Русия проведе изпитания на спътник-убиец

С него ще се извършва наблюдение и прехващане на други апарати
26 окт 2017 16:15, Елка Василева
160
Русия проведе изпитания на спътник-убиец
Снимка: архив, Reuters

Космическите войски на Русия проведоха успешни изпитания на маневриращ спътник, който може да долита до други орбитални апарати, да ги оглежда и при необходимост да ги прехваща, съобщиха за изданието „Известия“ от руското министерство на отбраната.

По време на тестовете спътникът се е разстиковал с околоземната платформа „Космос-2519“, изстреляна на 23 юни 2017 г. Променяйки орбитата си, апаратът се е върнал до платформата и е извършил оглед.

В хода на изпитанията за управление на маневриращия военен спътник са били тествани наземните и орбиталните средства за връзка, проверени са били методиките за балистични разчети и програмното обезпечение. Също така е била потвърдена възможността за автоматично разстиковане на спътника и платформата, за дистанционно управление на неговия полет и използването на бордовото оборудване. 

Подобни спътници-убийци, които в перспектива са предназначени не само за наблюдение на други апарати, но и за прехващането им, ще станат важен елемент от руската орбитална групировка, изпълнявайки сдържаща роля в космическата военна надпревара, пише Лента.ру.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Вече изстреля един До Анонимен 59Пускаше патриотични песни - Северно Корейски разбира се докато не изгоря в атмосферата
59
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До AK-47Леле колко си "Отнесен от Вихъра" - САЩ имат ВОЕНЕН БЮДЖЕТ ПО-ГОЛЯМ ОТ ВОЕННИТЕ БЮДЖЕТИ НА СЛЕДВАЩИТЕ 10 СТРАНИ В СВЕТА Включвайки РФ, КНР, ВБ, Франция, Турция, Индия, Пакистан, САрабия ...Отделно имат Бюджет за разработки, Отделно е бюджета на НАСА, Отделна са тъй наречените "Черни проекти"И ти ми говориш че другите страни били еди какви си ... Уфф вземи малко помисли преди да се излагаш в "ЕФИР"
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 58 А Константин Душенов какъв е???:))))
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СКОРО И КИМ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ИЗСТРЕЛВА СПЪТНИЦИ.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те не са сороси. Те са бивши хора, изхвърлени от армията по непригодност.
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И руснаци, и американци, и китайци отдавна правят такива спътници. Просто сега се дава гласност на един такъв опит.
54
10
 
6
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Що бре дрОгари ми сложихте минуси на коментар 34?? Истината боли а? За тези които не са гледали клипа коментарите са от Анатолий Соколов -командващ армия 1981-1998 и Анатолий Ситнов -началник вооружения ВС на РФ. :))) И те ако са "сороси".........:))
53
1
 
3
 
! Отговори
БАН преди 6 години
Официален речник на българския език на БАН: ibl.bas. bg/rbe/lang/bg/Прехващам/
52
2
 
17
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
Ако погледнем руските нобелисти ще видим, че зад повечето от тях се крият евреи.-Ами да погледнем американските лауреати - освен доста евреи, там има руснаци, индийци, китайци, японци и т.н.Ще е още по-интересно да погледнем българските номелови лауреати - какво виждаме там? Едно голямо нищо!
51
11
 
6
 
! Отговори
Webley revolver преди 6 години
Сериозно ли мислите, че това е първия руски опит? Видяли от ФАЩ и копирали? Имате ли глави?
50
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха САЩ отдавна тестваха апарат , който сваля спътници. Пак на опашката. Най-вероятно са откраднали идеята и част от технологията. Нищо ново.
49
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако погледнем руските нобелисти ще видим, че зад повечето от тях се крият евреи.
48
5
 
19
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
Само, че от пет нобелови лауреата-Грешиш, руснаците имат 17 нобелови лауреата. Към тях може да прибавим и още няколко на руснака, които живеят в чужбина. Не ги плачи руснаците - имат велика наука, за разлика от нас българите.
47
8
 
20
 
! Отговори
До 47 преди 6 години
А Откога Нобеловиат комитет не е дал награда на американец? Щото с наука там се занимават индийци, пакистанци, дори араби. Американският мозък е станал като дюнер. Мазен и мек.
46
18
 
13
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До до 41Като каза руски нобелови лауреати много смешно ми стана. Не, че нямат! Имат си руснаците! Само, че от пет нобелови лауреата ...........четири са имигрирали от "матушка рус":)) Ххихихиих!
45
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американски капитани на кораби в Черно море се оплакваха, че GPS навигацията им е полудяла. Изкарва че корабът им плува по сушата, докато в действителност е на 30 мили от брега. Явно руснаците са им барнали и навигационните сателити. А без GPS насочване американското оръжие не струва торба орехи. Толкова от "изостанала" Русия!
44
2
 
19
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Угро-фините от хилядолетия също са били част от империята Велика България. Тя се е простирала на север чак до Северния Ледовит океан.-Не омаловажавай българската история. От милиони години мъглявината Андромеда е част от Велика България.
43
14
 
18
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Нищо общо нямаме с това тъпо и диво племе.-Жалко, че нямаме, тъй като руснаците имат световна наука, култура, космически флот, супермощна ядрена армия, нобелови лауреати - а ние нищо! Трябва да сме горди, че сме нищо - нали?!
42
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ НЕ ГИ ОЧАКВА ДОБРО БЪДЕЩЕ. ПРИРОДАТА Е СРЕЩУ ТЯХ.УРАГАНИ, ПОЖАРИ, А ПРЕДСТОИ И ИЗРИГВАНЕТО НА ЙЕЛОУСТОУН И ГОЛЯМО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В КАЛИФОРНИЯ.И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ - СПЪТНИЦИ УБИЙЦИ. ЧЕ И КИМ.НЕ ЗНАЯТ ВЕЧЕ ГОРКИТЕ КАКВО ДА СИ ПАЗЯТ - ПРЕДНИКА ИЛИ ***
41
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Угро-фините от хилядолетия също са били част от империята Велика България. Тя се е простирала на север чак до Северния Ледовит океан.