Русия проведе изпитания на спътник-убиец

С него ще се извършва наблюдение и прехващане на други апарати
26 окт 2017 16:15, Елка Василева
160
Русия проведе изпитания на спътник-убиец
Снимка: архив, Reuters

Космическите войски на Русия проведоха успешни изпитания на маневриращ спътник, който може да долита до други орбитални апарати, да ги оглежда и при необходимост да ги прехваща, съобщиха за изданието „Известия“ от руското министерство на отбраната.

По време на тестовете спътникът се е разстиковал с околоземната платформа „Космос-2519“, изстреляна на 23 юни 2017 г. Променяйки орбитата си, апаратът се е върнал до платформата и е извършил оглед.

В хода на изпитанията за управление на маневриращия военен спътник са били тествани наземните и орбиталните средства за връзка, проверени са били методиките за балистични разчети и програмното обезпечение. Също така е била потвърдена възможността за автоматично разстиковане на спътника и платформата, за дистанционно управление на неговия полет и използването на бордовото оборудване. 

Подобни спътници-убийци, които в перспектива са предназначени не само за наблюдение на други апарати, но и за прехващането им, ще станат важен елемент от руската орбитална групировка, изпълнявайки сдържаща роля в космическата военна надпревара, пише Лента.ру.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха ха, не издишаш, ти направо се спука.Правят ги в Русия, защото в САЩ нямат завод... ама иначе двигателите са американски. Ти си завършен д.бил.И какво ли им пречи на руснаците да им спрат двигателите? - нищо. Обаче не ги спират, защото това което американците правят с тях по никакъв начин не пречи и не застрашава Русия. Искате да летите - добре ще ви дадем двигатели, искате да се хвалите - хвалете се, имате си СНН, НБС... руснаците правят янките щастливи:)
99
1
 
11
 
! Отговори
naTpuoT преди 6 години
Братчета и сестричета... всички ще умрем на *** планета заради тъпите военни и техните играчки. Поне умрете с чест и достойство.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38Много си прав, но за себе си. Примерите, които даваш за са ПРЕХОДНО действие,( а НЕ за повтоно действие), т.е. ПРЕминаване от едно състояние в друго. А, ако искаш, можеш да пгледнеш в Български тълковен речник - няма дума ПРЕхващам.А, сега, както казват, вземи си хапчетата и си гледай ТВ-то. Граматиката не е за теб.
97
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията е пример за лош превод, неразбиране на материала, вероятно дори за търсене на сензация и генериране на трафик на сайта.Всъщност, чисто и просто, руснаците са направили спътник, кой да преминава от орбита в орбита, с цел да шпионира други спътници. Да им прави снимки от различни ъгли и т.н.Общо взето, такива спътници минаващи от орбита в орбита има вече колкото искате, с тази разлика, че не са правени с цел изследване на чужди спътници.Това е! Нищо повече!
96
10
 
11
 
! Отговори
111 преди 6 години
До :):)С нищо не издишам ,шут.Правят се в Русия ,защото там има готов завод с налична техника и реално излиза без пари.За да се премести тоя завод в САЩ ,ще струва на НАСА най-малко 5млрд долара,което е безмислено при положение,че може да се използва в Русия за без пари.Не обеснявай кой издиша и кой не ,при положение ,че си неук.
95
12
 
7
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до 111ми като могат да си правят двигател що го правят в Русия, нещо издишаш.Да си ги правят и да си летят от кеип канавърал.
94
17
 
12
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 98 :Американците нямали читав ракетен двигател да ги изкара в космоса...Боже ,какви глупости пишеш.Ракетния двигател за първия етап от излитането който се използва се произвежда в Русия от американска компания ,която държи и патента му..Никой не купува "руски такива".
93
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ссддНещо си се объркал. Е ти не си виновен, виновни са телевизиите дето ги дават тия буламачи за които говориш. Знаеш ли, че американците нямат нямат читав ракетен двигател който да ги изкара в космоса и купуват руски такива? Така наречената Международна космическа станция, знаеш ли чия е, и кога е направена? Това, че днес западните медии не казват нищо за руските постижения в космоса, не означава, че ги няма, напротив. Ако Русия пожелае ще върне САЩ за дълго на Земята.
92
14
 
4
 
! Отговори
Галин преди 6 години
те защото ръшките нямаха мисии до Марс, нямага мисии до Венера и снимки с спускаеми модули....не прелетяха и до Меркурий....вие сте *** ограничените тикви...все едно сте от Банкя всичките...искам да питам този умник под мен дето е писал, че са изкарали спътник от слънчевата с-***, не не са...има достатъчно информация че има доста до като излезе от "пределите" но си *** какво да ти обяснявам...а относно Вояджър какво научихме от него освен че планетите са кръгли и по-големи от Земята..?!?!??!
91
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жал ме е за рашките , но " победа будеть за нами " .
90
18
 
16
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
САЩ обиколиха всяка една планета в слънчевата ни система ,че даже изкараха и Вояджър от пределите на същата слънчева система.Скоро мислят да заселят Марс,имат 7 мисии до луната и общо взето всичко което знаете за космоса ,се дължи на американците.През това време руснаците са се научили да излизат максимум до орбитата на Земята....БРАВО ,страшно постижение ,а вие русофилите се гордеете с руските пияници ,че изостават с 100 години от Запада ! Ха ха
89
9
 
12
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 82 :А бе,чул си недочул нещо и повтаряш.Американските спътници не излизат с руски ракети ,а с двигатели които се произвеждат в Русия от американската компания Pratt&Whitney ,която държи и патента върху тези двигатели ! Причината е това да се случва в Русия е ,защото е много по-евтино ,а за да преместят завода в САЩ ,ще струва на НАСА около 5млрд долара,което е безмислено ,при положение,че руската ръка работи за американците за без пари.
88
5
 
10
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
До Анонимен 87Въпросите ми бяха за достиженията на руснаците, но ти не забрави да споменеш, че преди 50 години американците биеха *** :) А комисии за разследване бол, точно толкова, колкото са и конспиративните теории създадени от руснаците за да оправдаят собственото си безсилие пред интелекта. Ако им дадеш жива вода, те и нея ще я убият. Най-добрите в убиването!
87
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА е спътник! Краварите могат да имат такъв само във холивудските филмчета .
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-голям вариант е на дрон.
85
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще прелитат спокойно над САЩ и ще снимат белия дом и тръмпите.
84
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цонко ти преди да напишеш тези глупости глътна ли си хапчетата, на коя Луна са стъпали американците бе.Ама те горките сега не могат да го направят бе.Я слез на земята попрочети малко, дори има и американски разследващи които уличават стъпването на Луната.
83
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но най силна е Русия в изтребването на народа си!С глад, затвори, Боярищник и Путин!
82
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия създаде концлагерите в Сибир преди 300 години.Сега спътник - убиец...Само средства за убийства създават в Русия!Нищо полезно за света.Само убийства.Това е Русия.
81
10
 
14
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Колко руски робота работят на други планети? Колка руски космонавти се разходиха на Луната? Колко руски сонди напуснаха слънчевата система? Колко неща предназначени за създаване, а не за убиване построи руски гений? А технологичната война между русия и САЩ отдавна е спечелена. Кой ще де осмели да каже, че е спечелена от руснаците?!! Болни ли сте?!!