Apple с проблеми – ще достави само половината от iPhone X

Забавянето се дължи на отстраняване на дефект в лицевото разпознаване
Обновена: 25 окт 2017 19:39 | 25 окт 2017 19:30, Екип на Bloomberg
29
Apple с проблеми – ще достави само половината от iPhone X
Снимка: Bloomberg

През 2017 година американската технологична корпорация Apple се очаква да направи 20 милиона доставки на новия си флагман при смартфоните – iPhone X. Тези обеми са двойно по-ниски от очакваните преди представянето на телефона.

Това съобщава японското издание Nikkei, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria.

Намалелелият производствен капацитет се дължи на проблема с функцията за лицево разпознаване в новия iPhone, който базираната в Калифорния компания дълго време се опитваше да отстрани.

IPhone X e първият телефон на Apple с органичен OLED дисплей. Премахнат също така бе и бутонът „Home”.

Въпросните проблеми се дължат на трудности при монтирането на въпросния дисплей. Слабостите са били отстранени още през юли, но трудности при използването на модула за лицево разпознаване са продължили да възникват. По данни на японското издание, от Apple са успели окончателно да отстранят дефекта едва в края на септември.

Според плановете на американската компания производството на новия телефон е трябвало да достигне обеми от около 10 млн. единици месечно. С оглед на това, че устройството ще бъде пуснато в продажба на 3 ноември, се очаква излезлите на пазара единици да бъдат само 20 млн., т.е. наполовина от първоначално планираните обеми, отбелязва Nikei.

Въпреки това има шанс обемите да се повишат, тъй като Apple води преговори с външни контрагенти, които да произвеждат някои компоненти от устройството, като по-този начин увеличат производствения капацитет.

Още новини от света на икономиката, политиката и технологиите вижте на страницата на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 6 години
Не се палете хора.И Епъл както и всички други телефони се произвеждат в братски Китай.Другарят партиен секретар сутринта вижда какви заявки има и казва колко и от каква марка да се произведе днес,утре,идната седмица,догодина и т.н.Телефони ще има за всички.Преди няколко месеца рано сутринта един клошар оглеждаше кофа за бо'*** и от неговият джоб телефон звънна!Никой няма да остане без телефон,спокойно.
15
0
 
2
 
! Отговори
Гочо преди 6 години
до 21:Ако телефона прави уважението към теб, мога да си представя колко плиткоумен си. Винаги ми е било чудно защо все още има хора като теб, които си мислят, че всички наоколо са ***, само защото те са такива.
14
4
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Споко! Няма меню на български.Твоя компютър с уиндоус на български ли е ?
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам търпение да си го поръчам.Масово се води война срещу Епъл, но в крайна сметка си остават Номер 1 в индистрията.Стига сте хейтвали ! Който има възможност нека си го купи!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дидРазбира се, че не. Ако ти купуват продукта, защо да правиш някакви промени по него. Ще отнеме поне 30 минути, за някой да преведе менютата, и поне 5-6 часа, да се преведът всички изисквания. След това, на някй програмист ще му трябват точно 20 минути, да "ъпдейтне системата" Както и да го гледаш, това са си стотина разход, койтно не е излишен, защото народя купува, така или иначе.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О не, поредния телефон, който прави същото, което правиха телефоните от 2012-а насам. Къде е промяната ? Станаха с 20 грама по леки, с 0.2 сантиметра по-тънки, камерите снимат малко по-добре, но пак са камери на телефон, стартират аповете за 0.1 секунди, вместо за 0.25 секунди и ...Ами нищо друго. Ооо имало система, да се отключва с лицето ми ... Нека дам 1800 лева за тази великолепна технология, която няма да пвилияе изобщо на всекидненвния ми живот.
10
2
 
3
 
! Отговори
дид преди 6 години
Навсякъде питам и никой не ми отговаря: този телефон има ли българско меню?
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кат не можете си купите си зимайте андроиди аз си взех вече 8+
8
0
 
4
 
! Отговори
деспасито-мерцедес преди 6 години
До Иван Лилиев 76г.Мерси,пич! Разсмя ме до сълзи!Браво!
7
0
 
3
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
1200?x 10млн. месечно са мноооого оборот само от един модел
6
1
 
1
 
! Отговори
виж ми окото преди 6 години
7
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като те бушонясат и ти посинее окото как аджеба ще те познае?
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самсунг е истината! Пък на айфоня половината чаркаляци са от него. Купувайте, докато Ким не изпорти Южна Корея.
3
2
 
16
 
! Отговори
dan преди 6 години
Джурналистите, органичен LED e OLED, такова нещо, като органичен OLED дисплей - няма!
2
4
 
12
 
! Отговори
Идете в Америка ве ! преди 6 години
Тия смешните телефони са по някви си долари в тая Америка .... тука големия хит .... кат имаш айфон да не си бог ве смешен! .... аз имам самсунгче за 350 лева и съм доволен от машинката .... кат се развали ще си купя нов ама едно е 350 друго е 1200 ай наложете колко телефона за 350 ще си купя вместо тоз дървения ...
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Високотехнологичен *** за 799 долара.