Проблеми в Tesla? Компанията уволни 400 служители

Уволненията били аргументирани с представянето на компанията
14 окт 2017 17:32,
34
Проблеми в Tesla? Компанията уволни 400 служители
Снимка: архив Reuters

Американската компания за луксозни електромобили Tesla Inc е уволнила около 400 служители тази седмица, включително съдружници, лидери на екипи и кадри с контролни функции. Това съобщи пред Ройтерс бивш работник на поточна линия, пожелал анонимност.

Съкращенията са резултат от годишен корпоративен преглед, уточни Тесла в съобщение по електронната поща, без да потвърди броя на напускащите компанията, посочва БТА.

Уволненията обаче бяха аргументирани с представянето на компанията, казва източникът, който е освободен, въпреки че никога не е получавал лоша оценка.

В началото на този месец Тесла, чиято централа е в Пало Алто, Калифорния, обяви, че производствени затруднения са причината да се забави планираното пускане на повече бройки от новия седан Model 3, предназначен за масовия пазар.

Компанията е доставила 220 коли Модел 3 и е произвела 260 през третото тримесечие. Производството на Модел 3, чиято начална цена от 35 000 долара е наполовина по-ниска от тази на Model S, започна през юли, припомня Ройтерс.

По-рано и местният в. "Mercury news написа за уволняването на стотици служители от Тесла през последната седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: теслауволненияtesla
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
14
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Не е лоша Тесла-та!Ще се оправят дефектите и ще потръгнат нещата....ама като започнат да я произвеждат в Китай(хи-хи).
12
12
 
18
 
! Отговори
До 3 Анонимен преди 6 години
Какво констатира накрая за социализЪма главния му идеолог Т.Живков,,СоциализЪма се оказа едно недоносче.Всичко което ви говорехме все едно църния Петър ви го е казал"Свършиха заемите и се оказахме в едно НЕДОРАЗВИТО общество.Така че ,,товарищ" пусни си го и го гледай и слушай.Заради тези ,,успешни "45 години сега сме на това дередже.Защо Австрия,Дания,Белгия,Холандия.Норвегия -все от нашата черга отидоха напред а ние- СИВ.И през89та П.Младенов каза България е една обрулена държава,обран бостан"
11
10
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименВ Китай нямало социализъм/комунизъм или каквото там е...Обаче защо на Запад казват "комунистически Китай"????Всички тия ли са на твърда дрога?Иначе,като стана въпрос за дрога,не си падам по модерни работи-наркотици,хо*мо-се*кс,веганство и прочее.Само отлежала в дъбови бъчви 50 градусова,собствено призводство(от естествен материал).Нискотехнологично,нали?
10
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно социализъм си е в Китай. Имат си управляваща партия, петилетки, планиране на производството. Затова станаха номер едно, а умния *** последен в света. Преди тридесет години, китайците бяха много по-зле и от нас.
9
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактСмешник, ако на това в Китай му викаш "социализъм" си на някакви твърди дроги.
8
8
 
24
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 7Какъв социализъм в Кигай те гони.Шайка политици окупирали власта и закрилящи бизнесмени с милиарди долари.Пропагандират социализъм но си е чиста капиталистическа диктатура.Сбъркана китайска работа
7
2
 
40
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
До АнонименВ САЩ качеството беше перфектно,ама някога,когато там живееха 80+% бели хора!Сега белите са 40% и резултатът е видим.На практика скоро няма да са в състояние да произведат нищо свястно-ще останат само научни центрове-резервати за бели.
6
13
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименНе бих казал,че китайският социализъм е станал за смях,по-скоро направи за смях западния капитализъм!Виж нашия социализъм-да,а сегашният ни капитализъм не е за смях,а за рев....
5
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради калпавите задни седалки са уволненията. Връщат десетки хиляди тесли, за ремонт. Американец и качество. По добри са китайците.
4
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3СОЦИАЛИЗМЪТ БЕШЕ ТОЛКОВА РАЗВИТ И СЪЗДАВАШЕ ТОЛКОВА РАБОТНИ МЕСТАче накрая КАПИТУЛИРА, И СЕ РАЗПАДНА, И СТАНА ЗА СМЯХ
3
1
 
27
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ако държат ел.автомобилите да дръпнат,в САЩ трябва да въведат акциз на горивата!Обаче тогава революцията им е в кърпа вързана,а както са въоръжени....Как ще накараш хора които се возят САМИ в 2-3 тонни пикапи за по 20-25хил$,горящи 15+/100км бензин от 1$/галон(3,6л) да се качат на кола,дето не се знае къде ще ги остави!?Колкото до компаниите на Мъск-оказва се,че те са погълнали невероятни суми държавни пари със съмнителен ефект.
2
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ЧЕ НАЛИ БЯХА ИНОВАТОРИ В НОВИТЕ ЕЛ. ТЕХНОЛОГИЧНИ АВТОМОБИЛИ? ВМЕСТО ДА УВЕЛИЧАТ РАБОТНИТЕ МЕСТА ТЕ УНИЩОЖАВАТ И СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ! ЗА ТЕЗИ КОИТО СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО СТАВА ТАКА ЩЕ ИМ КАЖА. ЕТО ТОВА Е КАПИТАЛИЗМА ТАВАРИШИ. ЗА ПО МЛАДИТЕ ЩЕ КАЖА ЧЕ ПРИ СОЦИАЛИЗМА СЕ СЪЗДАВАХА РАБОТНИ МЕСТА А ПРИ КАПИТАЛИЗМА СЕ УНИЩОЖАВАТ. НА ТАМ ВИ ВОДЯТ НОВИТЕ ЕВРООТЛОНТИЦИ! ХАРЕСВАЛИ ВИ!? АКО ВИ ХАРЕСВА ОСТАВЕТЕ СЕ ДА ВИ ВОДЯТ КЪМ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ ТЕЗИ ЗА КОИТО ГЛАСУВАТЕ. А ТОВА СА КАПИТАЛИСТИТЕ КОИТО НЯМАТ МОРАЛ И ЖАЛ!
1
18
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Хаха.Тея ще умрат преди да се родят.Ток мок.Кой си мечтае да кара електрокарче бе тесли.Друго си е 160 коня с глас на Тиранозавър.