Мъск - по-скоро рок звезда, отколкото мениджър

Предприемачът знае как да омайва публиката със своите идеи
13 ное 2017 12:07, Елена Кирилова
23
Мъск - по-скоро рок звезда, отколкото мениджър
снимка: Ройтерс

 За публиката на Илон Мъск известният предприемач е повече рок звезда, отколкото главен изпълнителен директор. Това смята журналистът от CNBC Ъптин Саиди, след като присъства на събития на компаниите Space X и Tesla в Австралия, където Мъск води няколко презентации.

Той говори директно, не приема въпроси и щом приключи, слиза от сцената, като не се появява повече.

По време на обявяването на плановете на SpaceX да изпрати хора на Марс Мъск е прекъснат от един от няколко хилядите присъстващи в публиката, който се провиква: „Можеш да го направиш, Илон!“. Избухват аплодисменти и с лека усмивка Мъск отговаря просто: „Благодаря“, след което продължава речта си.

Този следобед, който включва бутащи се тълпи от хора, обуздавани от охраната, превежда публиката от новините на SpaceX в Аделаида, Австралия, до държавните земеделски земи. Всичко това включва тричасова медийна обиколка с автобус до парти във връзка с новия завод за батерии на Tesla във ветропарка „Хорнсдейл“.

Носят се слухове, че Мъск е използвал частен самолет. Дори и така, това не е лесно за достигане място, след като всичко се случва на 15 хил. км от Силициевата долина.

Следобедът преминава под ярки прожектори, сцени и музика, както подобава на събитията на знаменитостите.

Мъск не е знаменитост в традиционния смисъл на думата от гледна точка на развлекателния бизнес. По-голямата част от света не притежава продукти на неговите компании, нито е използвала негови услуги, и все пак той има 13 млн. последователи в Twitter. За сравнение, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук има 7 млн. последователи.

На основателя на Tesla се възхищават толкова много хора, преди всичко заради визионерството му. Няма предизвикателство, което да изглежда прекалено голямо за предприемача и технологичен магнат.

Но Мъск може да изглежда повече като мечтател, отколкото като човек, който върши нещата. В крайна сметка компанията му се стреми към нещо фантастично: колонизирането на Марс. Той обича да говори с размах и да очертава визията си за трансформацията на човешкия транспорт.

Подробности за презентацията му за SpaceX на Международния конгрес по астронавтика вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, не. Няма да умирам в ***. Смятам да участвам в проектите на Мъск. Аз се правя, че работя като инженер, а той ми плаща здраво, за да потдържа имидж на високотехнологична компания с високоплатени инженери ;)-Щото ако не ми плаща здраво всички ще знаят, че инженерите му са нископлатени. Тоест, не стават. Тоест, той краде от инвеститорите си, използвайки моя имидж, аз дърпам от него. Това е справедливо.
19
1
 
4
 
! Отговори
Оня с коня преди 6 години
Няма такова долно племе като съветските българи, умирайте в ***, роби
18
3
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
С 25 милярда не може да финансира само Тесла до средата на следващата година. А за спейс хикс да не говорим. Ключовата дума в поста ти е "привлякъл" Това е основната дейност на всички настоящи проекти на Мъск. Да привлича капитали. Връзката му с демократите беше много силна, но на Тръмп не му мунават такива. Няма да разреши на друг милярдер да източва американския бюджет. Мъск трябва да разчита на собствените си способности да печели, тоест, няма на какво да разчита.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп спира дотациите за Мъск и той започна реклам из третия свят, белким някой залюпен богаташ се излъже и купи от 2 пъти обезценените му акции и им позадържи цената още малко. Дотациите помагаха на Мъск да си изкупува собствените акции, с което да им вдига изкуствено цената и да *** инвеститорите си :)-Идват тежки и неприятни времена за пирамидите. Дори бюджета на САЩ вече не може да издържа тежестта им.Мъск финансира хиперлупа с чужди пари за да може да привлече още капитали. Но дотам...
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изстрелванията на Роскосмос на годишна база не са намалели. Има статистика за това. Мъск не им е конкуренция в най - печелившите сектори, защото ракетите му няма технология да достигат най - използваните орбити. Само за последното изстрелване на ракта с руски двигател, създадена с участието на руски специалисти, ще се закарат няколко тона на МКС и ще се пуснат няколко сателита. Мъск това посмъртно не може да го постигне.
15
0
 
3
 
! Отговори
El Drive преди 6 години
Тесла няма фабрика в Австралия и няма сестра???Трябва да четете повече!И после да пишете.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодарение на SpaceX Мъск е привлякъл 25 милиарда долара през последните 7 месеца, с тези пари спокойно може да финансира както SpaceX така и Tesla. Що се отнася до Хипер Лупа това не е негов проект, а проект на студенти от Масачузетския университет на които е станал основен спонсор. Имаше едно неразумно човече в Кремъл мисля че се казваше Рогозин което като тука някои русофилски настроени писачи се подиграваше на Мъск, но вече му се плаче защото Мъск отне 70% от пазара на Роскосмос.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да плюете по Мъск като него просто няма да намерите нито в Европа нито в Азия за Евразия пък изобщо да не говорим там хората като него са ликвидирани преди 100 години.
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента тече серизна реклама на проектите на Мъск в развиващите се страни, защото Тръм му спира дотациите и търсят финансиране, което и да пропадне САЩ няма да е на загуба. А без дотации акциите му паднаха 2 пъти. Суперзавода, построен с пари и технологии на друга фирма и дотации от държавата не работи, а гълта пари. Хипер лупа е маркетинговото име на пътечка за усвояване на чужди пари.Ако това, че даваш 5, а усвояваш 500 те прави успешен, то този е успешен. Много успешен ;)-
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хипер лупа е наникъде. Тесла е най - развития му проект, но за сега я кара само на дотации, реклама и мечти. Спейс - хъ е нискотехнологична иозмизлица, която могат да ползват само за нискотехнологични търговски цели. Не може да достигне до 4 от 5 - те орбити, които използват американските военни, което го прави неизползваем от тях. За тежки товари няма и да споменавам. Пайпал не е създаден от него. Отишъл е там наготово и е завзел позицията си с помощта на сенчести практики.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъск не е мениджър, а маркетингов специалист с техническо образование. И добър артист.
9
4
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Човечеството има нужда от такива хора!!!
8
7
 
5
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Още от самото начало този ми биеше на менте нещо!Теслата пред банкрут,Спейс Екс ако им гръмнат още една две ракети също!Иначе аз съм навитак да замина за марс,но да знам че ще стигна жив и здрав и ще мога да живея там!
7
3
 
7
 
! Отговори
хамалине преди 6 години
Мечтател ама ракетите му летят. Компанията му притежава технологии, до скоро притежавани само от големи и развити в областа на ракетостроенето държави.......................................................Не, "мечтател", братчет - ПРИ-ВА-ТИ-ЗА-ТОООООР!
6
4
 
3
 
! Отговори
ДА, ДА АМА НЕ преди 6 години
До АнонименКОСМОНАВТИКА НА ДУМИ СЛЕД ОТЛАГАНИЯ ПРЕДНАТА СЕДМИЦА ИМ ГРЪМНА КОСМИЧЕСКИЯ ДВИГАТЕЛ, А ТОЯ УБАВЕЦ ИЛИ Е ИЗМАМЕН ОМАЙНИК , ИЛИ КУКАВЕЛНИК, НО Е СЪМНЯГА ОТ ВСЯКЪДЕ.
5
0
 
13
 
! Отговори
Соколов преди 6 години
"По-скоро рок звезда, отколкото меринджей", обаче, най-вече - фараон.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Спейс Екс дръпнаха, разработиха нови технологии и вече са лидер в търговската космонавтика, но това с Марс............още си бие на фантастика и няма да стане поне в близкото десетилетие. А и пращането на експедиция до там е едно, а трайна колонизация съвсем друго.Хипер луупа май е добра идея с проблеми, които май са решими, но Теслата са на никъде. С тези загуби оцеляват благодарение на чара на Мъск
3
3
 
12
 
! Отговори
Перничанин преди 6 години
"Но Мъск може да изглежда повече като мечтател, отколкото като човек, който върши нещата." Това е най-необоснованото изречение. Има 3 компании, които са в съвсем различни сфери, всички те са в полза на човечеството и са развити на световно ниво. Та общо взето, четете преди да пишете, защото други неуки после ще цитират и нещата си отиват към един друг сайт блиц.
2
2
 
0
 
! Отговори
r преди 6 години
a mason li e?
1
5
 
11
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
То май Бойко Борисов повече работа върши и по-малко приказва от тоз