Учени разбраха: Взривят ли Луната, човечеството изчезва

Засега обаче нямало предпоставки за нищо такова
7 ное 2017 10:52,
118
Учени разбраха: Взривят ли Луната, човечеството изчезва
Снимка: архив, Reuters

Американски учени са на мнение, че ако Луната се взриви, ще загине цялото човечеството, съобщи Лайф.

Те създали компютърен модел, показващ възможните последствия от взривяването на естествения спътник на Земята, и заключили, че подобен взрив би обрекъл на гибел всяко живо същество на нашата планета.

Първо, отсъствието на Луната ще ускори ротацията на Земята. Това ще доведе до изчезване на земната атмосфера.
Освен това повлияният от Луната наклон на земната ос ще се промени и в резултат Земята ще се наклони встрани. В такъв случай климатът драстично ще се промени и моретата ще залеят сушата.

Вследствие на измененията на земната ос климатът на екватора ще стане по-студен, а на полюсите - по-топъл.
Трябва също да се отбележи, че след взривяването на Луната нейни отломки ще паднат на Земята и ще предизвикат ядрена зима.

Все пак засега няма никакви предпоставки за гибел на Луната и за последващо унищожаване на живота на Земята.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: взривЗемяталуната
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
11
 
! Отговори
vlady преди 6 години
До ГАДОРЯНСлънцето няма как да избухне - масата му е прекалено малка, няма как да достигне необходимите температури за синтез на неон, магнезий, силиций и т.н. до желязо много преди това ще спре свиването си и ще образува бяло джудже.
15
11
 
11
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Още едно доказателство, е няма еволюция и че нещата не са станали случайно на земята и около нея за да има живот.
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То всичката Мара втасала, остава и да взривяваме Луната.
13
1
 
22
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
До Кром. Прав си абсолютно за положението ни. Но това не променя факта че това откритие си плаче за награда Антинобел. И децата знаят че Луната най малкото ни пази от астероиди и метеорити. Отделно влияе на приливите и отливите и какво ли още не. Все едно да открият че Слънцето ще избухне в свръхнова и че живота ще изчезне.
12
4
 
3
 
! Отговори
до Krom преди 6 години
Ти пък си Ален Делон...
11
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво "сензационно" откритие!!!!!!! Браво на тези учени или браво на г-жа Захариева, че е намерила с какво да запълни времето си?! П.П.: това "сензационно откритие" се знае от доста отдавна, дори в учебниците си спомням, че пишеше какво би се случило със Земята, ако Луната я няма... но това не е важно! Важно е да има "сензации"..... Следващото "сензационно откритие" сигурно ще е: "Учени разбраха - изчезне ли слънцето, човечеството също ще изчезне"!!
10
14
 
22
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Цъкайте червени палчета на воля. Не се обиждам. На годините на които съм, въобще не ме засяга мнение от клоуни. Но дайте аргументи за "възхода" на нашата наука и техника. Самите ни "новини" - биг брадър и черна криминална хроника, плюс политически боричкания и съмнителни дебати показват къде сме - в дълбоката и безпросветна провинция на Рим. Където е мястото на селяци които не уважават нито себе си, нито себеподобните си. Такава ни е природата и за това - такава ни е и историята.
9
27
 
13
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Това показва само, че американските учени за разлика от българските си събратя имат достатъчно финансиране и материална база. Нашият "сърказъм" по отношение на публикацията пък - показва отношението на българина към науката въобще. Ето за това, Америка е велика сила и е начело на света, а ние - *** които гледат безропотно как науката ни става по "импотентна" от тази в Нигерия. Също и армията, образованието и т.н. Но пък, колко сме силни в ММА ... е, заслужаваме си положението.
8
1
 
60
 
! Отговори
къде ми е нобеловата преди 6 години
Размишлявайки дълго време след прочитането на тази безсмислена статия и аз направих едно не по-малко сензационно откритие:Ако се взриви земята - за луната няма никакви шансове!!!
7
1
 
33
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
И какъв беше смисъла от тази новина, след като не се очаква взривяване на Луната? Ей така, да симулираме дейност и да продължаваме да отвличаме вниманието на пр0стия народ от истинските проблеми? Журналистите трябва да бъдат разстреляни след политиците, но и до това ще стигнем.
6
1
 
35
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Явно американските учени имат добри компютри и много свободно време да се занимават с такива изследвания.
5
33
 
10
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 6 години
Комунистите биха извършили подобно деяние ! Как взривиха Света Неделя , искаха да убият папата , убиха милиони ! Те са способни на всичко , луната не би ги сбъркала дори най-малко !
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да взривят? Техните фишеци и в околоземна орбита не пробивават, те щели да взривяват. Това да не ви е да бомбите камилари у керпичени землянки бре.
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всякакви щуротии съм чел, ама таквоз чудо до сега не съм!!!
2
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остава само да им връчат и Нобелова награда.
1
1
 
60
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Мерси че ми казахте. Самичък нямаше да се сетя. Хаха.