Третото поколение Apple Watch – дали ще е за щастие?

Вижте какви нови функционалности има часовника
Обновена: 13 сеп 2017 14:53 | 13 сеп 2017 14:45, Бойчо Попов
7
Третото поколение Apple Watch – дали ще е за щастие?
Снимка: Reuters

Повече от две години след представянето на Apple Watch Apple Inc. най-накрая успя да възпроизведе технологията на комиксите от 40-те години на миналия век, което според анализаторите ще стимулира силно продажбите.

Третата серия на Apple Watch, представена във вторник заедно с многоочаквания iPhone X, разполага с безжична LTE свързаност. Това означава, че клиентите ще могат да осъществяват телефонни разговори или да изпращат текстови съобщения от часовника, без да се налага да разполагат с iPhone наблизо, както при предишните модели.

Способността да се обаждаме с помощта на часовник завладя въображението на технологичните ентусиасти поне от появата на "Дик Трейси" - комиксът за частния детектив, който се появи през 1946 г. и който използваше разговори от китката си, за да помага за залавянето на лошите момчета.

"Това бе нашата визия от самото начало", заяви директорът на оперативния екип Джеф Уилямс по време на представянето. "Сега можете да отидете на разходка само с часовника си и все още да сте свързани. Наистина е хубаво да знаете, че можете да се свържете с някого, ако е необходимо". 

За да сме напълно честни -  Samsung Electronics продава интелигентни часовници с мобилна връзка за данни от 2014 г. насам, но първите устройства бяха обемисти и страдаха от кратък живот на батерията, тъй като връзката за данни консумираше допълнителна мощност. Те също така изискваха наличие на отделен телефонен номер.

Apple твърди, че новата серия 3, от друга страна, ще разполага с до 18 часа живот на батерията и е само с част от милиметър по-дебела, отколкото предишната Серия 2. И ще има същия телефонен номер, като iPhone-а на клиента, чието наличие все още се изисква.

Apple съобщи, че и четирите най-големи американски оператора ще предлагат часовника, а AT&T и T-Mobile US съобщиха, че абонаментната такса ще възлиза на допълнителни 10 долара на месец.

Анализаторите като цяло вярват, че новата възможност за свързаност може да доведе до ускоряване на продажбите, въпреки че няма консенсус за това с колко ще се повишат те.

С цена от 399 долара новият часовник е едва малко по-скъп от предишния модел - 329 доларовата Сирия 2, която въведе самостоятелни GPS възможности. С тези 70 долара допълнително обаче потребителят получава много по-полезни възможности - включително възможността за поточно предаване на музика от Apple Music.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Apple Watch
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй като не могат да измислят начин, да продават нов телефон на 6 месеца (бяха пробвали да пускат нови таблети на 6 месеца, ама имаше доста неприятна публична реакция), то сега, ще ви продават умален, по-малко функционален телефон, за да може, поне да компенсират. Да, ползвал съм iPad и беше много добра машинка, но това тук ... това е просот жалко.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще изчакам още малко да го направят кръгъл и с по-ярък дисплей и малко от малко да го докарат изкарат от дизайна за тинейджъри. Фосила в това отношение е много по-красив.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Зрънчо има по-функционални часовници от това недоразумение Apple Watch...
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А "българското" изобратение MyKi, не е ли точно това? А,да и не ти трябва телефон за 2000 в джоба за да работи.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
грозен ми е, за тези пари очаквах нещо по стилно.
1
1
 
11
 
! Отговори
рветеер преди 6 години
Ей глей ти каква иновация, как не съм си я купИл до момента не знам.Все още седя пред ПЦ-то, цъкам с език и се чудя що не съм си я купИл.