11
 
! Отговори
Недоволен клиент преди 6 години
И да ми поемат смяната на крушката на мигача на Венто-то, няма и 25 години и изгоря!
14
1
 
7
 
! Отговори
ФРИЦ преди 6 години
НЯМА СТРАШНО СЕГА НОВИТЕ АРАБСКИ РАБОТНИЦИ ЩЕ ИМ ПРОКАРАТ АУСПУСИТЕ НА ДОЙЧЕТАТА И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД
13
7
 
5
 
! Отговори
JJIvanov Warning преди 6 години
Всички автомобили с монтирани вредни скенери вместо доказано безвредни жълти фарове да се спрат от движение.Констатирани са жестоко вредни увреждания на огромни обеми около магистрали пътища в градове и села..Скенерите вкл halogenni,lazer,led,xenon са увредили вече огромни територии има отместване на общата охрана на повърхноста
12
4
 
12
 
! Отговори
сашо преди 6 години
Аз си изпатих вече, ДСГ-то ме тормозеше 2 години и ми струваше 1700 лева за ремонти. Олекна ми когато продадох колата.ВАГ никога повече.
11
0
 
19
 
! Отговори
АСЕН преди 6 години
Да ги накарат да поемат отговорност за пукащите блокове на 2.0 ТДИ, дефектните ДСГ скоростни кутии, разтягащите се вериги при ТСИ двигатели .Да не се правят на ударени. Продават си евтините коли на цената на БМВ и Мерцедес, трупат огромни печалби и изкупуват конкурентни производители .
10
0
 
10
 
! Отговори
Накратко преди 6 години
До JokoЩото някои си мислят и за здравето !
9
0
 
8
 
! Отговори
Абе преди 6 години
До JokoКато гледам, май само ти все още не си разбрал за какво иде реч ! Потърси малко информацийка в Гугъл де, не се излагай !
8
1
 
9
 
! Отговори
Е и ся преди 6 години
Ко стана с великите Голф-ове ?
7
0
 
14
 
! Отговори
до Joko преди 6 години
А от дизела по бензиностанциите доволен ли си. Ако колата е нова като твоята съм ЗА дизела,но ако може да е с качеството на гръцкия.В БГ дизела е п.ик.о.ч
6
20
 
6
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Карам Пасат 7, който е на 4 години. Много съм доволен. Не знам какъв е този неистов вой срещу дизелите ?!?!?!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изскачайте от доларови активи.
4
2
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Като не си купуват бензинови FORD-ове, хак им !
3
1
 
18
 
! Отговори
Идея преди 6 години
Да ги "шиткат" тука както са дефектни и да направят нови за там. Ние тука ще се справим-бааам катализатора, бааам сонди/монди и е евро 7 направо. Таман и статистиката за автопарка ни ще се пооправи малко!
2
1
 
12
 
! Отговори
перник оле преди 6 години
ООО язе голфу не си го давам.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им предложим помощ иначе при гласуване дърво.