С пони в едната ръка, а другата – под полата!?

Шест жени винят инвеститор в Uber в сексуално насилие
1 дек 2017 10:15, Бойчо Попов
11
С пони в едната ръка, а другата – под полата!?
снимка: Ройтерс

Шервин Пишевар, виден рисков капиталист от Силициевата долина, е обвинен в сексуален тормоз от няколко жени, предава ексклузивно Bloomberg.

Пишевар, инвеститор в Uber, е нападнал или тормозил сексуално шест жени, които е срещнал в професионален контекст, включително и една от първите служителки на Uber Остин Гейд. Във всеки от случаите жените, които са пожелали да останат анонимни, обвиняват Пишевар, че е използвал обещанието за чисто професионална връзка, за да осъществи нежелан сексуален контакт, съобщава агенцията.

Материалът се появява в разгара на други подобни противоречиви събития, в които участват мъже от технологичния свят, света на развлекателната индустрия, политиката и медиите.

Инцидентите накараха няколко директори на фондове за рисков капитал да се оттеглят и повдигат по-широки въпроси за това как се третират жените в тези сектори.

Гейд, ръководителят на глобалната експанзия на Uber, е била обект на нежелано докосване по краката по време на парти, казват и нейни колеги пред Bloomberg.

През декември 2014 г. Uber провежда своето годишно коледно парти на необзаведен етаж в централата си в Сан Франциско. Служители и инвеститори са се веселили и са пиели на открит бар до ранните сутрешни часове. Рисковият капиталист Шервин Пишевар тогава е вкарал на партито живо пони с каишка.

Пишевар, ранен инвеститор на компанията, който е член на Борда на директорите по онова време, е направил още нещо през онази вечер. Според настоящи и бивши колеги, които познават събитията от тогава, тогавашният 40-годишен инвеститор се е обърнал към Остин Гейд, 30-годишната ръководителка на глобалната експанзия на компанията, сложил ръка на крака си и я преместил нагоре под роклята ѝ. "Гейд се разтресе", казват колегите ѝ.

Това обаче не е първият път, в който Пишевар се опитва да ухажва Гейд, която отказва подобни отношения. Гейд се присъединява към Uber Technologies Inc. като стажант през 2010 г. Скоро е натоварена с пускането на Uber в нови градове, където Пишевар, основен донор на демократическата партия, можел да предложи ценни политически и бизнес връзки.

С течение на годините Пишевар сякаш започва да харесва Гейд, следвайки я на събития на компанията и понякога слагайки ръката си на крака ѝ или на долната част на гърба ѝ. Източник, който е бил свидетел на инцидента по време на празника и на други срещи, потвърди начина на поведение на Пишевар пред Bloomberg. Гейд, която сега е директор на отдела за автономното шофиране в Uber, отказва да коментира тази тема.

Продължението на материала четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Uber Technologies Inc
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биологически нищо не е закодирано. Мен ме преследва доскоро една 60 годишна баба. Това да не и е закодирано? Като та перне дамлата и почваш да правиш глупости. Е глей днешните феминистки - понеже нямат достъп до млади расови жребци и вдигат джангър до небесата...
8
0
 
6
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Какво ни занимавате с тия извратеняци !
7
3
 
31
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
Шоуто бе преди години. Когато в един офис в САЩ всички служителките без една обвиниха шефа си в сексуален тормоз. Едната пък го обвини в дискриминация. Тъй като била грозничка, нея я пропуснал и с това пренебрегнал.
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, туй жените са станали много порядъчни същества.
5
1
 
14
 
! Отговори
ГДБОП преди 6 години
Ххахахах бате Бочко е превеждал с гугъл преводача;)))
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама то така се започва после се стига и до секса. Тези да не са искали направо да прескочи на секса? Старите хора казват! От вратата за краката ли???
3
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сексуалното насилие е либерастки мит. Тук знаем, че е биологически закодирано мъжът да преследва жената. За третия пол знаят повече на Запад.
2
5
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Щом не си *** или муджахидин от емирствата,за теб белите жени са забранени.Не вадиш ли 30см в панталоните или 30милиарда в банковата сметка,не посягай на бледолика жена!Казах,ХАУ!!!
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
e... щом гейд не се оплаква, какъв е проблема да се пипат?!6 жени, пък само за една се говори, и то тя самата нищо не казва, а некви други хора, които ги били видяли .. wtf?