Глобяват операторите, нарушат ли регламента за роуминг

МС одобри промени в Закона за електронните съобщения
7
Глобяват операторите, нарушат ли регламента за роуминг
Снимка: архив, Ройтерс

Санкции за мобилните оператори при нарушаване на Регламента за роуминга се въвеждат с промени в Закона за електронните съобщения, които правителството одобри.

Още по темата

Допълнителните такси за роуминг отпаднаха на 15 юни 2017 г.

Доставчиците на роуминг имат възможност да прилагат политика за справедливо ползване, която позволява на клиентите да потребяват услуги в чужбина на национални цени на дребно – "роуминг както у дома".

С приемането на законовите промени ще се въведат санкции при нарушение на разпоредбите от Регламента за роуминга, свързани с предоставяне на невярна информация, премахване надценките на дребно за роуминг и прилагане на политиката за справедливо ползване.

Така ще се гарантира балансирана политика по отношение на защита на правата на потребителите на роуминг услуги и на интересите на доставчиците на тези услуги в рамките на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Регламента е европейски, никой от операторите не го нарушава!"Да бе. Я *** да подпишеш нов договор тогава и виж хубаво какво пише там за допълнителните такси.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те вече са го нарушили, като сте подписали договора и там пише че ще ви начисляват допълнителна такса за разговори в чужбина. Всички оператори имат такива договори.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да следите вие! Вие стемпотребителите. На вас се пада тази задача. Да гледаш проблем в очите и да не сигнализирал, нито да искаш оправянето му ... Е просото нелогично.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само мтелния вдигнаха цените на новите договорите след премахване на роуминга. Даже няма и включен неограничен интернет в тях. Плащаш си на мб ако не си го добавиш към плана. Гледайте внимателно какво подписвате и какви планове слагате. Само двата най-скъпи плана имат роуминг отстъпки. Останалите им нямат нищо - никакви минути, мб или смс.
3
0
 
6
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Какви ти нарушения, какви ти санкции? Картелните споразумения между операторите никой не ги следи, загрижили се за роумингЪТ.
2
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама че *** закон! Регламента е европейски, никой от операторите не го нарушава! Освен това авторът на статията не знае какво означава политиката за справедливо ползване, и че е санкционираща по своята природа, но все още не се знае какви ще са санкциите.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При първо нарушение- мъмрене, при повторно нарушение- размахване на пръст и сърдит поглед, при трето нарушение- 1000 лева глоба.