Децата вече могат да плащат и с гривни

С дебитните карти за деца и тийнейджъри от Fibank плащането е лесно и забавно
17 окт 2017 16:37,
18
Децата вече могат да плащат и с гривни

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира промоция за издаване на допълнителна микрокарта към детските и юношески карти Debit MasterCard Pay Pass, която се предлага в комплект с гривна или ключодържател. Промоцията продължава до 30 ноември 2017 г. включително.

Новите клиенти могат да заявят издаването на детска/тийн дебитна карта и ще получат като подарък допълнителна микрокарта с аксесоар (силиконова гривничка или ключодържател), а за съществуващите клиенти издаването на допълнителната микрокарта в комплект с подаръка е без такса след попълване на заявка.

Първа инвестиционна банка пусна на пазара дебитните карти за деца и тийнейджъри миналата година, след като направи щателно проучване на мненията на клиентите си относно проблемите и предизвикателствата, с които се сблъскват при планирането на семейните бюджети. Нарастващата нужда от създаване на финансова култура от ранна детска възраст беше един от тях.

Целта на картите е именно да се подпомогне финансовото образование на децата – да се научат да наблюдават бюджета си, направените разходи и как да спестяват. Изследванията показват, че колкото по-рано децата свикнат да следят джобните си пари и да бъдат отговорни за тях, толкова по-добре управляват финансите си след това в живота и не стигат до личен или фирмен фалит.

Fibank (ПИБ) създаде дебитните карти с възможно най-нисък риск и най-висока степен на контрол от страна на родителите – всяка карта има лимит, съобразен с личните нужди на подрастващите и семейния бюджет. Картите са освободени от такси за издаване, поддръжка, теглене на банкомат и плащане на ПОС-терминал и не могат да се използват за плащания в интернет. Родителите могат да следят направените разходи от децата си, като изберат да получават e-mail известия или използват системата за електронно банкиране „Моята Fibank”. По този начин те имат пълен отчет къде и за какво детето харчи парите си.

Допълнителна информация за дебитните карти за деца и тийнейджъри, издавани от Fibank, можете да получите във всеки клон на банката, на тел. *2265 или чрез сайта на банката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
ИЗА преди 6 години
До ПасионарияДавай си му парите в джобчето тогава и нека го бият, ама то няма друг вариант с подобно пораженческо и остаряло мислене
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да е проблем. Родителя ще има пълен контрол, над това, за какво и къде отиват парите на детето му. Забрана за теглене на кеш и това е. Как ще си купи наркотици ? Като размени 20 сникерса за една трева ли ? Нали ще го попитате, защо си е купило 20 сникерса ?
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11Не всички сме изоставали в развитето си.
12
1
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
По логиката "едно време ... джобните"...Ми то едно време и моите родители нямаха карти бре! :) Стига с това назадничево мислене :) А за боя = аз баш за джобни що бой съм изял......
11
2
 
6
 
! Отговори
Силвия преди 6 години
До АнонименЕ, как за какво му е? В 21-и век сме все пак, децата са много различни от нас навремето. на ти са с модерните технологии още като проходят. Съвсем нормално е да умеят да боравят с банкови карти. А и това възпитава...Плюс това картите са съобразени с възрастта на децата и пригодени специално за тях. Не виждам нищо лошо.
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво му е на дете дебитна карта? За гъзария евентуално, за друго не се сещам. Закуска ли ще си купи с нея, билетчето за автобуса ли ще си плати или какво?Щяло да получи финансова грамотност и да си прави сметка на разходите... Дрън-дрън.На моите деца давах джобните наведнъж за месеца и те си ги разпределяха сами, не са имали банкови карти, а смея да твърдя, че доста добре си организираха разходите, когато им се наложи да заживеят самостоятелно.Пък точно тая банка не ща да я чувам даже.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** чакайте си скоро гривните а после и директно имплантираните чипове не вярвате ще видите скоро
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат ли финансова отговорност, непълнолетните?
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще може да знаете,какво и откъде си купува детето ви.
6
3
 
5
 
! Отговори
Супер е, особено за преди 6 години
Супер е, може ли и други банки да го направят? Нещо като ограничена втора карта към сметката на родителя? Само за ПОС терминал и с лимит за теглене от банкомат? А относно боя - нищо не пречи да вземат и парите в брой
5
0
 
12
 
! Отговори
Пасионария преди 6 години
До АнонименПредполагам, че имате пред видУкраинската валута - гривна?
4
5
 
14
 
! Отговори
Пасионария преди 6 години
Сега да чакаме новата вълна от побоища и малтретиране на деца от деца. Удрят му един бой и плаща каквото е поискал/а/ баткото или каката
3
17
 
8
 
! Отговори
Соня преди 6 години
Аз мисля, че идеята е страхотна. Децата получават финансова грамотност от малки, а родителите им имат контрол над тях. Добре е измислено
2
3
 
12
 
! Отговори
боби преди 6 години
добра идея, но е добре да се помисли за подобен продукт и за жените, че като се докопат до дебитна/кредитна карта и лошо ти става..
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От доста време в Украйна плащат с гривни. :D