Apple умишлено понижава техническите спецификации на Face ID

Това прави по-бързо тестването на частите
26 окт 2017 22:39, Екип на Bloomberg
27
Apple умишлено понижава техническите спецификации на Face ID
Снимка: Reuters

Apple се се сблъсква с доста сериозни трудности в последните няколко седмици след пускането на новото си семейство от смартфони на пазара. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

От думите му се разбра, че американският технологичен концерн е позволил наскоро на доставчиците да намалят точността на системата за разпознаване на лица на iPhone X, за да ускорят пускането на телефона на пазара, пише Bloomberg New.

В материал на Bloomberg, в който се цитират източници, запознати със случая, се твърди, че Apple понижава умишлено някои от техническите спецификации за сензора на системата Face ID, което прави по-бързо тестването на частите.

Системата Face ID - една от най-популярните функции на новия iPhone, който струва 999 долара за най-евтиния си вариант, използва математически модел за лицата на потребителите, за да им позволи да влизат в телефоните си или да плащат стоки само поглеждайки към екраните си.

Очакваше се сензорът да бъде сериозно технологично предизвикателство. До преди представянето на iPhone X най-важната употреба на технологията беше в контролера Kinect на Microsoft Corp., която конзолата Xbox ползваше, за да засича движенията на играчите. Kinect обаче е с размерите на голяма книга, а и Microsoft продаде само 24 млн. бройки от контролера за двете години, в които той е на пазара. Така че това е доста по-малко производствено предизвикателство, отколкото това пред Apple, която продава по над 200 млн. броя iPhone на година.

Въпреки понижената си точност Face ID все още е далеч по-добра от съществуващия Touch ID. Решението на компанията за понижаване на точността за този модел показва колко е трудно да се създадат авангардни функции, които потребителите са жадни да тестват, стана ясно от думите на Попов.

В последствие от Apple пък напълно отрекоха новината, като в свое официално заявление посочиха, че „качеството и точността на Face ID не са се променили. Продължава да е 1 на милион вероятност случаен човек да отключи вашия iPhone с Face ID ", посочи той.

Вчера японското издание Nikkei съобщи, че планираните доставки на новия iPhone X реално ще бъдат изпълнени едва наполовина.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то има по - добри устройства с по - добър софтуер и с 1/3 от маркетинга им ;)-Нали това е основната дискусия тука ;)-Че то има няколко гиганта в този сектор, в който работи епъл ;)-А защо се купуват най- много? Ами не всеки е с инженерни познания и способност за категоризация. Освен това много собственици на компании имат акции на Епъл и купуват продиктите им за да подкрепят позициите си.W ю туб и пастваш:$10000 MacPro vs $10000 PCи ако имаш глава разбираш. Ако нямаш си купуваш Епъл ;)
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21-22На кой му пука, откъде са часитите. Ако софтура им е тоооолкова скапан и е правен от тооолкова ниско платени кадри, обясни ми, защо не се появи една друга копмания, която да направи 3 пъти по-добри устройства, да използа 1/3 от маркетинга, който ползва Apple и да не стане новия гигант на пазара ?
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитаха си да си пресвоят мултитъча, а аз познавам човека, който го реализира още 95 - 96 година - университетски преподавател в канада. Дори коментар не направи за това. Само му беше тъжно как ония използват формулите и алгоритмите му без 1 цент да му дадат. Даже се опитаха да ги патентоват като свои... Единственото определение за бизнеса на Епъл, което ми хрумва, е мръсен бизнес. Като представител на инженерите се чувствам лично засегнат. Това е и причината да не мога да ги уважавам.
22
1
 
2
 
! Отговори
Продължение преди 6 години
40% от частите в Епъл са на самсунг, другите 60% са китайски. Сглобени в Китай. Операционната система - писана от най - нископлатените инженери в сектора. Купуват дялове в разни софтуерни компании само и само да ги принудят да оптимизират софтуера си за техните машини повече, отколкото за другите. Жалкарска история. Няма инженерна мисъл - само маркетинг, нелоялна конкуренция и кражби на интелектуална собственост.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам нищо против хората, харесващи Епъл. То е като това някой да харесва ауди, друг - мерцедес и т.н. Но като вземат епълфеновете да ми обявяват, че другите не биват, а те са велики, ако са ми приятели ме избива на тъга, а ако не са ме избива на смях... Няма по - жалко нещо от епълфен, обиждащ други марки. Прилича на евангелист в католическа църква с православен поп. Следва...
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влизаш в ютуб и пействаш:$10000 MacPro vs $10000 PCНяма да пускам резултати от мои тестове, само ще помоля някой епълфен да ми каже как вървят 6 виртуални Win2016 server+4 Win10Pro+Ubuntu16SambaServer+debian рутер на виртуална машина на който и да е епълски комп. Щото аз го тествах това под Убунту и под Уиндос и върви добре, колегите не можаха да го подкарат изобщо с Мак Про. Да добавя, койта система е 2 ПЪТИ по - евтина от техните макове като цена, но по хардуер ги мажа отвсякъде ;)-
19
1
 
5
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Притежавам шест продукта на въпросната марка и мога да кажа само едно.Те не са съвършенни,но в сравнение с останалите на пазара са най добрите....Простичко казано: Ако си ползвал един айфон,никога повече няма да купиш нещо,което да не е от фамилията му.
18
0
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Ти си черния мрак, нали
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виваком оправете мобилната тв вечер от 20 до 23;30 ще цъкаме ли
16
2
 
6
 
! Отговори
14 преди 6 години
До 15Моето мнение е, че хората, голямата си част са инфантилни, лесно манипулирани единици, неспособни на оригинална и логическа мисъл, лишени от воля, освен тази, която им се налага чрез маркетинга.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не компанията кара хората да спорят толкова упорито. Епъл феновете го правят. Някога започнаха оплюване на всички останали марки. Злобно, масово и непредизвикано оплюване. И това се случи като следствие на маркетинговата политика на "великия гений, гурото" на меките китки. В момента меките китки си жънат последствията. Защото хората започнаха да сравняват характеристики и цени. И в момента умен човек няма да си купи епълски свръхнадценен продукт.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера, как някаква компания, може да кара хората да спорят толкова упорито ...
13
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Епъл не можбе да понижава трехнически характеристики, просто защото не ги знаят тези технически характеристики. Там няма нито един инженер. Има само крадци, копировачи, мениджъри и закупвачи на китайски части. А, и маркетинг специалисти има ;)-
12
11
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Каза главният редактир на еди си си кой ... и изпусна душицата си доволно. Че сигурно и Епъл са длъжни да му отговорят. Епъл е номер 1 - това е.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Епъл опровергаха тази информация преди дни. Няма как да отговаря на истината, защото това би компроментирало Apple PAY, което е прието от редица банки по света. Доста наивна новина, то така стават работите...
10
2
 
12
 
! Отговори
густафсон преди 6 години
М да, тамън се чудех къде да дам едни 2500лв. И чудното е че има милиони ,които вече са го запазили и през 5 минутки проверяват кога ще го получат.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ITСпокойно, и без това нямаш пари за "туй". И аз нямам не ми и трябва.
8
5
 
16
 
! Отговори
IT преди 6 години
Ко ке ме снима туй уа? Бухам го трижди у земи и го фръгам преди ЦРУ да са доказали.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
iPhone X-pensive
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в интерес на истината, кинект умра, поради две причини:1 - Microsoft, в цялата си мъдрост, решиха да го направят задължителна покупа с Xbox One, качвайки цената на конзолата до $500 (последиците от това решение им костваха милиони потребители)2 - Никой не иска да има технология, която буквално му снима лицетео и отчита всякакви звуци и движения (да, признавам, че отчитането на движенията беше някаква черна магия, но самата технология е пушка).