Компанията SpaceX набрала още $100 млн. финансиране

Космическата компания ускорява пускането на ракетите си
Обновена: 28 ное 2017 21:29 | 28 ное 2017 21:20, Елена Кирилова
28
Компанията SpaceX набрала още $100 млн. финансиране
Снимка: Архив, Reuters

Компанията на Илон Мъск за космически технологии SpaceX е набрала още 100 млн. долара в рамките на нов кръг на финансиране, сочат нови документи, подадени до регулаторите, пише CNBC.

През август Space X е продала акции на стойност 349,9 млн. долара, разкриват документи, изпратени от компанията до Комисията по ценните книжа и борсите.

Сега сумата е нараснала до 449,9 млн. долара като се добавят 100-те млн. долара от сегашното набиране на капитал, вижда се от документите.

Новият кръг на финансиране оценява SpaceX на 21,5 млрд. долара според Equidate. SpaceX не е открита веднага за коментар. В документите не се посочва кои са инвеститорите.

Космическата компания на Мъск ускорява пускането на ракетите си. SpaceX строи ракети, които намаляват цената на мисиите в Космоса, както и увеличават броя на проведените мисии.

По-рано тази година президентът на SpaceX Гуин Шотуел коментира пред Ройтерс, че компанията има за цел да стартира мисия на всеки две до три седмици.

Мъск обаче има по-големи амбиции. През май SpaceX обяви, че планира да изстреля 4 425 сателита в Космоса, за да предостави високоскоростен интернет. Мъск планира да започне този проект през 2019 г.

Милиардерът иска да стигне и до Марс. Той вече представи плановете си за „междупланетарна транспортна система“, която да може да превозва до 100 души до Червената планета, за да я колонизира.

Четете още новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А че германски военопрестъпници са изградили малката космическа имитация на програма на американците това е всеизвестно. САЩ нямат нищо против военните престъпления, стига престъпниците да им носят полза.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходенето до Марс е голяма смешка. Никой не е излизал до сега от магнитното поле на земята. Поне жив. Руснаците пращат телеметрични датчици за радиация, покрити с различни тиопове защита и установяват, че за под 5 минути експозиция и най - добрата защита получава такива дози, че човек не би оживял повече от няколко часа. Дори и скорпион или *** не биха оживели. За 20 минути и бактерия няма да оживее. Космическата радиация е идеален метод за стерилизация. Поясите на Ван Ален са непреодолими.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са имали работещи прототипи на реактивна артилерия още преди 1939 година, така че това не е крадено от немските военопленици. Масовото производство са го започнали 1941 година, а тогава немските ракетни учени са си били в Германия. Така че, пак моля неуките неинформирани чукчи, дето могат да пишат, но не и да четат: МОЛЯ, ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ. Че сте смешни е ясно отдавна, но все някой трябва да ви каже как изглеждате отстрани. Иначе ще си останете смешни и жалки.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега никой не е минавал поясите на Ван Ален. Не би оцелял. Американските спецове казват, че за да оцелее е достатъчно да се увие в 1 пласт по - дебел найлон. Против космичестата радиация и високоенергойните частици увити с найлон... Относно немските военопленници и съветската космическа програма:Немските ракети са всички с твърдотопливен двигател. В съветската космическа програма няма такива двигатели. Имат нещо такива в реактивната артилерия. Така че, смешниците е време да спрат ;)-
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъск се е объркал. Тенденциите в индустрията вече не са многократното използване на 1 носител. Има прекалено много фактори, които го правят несигурен с всяко следващо изскрелване. Тенденцията е с един носител да се пускат няколко спътника на няколко орбити. А Спасе Хъ може да достигне само до 1 орбита. Айде нови 20 милярда за разработка на новата перспективна технилогия... ;)))))) Държавни пари, за предпочитане ;))))))))-------
18
1
 
1
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Тесла ще свърши като новият Енрон помнете ми думата!
17
0
 
4
 
! Отговори
Върховен съдия преди 6 години
"SpaceX не е открита веднага за коментар. В документите не се посочва кои са инвеститорите."...И после биткойна бил големия балон... моля ти се! Това е класическа форма на издуване, при това от най-гадните - с парите на всички, чрез държавни агенции и министерства. хИлончо е сламено лице, а компанийката ки е продължение на милитарилобито, което управлява в сянка.
16
0
 
4
 
! Отговори
u4en преди 6 години
До Анонимен..Поне 10-тина Тесла се движат в Сф.и могат да се видят !
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 микли финансиране ще ги издуха за 1 месец ей така, без нищо насреща. Мъск е спец в усвояването на инвестиции, субсидии и т.н. чужди пари ;)-
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ghhговориш несериозно. Драчете се колкото си искате относно САЩ-Русия, но поне оставете науката намира.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румене, не зная за каква загуба говориш човек, чел ли си въобще някъде нещо. Продажбите им са ненормални, няма как да си купиш тесла на лизинг, плаща се цялата сума на куп. В Бг ги няма много -видях само една последния път, но в Щатите и Англия са ужасно много.
12
18
 
10
 
! Отговори
Ghh преди 6 години
Една частна компания от САЩ вкара в малкия си джоб великата ви русия на тема космос. Ония пиянки напоследък нямат никакви постижения, освен ЩЕтата на великото ви жуже в кремъл. Срам!!!
11
11
 
14
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Евала на тоя!През ден нови и нови проекти!Но не плаща той,ами събира пари,чужди пари!Коли,камиони,самолети,совалки,Марс...!Загубата на Тесла се движи около 800 милиона на година.Бърнард Мейдоф ,номер 2!
10
8
 
10
 
! Отговори
buba преди 6 години
Кой каквото иска да говори, Илон Мъск е човек, който постига каквото реши и намира начин да си гарантира ресурсите. И моите 60 $ които дадох за тениска и чаша на Spacex са там ихууууу
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да изпратиш хора да колонизират Марс е най-голямата простотия. Не само че е лишена от логика но дори пречи на реалния напредък. Просто е невъзможно да изпратиш толкова хора и строителни ресурси. Далеч по-умно би било да се изпратят машини които да изкопаят подземни жилищни тунели в комбинация с надземни оранжерии за производство на храна. Чак когато всичко е готово тогава хората да пристигнат.
8
8
 
9
 
! Отговори
до №7 преди 6 години
Да бе много са се развили краварите добре, че беше военнопленника Вернер фон Браун та да им направи ракета и след като си замина на оня свят караха още малко по инерция, и отидоха в трета глуха.
7
8
 
9
 
! Отговори
PIRAMIDA преди 6 години
И още наливат в тази Фирма - сега освен полети до Марс , ще имаме и високоскростен Интернет . Ама гледам малко пари са направили - едва половин милиард , демек не са много Будалите .
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някои са решили да се дразним що че им е кеф хубаво *** не знаят какво следва а това което е видимо ми те и децата си не желаят да учат на любовницата са по важни а колкото до дразненето ми слабо ме интересуват нискоинтелигентни
5
4
 
6
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
До 3:Проблема на държавите с традиции в космонавтиката е, постиженията им са главно деца на космическата битка м/у САЩ и СССР още от едно време, та от тогава до сега не са мръднали много, да не говорим за бюрокрацията и темпото с което се развиват държавните изследователски центрове. При частния сектор има конкуренция, която тласка развитието силно напред... не е само SpaceX в момента на пазара има и други и точно тая конкуренция ще ускори осъществяването на тоя полет до Марс...
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #2Ония, ако не са, в Космоса ще хадят с асансьор, тия с корабите:-)