Към Космоса: "SpaceX" изстреля ракета с 10 сателита

Поръчката е 75 сателита да са изведени в орбита
23 дек 2017 13:26, Петя Славова
48
Към Космоса: "SpaceX" изстреля ракета с 10 сателита
Снимка: БТА

Американската компания "SpaceX" заяви, че успешно е извела в орбита десет телекомуникационни спътника "Иридиум некст" с ракета носител "Фалкон-9", предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Ракетата носител беше изстреляна от американската военновъздушна база Ванденбърг в щата Калифорния.

Първата степен на ракетата беше използвана преди това при изстрелване през юни тази година, пише БТА.

Това беше 18-ото и последно изстрелване на "SpaceX" за 2017 г. Тя има поръчка да изведе в орбита 75 сателита на компанията "Иридиум комюникейшънс" и очаква да свърши работата до средата на 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Spase x eпродукт.на булгария сат интересно мие тоя спътник трябваше да стане октомври сега сме януари булсатком си дигат цените такса приемник такса пакети канали питаш за промоция не ти дават тарифират баровска тарифа време за банско и тем подобни мероприятия е тоя път честно казано ми писна 15 години съм клиент редовен неисе може да остана на декодер но не сме машини за пари писна ми при добро желание може да се върна но на тоя етап и тоя план приятно ви гледане на мен ми писна това е .
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
36 - Тоест, твоето вярване е че ти си играчка в ръцете на всевластен тиранин, който прави с теб, каквото си иска ... Да си жив и здрав, ама даже и най-заклеитие християни вярват,че Бог им е дал свободна воля !
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
40 - Казва ти се, че ако всичко е симулация, няма как да се докаже, че не е така."Cogito ergo sum" - Декарт е имал подобни тезния. Просото в неговото време, идеите за виртуална реалност не са съществували, но е имало сънища ...
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40И какво от това, че ВЯРВА? Това автоматично означава, че е така ли? В научния свят хората имат едно много ценно качество - нямат проблем някой да не е съгласен с тях.
40
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимендо до 37. Само да допълня, че собстевника на SpaceX също вярва, че сме симулация. Ама ти много ги разбираш, затова не трябва да ти се обяснява
39
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 37: А защо мислиш, че не живеем в МатрицатаИмаш въображение нищожно като на кокошка
38
0
 
5
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Матрицата е архетипна история, която показва пътя на Героя, много буквалистично я разбираш. Но те всички подобни истории са нарочно направени на пластове - буквалното разбиране за масите, а езотеричното - под повърхността. Хайде, отивай да спиш пред монитора, да чакаш Морфей да ти звънне, за да те вади от ваната с кабели.И да не забравиш да се оглеждаш за рептили, илюминати, масони и извънземни, че кой знае какво са ти намислили, след като така застраши системата с коментарите си..
37
9
 
0
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
До Анонимен: И Нео от матрицата си мислеше, че живее в реален свят, а то какво се оказа.Голям взрив - да бе да. Всеки път като чуя за тая теория и падам под масата от смях. Обърни внимание на думата Теория.
36
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 33:Наистина не си пораснал. Казах ти. Всички велико открития са направени благодарение на интуиция и божието благоволение. И не виждам какво толкова ти пречи формата на земята. Освен това истинският учен, никога не отхвърля всяка идея априори. Та пак не ми отговори. Защо няма мисия до луната в продължение на 50 + години. ,,Като отидеш на Луната, какъв ще го дървиш там?" Наистина си много зле. Гледай си анимациие на НАСА и си вервай, че много знаеш. ХАХА
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33Истинското знание сигурно идва като гледаме Стойчо Керев и после скандираме "ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА!!!", нали? :D За теб всички са малки и непораснали, а само ти знаеш ИСТИНАТА. О, просвети ни, учителю!
34
2
 
10
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
Самолетите превозват хора и товари. Като отидеш на Луната, какъв ще го дървиш там? Не стига, че е МНОГО по-скъпо и рисковано, но кажи - какво ще правиш там, че искаш редовни полети с хора, които редовно да си рискуват живота, да обикалят напред-назад? Има цели 9 мисии до Луната, 7 от които кацат на луната (ако не броим Аполо 13). ДЕВЕТ пъти хората са ходили там и при ШЕСТ от тях са кацали. От какво си толкова недоволен?
33
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 29: Кажи ми къде е логиката да изпратиш човек на луната преди 50 годиини. И след това нито едно мисия до луната. Не ти ли се струва. Все едно откриваш самолета. Извършваш два полета с него и преставаш да летиш. Въобще не знаеш как работи логиката. 1+2+3+ .. +N +N+1+... = -1/12 Айде кажи ми къде е логиката в това? P.S. Като пораснеш ще разбереш, че истинското знание не идва по пътя на логиката, ама си още малък да разбереш
32
1
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Доста елементарна логика. Дори думата логика силно надвишава като определение това, което си демонстрирал. Мълчанието е злато -> златото е метал -> мълчанието е метал. Ето така ти работи "логиката" на теб.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Май не знаеш спътниците по каква орбита трябва да обикалят. Летели право нагоре ракетите... Човешката глупост край няма.
30
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснали са самолет да пръска и да ги шашне американците долу. Коя ракета лети така? Ракетите летят нагоре към космоса.
29
12
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
До Анонимен: ,,а не гледат някой клип в Ютюб и след това да казват "знам всичко".А значи, ако гледаш нещо по тубата е неистина, ама ако го покажат по телевизията е 100% истина. Ти да не би да си ходил до луната?
28
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшива новина. Тоя *** изтрелва ракети към нищото, дали изобщо стигат до космоса но медииния шум е голям естествено платен от него.
27
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Чалинджър и той от раз. Със хорицата в него барабар... Не като лунните мисии, дето астронафтите преминаха през поясите на Ван Алън и не само, че останаха живи, ами и дори не се мумифицираха след има - няма 30 минути... не е ли голям успех и това?
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живи и здрави да са весела коледа и на тях квото повикало това се обадило
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интернет е за забавление а не за дразнене друг е въпроса кои е нелоялен и кои го прави успех да продължава да го прави на мен мие приятно за него не съжалявам ще приказвам доде мие кев казвам истини това е