Русия проведе изпитания на спътник-убиец

С него ще се извършва наблюдение и прехващане на други апарати
26 окт 2017 16:15, Елка Василева
160
Русия проведе изпитания на спътник-убиец
Снимка: архив, Reuters

Космическите войски на Русия проведоха успешни изпитания на маневриращ спътник, който може да долита до други орбитални апарати, да ги оглежда и при необходимост да ги прехваща, съобщиха за изданието „Известия“ от руското министерство на отбраната.

По време на тестовете спътникът се е разстиковал с околоземната платформа „Космос-2519“, изстреляна на 23 юни 2017 г. Променяйки орбитата си, апаратът се е върнал до платформата и е извършил оглед.

В хода на изпитанията за управление на маневриращия военен спътник са били тествани наземните и орбиталните средства за връзка, проверени са били методиките за балистични разчети и програмното обезпечение. Също така е била потвърдена възможността за автоматично разстиковане на спътника и платформата, за дистанционно управление на неговия полет и използването на бордовото оборудване. 

Подобни спътници-убийци, които в перспектива са предназначени не само за наблюдение на други апарати, но и за прехващането им, ще станат важен елемент от руската орбитална групировка, изпълнявайки сдържаща роля в космическата военна надпревара, пише Лента.ру.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен до 111 преди 6 години
Имат 3 космически агенции НАСА, SpaceX и Холивуд.Първата отдавна вече нищо не изстрелва, втората се опитва и последната е най успешната им, там всичко им се получава. *** скрий се и не се излагай всичко американско което се опитва да лети до космоса е с Руски двигатели.Леки изключения отново повтарям SpaceX.
79
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 80 Защо да е кисело гроздето ? Защото някаква държава която е равна на Бангладеш ,успяла да изкара малко по-усъвършенстван сателит в орбита ли ? Браво ,след половин век може и да настигнат Запада ,а с малко повече късмет и щатите.
78
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хо-Хо-Хо! Да правиш спътници не е като да дойш кравите! Господа краварски фенчета, кисело ли е гроздето?
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
междузвездни войни - началото
76
16
 
15
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 76 :Не пиши глупости бе ***.Американците в момента са поне 100 години пред Русия на космическа основа.Да не говорим колко космически агенции имат и всичките са пред космическата агенция на Русия.А да говориш ,че най-развитата нация в света , неможела да излезне в космоса без руснаците ,говори колко си неук и с промит мозък.
75
3
 
9
 
! Отговори
Цонко Пратчет преди 6 години
Ако живеехме в света на диска, в Гилдията на убийците щеше да се говори само на руски!
74
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гурбетчия ами те сега не могат да изведат нищо в космоса без помоща на Русия. Кога са ги правили тези неща не знам ?SpaceX се опитват нещо да направят, но не винаги им се получава. Чудно ми е как са кацнали на луната? Отговорът е с Холивуд иначе няма как.
73
11
 
13
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Руското джудже е най-голямото джудже в света............ура другари......в залата се плеска.....
72
8
 
12
 
! Отговори
до 69 преди 6 години
АМЕРИКАНЦИТЕ КОГАТО ГИ ПРАВЕХА ТЕЗИ НЕЩА ,РУСНАЦИТЕ ОЩЕ СЕ ЧУДЕХА КАК ДА СИ ПОДОБРЯТ МОСКВИЧИТЕ !-Когато руснаците изстрелваха спътници, американците се чудеха как да издоят повече мляко от кравите си.
71
11
 
11
 
! Отговори
Шлифер със значка преди 6 години
русия не ми е майка. Не съм канил руснаци на трапезата си. Не ме интересува какво правят руските навлеци. Знам, че там където стъпи руски ботуш, нищо не никне. Видиш ли руснак, избий му зъбите.
70
3
 
8
 
! Отговори
@ преди 6 години
*** 69---------------------Не напразно си гурбетчия.Кой какво се е чудил няма да коментирам, но американците не могат да извеждат "астронавти" в космоса без руски двигатели (от москвич!).Така наречените "совалки", отдавна не летят. Американците пращат и прибират от "астронавти" само от Байконур. Кейп Канаверал - холивудска площадка.
69
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога ще кацнат на Луната?
68
1
 
1
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
*** в атака ..ха.ха.ха
67
17
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
АМЕРИКАНЦИТЕ КОГАТО ГИ ПРАВЕХА ТЕЗИ НЕЩА ,РУСНАЦИТЕ ОЩЕ СЕ ЧУДЕХА КАК ДА СИ ПОДОБРЯТ МОСКВИЧИТЕ !
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До еБАНПотърси в "Български тълковен речник". Няма дума "прЕхващам".Предполагам, че тълковният речник не е писан в Банкя сред магнолиите, зато му се доверявам. :)
65
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ имат спътник с ядрени ракети от преди 15 години Както и друг който абсорбира слънчеви лъчи и прави лъч с диаметър 10 м върху земна повърхност 250 градуса по Целзий .
64
3
 
7
 
! Отговори
Галин преди 6 години
хахаха къде сложи тоя КУРНИК x-37B, при спътници който могат да прихващат бе кавалчик?:) X-37B мога да го дам на децата да се возят с него...
63
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До cazzo duroПонеже са емигрирали от Русия, затова са станали и нобелови лауреати, тоест по политически причини. То и Обама е нобелов лауреат, това обаче с нищо не помага на бездарността му в политиката.Това, че Русия с 10 пъти по-нисък бюджет за отбрана от САЩ, на практика не им отстъпва в нито една сфера на отбраната, достатъчно красноречиво говори, че ако и да не ги награждават на запад, руските учени са от висша класа.
62
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те са сетиха. САЩ от години имат космически дрон X-37B
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"прехващане" се пише с "и" - прИхващане. Това, че програмата за проверка на правописа заложена в сайта ви не е на това мнение, не променя факта, че не пишете правилно.