Расте ли, расте... биткойнът удари нов рекорд

Това се случва само дни след срива на цената с 29%
17 ное 2017 12:52, Бойчо Попов
16
Расте ли, расте... биткойнът удари нов рекорд
снимка: Ройтерс

Биткойнът отново пое стремително нагоре през последните часове, достигайки нова рекордна стойност и закривайки търговията в четвъртък на ниво от почти 7900 долара, само дни след като изтри над 29 на сто от стойността си, предава Bloomberg.

След като в понеделник заличи 38 млрд. долара от пазарната си капитализация, валутата удари нов рекорд в четвъртък след поскъпване от 1,3 на сто до 7994,56 долара за брой. Това е четвърти пореден ден на растеж.

Още по темата

Виртуалната валута преживя сериозни разпродажби по-рано през тази седмица заради отлагането на технологичен ъпгрейд, известен като SegWit2X.

„Усещането ми е, че днешното рали се дължи на възраждането на интереса и жизнеспособността към Segwit2x", казва Спенсър Богарт, ръководител на изследователския екип в Blockchain Capital. „Въпреки факта, че актуализацията бе отложена, все още има група от хора, които ще пробват с нея. В резултат на това вярвам, че доста капитал ще се прехвърли от други криптоактиви в биткойна“.

Използваната технология при биткойна има някои ограничения. При среден размер на трансакцията от 500 байта могат да се извършват приблизително 3,3 трансакции в секунда, докато стандартните финансови мрежи позволяват извършването на хиляди операции в секунда. Биткойн Кеш използва значително по-големи блокове, които имат капацитет да обезпечат изпълнението на повече трансакции за дадено време. Един блок на биткойн има 1 мегабайт данни, докато при биткойн кеш данните са 8 мегабайта.

Eĸcпepтитe нa голямата американска банка Сіtіgrоuр пък cчитaт, чe cъвceм cĸopo peнтaбилнocттa нa битĸoйнa щe cлeзe дo нyлaтa. Това ще се случи, защото дoбивът щe бъдe иĸoнoмичecĸи изгоден само aĸo ĸypcът нa битĸoйнa дocтигнe 300 000 долара, ĸoeтo eдвa ли e възмoжнo.

Още подобни новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
кои чу преди 6 години
Не забравяте че всичко което е направено да е лесно е направено да е лесно за тях а не за нас бедните и прости хора в наречие било новите технология като радващите се деца на смартфончета или таблетчета разни телевизорчета с андроиди и тем подобни та и тази измислена валута та нали това е целта на заниятието кои да сабира инфо от банки контрола е по лесен схемата е много проста само човек да може да я усазнае на първо место е контрола от там се почва а за навлезналите в децката игра успех от мен
12
2
 
2
 
! Отговори
ьааььааь преди 6 години
Биткойна никога няма да пада, а само ще раста. не говоря за моментните спадове те винаги ще бъдат компесирани. цена ще расте с годините и ще се задържи около 100м$/1 биткой и пак ще расте, но по-бавни темпове. Най сладки ще са моментните спадовете с по 50 -70%. там се правят парите.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече доларът трябва да се измерва в биткойн. Доларът пада много.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
купувай народе, не остана! обръщайте заплатите и пенсиите в биткойн! какви са тия измислени валути в света? всичко в биткойн и това е!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой ще изкарат други пари, други ще купят на 8000$ и ще продадат на 800$ като се пукне балона...
8
1
 
13
 
! Отговори
до Гои преди 6 години
Че блокчейна е технология, която ще навлезе масово няма спор ама това няма нищо общо с цената на bitcoin, bitcoin cash, ethereum, dash coin и т.н. Наистина никой не може да предвиди цените на койните. Аз лично учетворих спестяванията си. До там ми стигна комбинативността и акъла. Сега вече не смея да влизам при тези неимоверно високи цени. Много хора влязоха вече, които търсят само печалба и при първата паника ще разпродават и може да се срине.
7
5
 
10
 
! Отговори
Гои преди 6 години
Занимавам се с "криптовалути" повече от 4 години. Помнете ми думите: до края на 2018 ще има цени от 30 000 долара за 1 биткойн. Това не е пирамида никога не е било и няма никога да бъде. Блокчейна ще промени света за нашите деца така както интернет промени нашия. А цената от 300 000 долара е напълно постижима през 2020. Не забравяйте най голямата банка в Америка има над 100 патента за използването на Блокчейна!!!
6
2
 
9
 
! Отговори
Smart преди 6 години
В началото на годината купих биткойн за 300$Всеки ден следя статистиката и съм много доволен че на майтап се пробвах!Тия дни ми се стъжни и бях на крачка да продавам.но ето че нещата отново са нагоре.
5
5
 
8
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
изкарали са само ако са купили още в началото и сега са продали .....познавам 2ма които купиха на 100 $ и още не са продали ..... в един прексрасен момент като се срине и тази измама ше ядат пръстите от яд ..... както всеки пазар обаче всичко е движцени от алчността и страха .... биткойнът е класическа пирамида която няма вътрешна стойност ..... няма как да си задържи цената .... иначе винаги може да загубиш пари ....на всеки пазар ....
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биткойн е пирамида за тия, дето по цял търкат картончета...
3
6
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
какво значи "биткойна не е и не може да бъде пари ......нито инвестиция"? имаш ли представа колко пари изкараха хората за последните 1-2 години? няма нищо сигурно на този свят - имотния пазар фалира, нефта, златото, някои валути дори се сринаха и това в разстояние на 10 години. както с всичко останало, който рано се е усетил - доста е изкярил.
2
14
 
13
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
класическа пирамида - жестока спекулация ! цената ше надува и в един прекарсаен момомент ше срине на 0 ....биткойна не е и не може да бъде пари ......нито инвестиция
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой тези дни си играе с курса... Сигурно добри пари ще изкара