Топ смартфонът на Apple – iPhone X

Функцията Face ID ще прави и персонализирани емотикони
11 сеп 2017 10:30, Бойчо Попов
25
Топ смартфонът на Apple – iPhone X
снимка: Ройтерс

 Броени дни часове преди събитието, на което Apple ще представи своя юбилеен iPhone на 12 септември за първи в историята в новия кампус на компанията, стана ясно, че ще видим не един, а три нови смартфона.

Сега данни от софтуерния код на iOS 11 потвърждават с какви имена ще бъдат представени тези устройства. Оказва се, че дългоочакваният юбилеен модел, с който ще бъдат отчетени 10 години от представянето на първия смартфон на Apple, ще се казва iPhone X.

В същото време наследниците на сегашната генерация ще бъдат кръстени закономерно iPhone 8 и iPhone 8 Plus, предаде Bloomberg, позовавайки се на информация на разработчика на игри и приложения Стивън Трътън-Смит.

Изборът на името iPhone X не е случаен, тъй като това е римската буква за числото десет, а символът Х придава и усещане за нещо специално. 

iPhone 8 и iPhone 8 Plus ще са подобни на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, но ще включват по-бързи процесори, съобщи Bloomberg News. Говорител на Apple отказа да коментира темата.

С редица промени в дизайна и хардуера iPhone Х трябва да отбележи подобаващо навършването на 10 години от първия модел с това име в индустрията. Устройството ще предложи различен дизайн, OLED дисплей без рамки около него, двойна задна камера и сензор за отпечатъци, който е вграден в самия дисплей.

Не е ясно кога и на каква цена ще стартират официалните продажби на смартфоните в Европа. Пазарната стойност се очаква да е по-висока от тази на тазгодишните флагмани на Samsung, но визията и подобренията в iPhone X трябва да оправдаят тази сума.

Изтичането на тази информация се случва не отдавна, след като Apple случайно публикува софтуер за високоговорителя HomePod, който предостави подробности за предстоящите функции на iPhone. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук критикува медийните публикации за предстоящите модели през тази година, като заяви, че статиите са обезкуражили продажбите на настоящите модели. И все пак очакванията за предстоящия сезон са високи: според скорошно проучване на RBC Capital Markets почти две трети от респондентите са заявили, че ще си купят нов, неразкрит досега модел iPhone.

Изтеклият сега софтуер потвърждава по-ранните материал на Bloomberg News, че премиум устройството X ще замени обикновения скенер за пръстови отпечатъци Touch ID с функция за отключване чрез разпознаване на лицето. Apple ще я нарече Face ID, според софтуерния код. Сензорът ще се използва и за сканиране на изражението на лицето за превръщането му в анимирани емотики за съобщения, показва кодът. Bloomberg съобщи неотдавна, че премиум моделът няма да има Home бутон и вместо това ще използва серия от жестове за контролиране на устройството.

Oще технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: apple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
20
 
22
 
! Отговори
Men преди 6 години
До RobotManВ голяма грешка си. МОже да имат по-малко функционалност и всичко да е платено, но пък работи без никакви проблеми. За няколкото години в които аз и жена ми имаме iphone нито един път не сме имали проблеми за разлика от андроидските ***.
2
19
 
23
 
! Отговори
RobotMan преди 6 години
Apple се мъчат да изпъкнат сред неспирно развиващите се андроидски телефони, но някак не им се получава. Да дадеш 2000 лв. за телефон, който не е с нищо по-добър от един хухавей, например е много голяма грешка... скоро apple ще приключат много бързо, след като доизчистят андроид 7-цата...
1
30
 
8
 
! Отговори
iPhone X преди 6 години
Вече го имам, страхотен е!