Facebook се примири! Ще плаща по-високи данъци

Компанията ще започне да отчита рекламните си приходи на локално ниво
13 дек 2017 21:41, Екип на Bloomberg
11
Facebook се примири! Ще плаща по-високи данъци
Снимка: Reuters

Както знаем, големите технологични компании се сблъскват със сериозни проблеми от гледна точка на данъчната регулация в Европа и желанието на властите на континента интернет гигантите да плащат повече. Та, в светлината на това, американската социална мрежа Facebook обяви, че е ще започне да отчита рекламните си приходи на локално ниво, вместо да ги пренасочва към международната си централа в Дъблин.

Това посочи в технологичния си коментар Елена Кирилова в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

"Ходът е необичаен и вероятно ще доведе до плащането на по-големи данъци", подчерта тя.

Корпоративното данъчно облагане се превърна в гореща тема в зората на разкритията за схеми за избягване на данъци от мултинационалните компании, което доведе до призиви те да плащат повече, а Европа започна да проучва възможностите за облагане на дигиталните гиганти. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Orwel преди 6 години
***, начело с тоя репей. Долу *** FB
9
1
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Никога Фейсбук! Ако искам да споделя нещо с роднини , или приятели - има десетки други начини! Душевен и физически есхибиционизъм не са моето кафе! Живея добре и без тази еврейска измишльотина!Накъде е тръгнал.света, щом тази Хидра - произвеждаща самоубийци, и ***....е милиарден концерн.Тълпата е проста!
8
5
 
1
 
! Отговори
хаха преди 6 години
В БГ ако не бяха толкова нагло отблъскващо подкупни всички дебелаци вземащи решения щеше да е данъчен рай и да има ххиляди фирми и работни места.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капитализмът като идеология е трупане да приход, с цел да се вложи обратно в разширяване на пройзводството и да се получи още повече, ПРОБЛЕМЪТ е че в момента се трупат едни количества пари (в безмитните зони) и си стоят там, вместо да се връщат в обръщение и незнам защо отказват да плащат данъци, след като така или иначе не се радват на парите.
6
1
 
9
 
! Отговори
ДО 6 преди 6 години
Късно е.Вече си в архивите на ЦРУ.Най вероятно те следят и ако не внимаваш може да изчезнеш безследно.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Известно време ползвах фейсбук, но се уверих,че е тотална простотия. Тази мрежа е създадена от ЦРУ, за което има доста данни.Че каква по-добра възможност от фейсбук да си съставиш картотека на целия свят- ти нищо не правиш, а ползващите я сами си слагат адресите, снимки, разказват къде и как ходят, какво правят, кои са им приятелите и т.н. Да не ползваш фейсбук днес е синоним на геройство,лична свобода и прогресивност.
4
4
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Няма роби,живеем в свободен свят и всеки сам избира къде да работи.Европейските гиганти,а те са много също не обичат да плащат данъци.Обикновенните хора и те не обичат да плащат данъци.Важното в тази новина е,че някой в Брюксел си е свършил работата и е накарал големите американски гиганти да снасят повече.
3
2
 
6
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Икеа, МкДоналдс и повечето дето се сещате пък не плащат стотинка данък печалба понеже техния трик пък е, че се плащат лицензни такси в Швейцария където те са необлагаеми. Абе като цяло европа си плаща обратно за плана Маршал с лихвите... и така живота си тече.. малките плащат данъци големите не... Единствено робите дето работят за смешни пари за тия гиганти се облагат с 40-45% данък за да се компенсира.
2
0
 
8
 
! Отговори
хаха преди 6 години
аз плащам за рекламки там и фактурите са с 0% ддс. Не нето а просто с 0% ддс. Демек дори в Ирландия не се плаща... Абсолютно същатата история с Гугъл рекламите. В Европа през Амазон и Ибей са допуснати американски търговци които също не плащат ддс и имат 20% предимство пред европейските. Китайците пък получават субсидий за пощенски услуги понеже се водят развиваща се държава (това е начина по който получавате за 1$ стока с вкл. пощенски разходи), а тези субсидий ги плащаме пак ние. Стига!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тях да мине...