Джеф Безос – по-богат, отколкото е бил някога Гейтс

Ако беше запазил състоянието си, Гейтс можеше да има над $150 млрд.
9 яну 2018 20:51, Бойчо Попов
26
Джеф Безос – по-богат, отколкото е бил някога Гейтс
снимка: Ройтерс

Нетното състояние на главния изпълнителен директор и основател на Amazon.com Inc. Джеф Безос вече е в размер на 105,1 млрд. долара, става ясно от индекса на милиардерите на Bloomberg. Това се дължи на 12-месечния ръст на акциите на компанията, увеличили стойността си с 6,6% тази година, които покачиха пазарната й стойност с 57%.

Според съобщения базираната в Сиатъл компания е била лидер с 89% от общите онлайн продажби сред основните търговци на дребно през празничния сезон, който обхваща петте седмици след Деня на благодарността в САЩ.

 Този ръст изстреля състоянието на Безос далеч над най-високата стойност на това на Бил Гейтс през 1999 г. За първи път Безос задмина основателя на Microsoft през октомври с нетното си състояние от 93,8 млрд.долара. Месец по-късно изпълнителният директор на Amazon премина за първи път и прага от 100 млрд. долара, след като началото на празничния сезон започна с Черния петък.

Бил Гейтс можеше да запази първенството си, ако не се беше отказал от активи, дадени основно за благотворителната фондация на него и съпругата му Мелинда Bill & Melinda Gates Foundation. Той се е разделил с близо 700 млн. акции на Microsoft и 2,9 млрд. долара в пари и други активи от 1996 г. насам.

Ако беше запазил цялото си състояние, сега Гейтс можеше да притежава над 150 млрд. долара.

Още подобни новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой се интересува, може да потърси The giving pledge в уикипедия и да се запознае с личността Бил Гейтс и пакта, който заедно с Лорън Бъфет, създават в името на човека. Накратко, подписалите The giving pledge са изключително богати хора, които се съгласяват да дарят по-голямата част от богатството си за благотворителност в рамките на живота си. Джеф Безос не фигурира в листа...
21
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Е, те тоя да те впише в завещанието си като единствен наследник...
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай ИванБай Иване - ако ги дадеш на гладуващите, ПЪРВО че няма толкова храна, второ, че ще ги изядът и ще след 1 ден, ще са пак галдуващи ..
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, богат е, като експлоатира труда на хиляди на минимални надници, работещи като роби в Амазон как няма да е богат.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
17
4
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Да си най богатият е повече позор отколкото слава,но не всеки го разбира.Гладуващите по света се нуждаят от тези складирани пари.
16
1
 
0
 
! Отговори
Ептен Мекечек преди 6 години
А бе Минджев, а на теб , като ти става, файда има ли ? Питам аз, разхождайки се всред патладжанените полета !
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яснооо, няма да търсим работа в Амаzon...
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Складовете на големите компании са с много жестоки условия на труд. Амазон за имидж ги наричат fulfilment centers а не склад... има роботи които правят пикинга на по малките артикули и ти тичаш като маймунка защото няма бутон стоп. А ако се забавиш получаваш ''страйк''. Три страйка и те гонят от работа. Почивката е една 30 мин. Ходи се около 5 маратонна крачка за да стигнеш до кафенето където можеш да хапнеш.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7Това си го сънувал... Такива условия може да има в хед игиса им. В склафовете на амазон се работи на минимална заплата и се извервяват километри на ден. Нормата е 300 пакета на час като пред теб има един брояч който ти свети ако се забавиш и секунда.
12
3
 
8
 
! Отговори
Tъпи преди 6 години
Това си е негов бизнес и е негово решение дали да дарява или не . 00% от Фондациите чиито собственици присвояват повече от 50% за собствени нужди ,те всички са с луксозни имоти ,автомобили,децата им в часни училища или в БГ или извън БГ. Ако аз искам нещода помогна сам ще го направя лично без фондация .Бил Гейтс си е дарил на самата негова фондация .
11
7
 
5
 
! Отговори
вавилон преди 6 години
Луцифер е тук! Бог губи мача!!
10
5
 
10
 
! Отговори
Ямбол преди 6 години
Безкраен е писателския гений на някои хора. Как умело можеш да свържеш тази статия с управлението на жужин. Нерде Ямбол, нерде стамбул
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако беше запазил цялото си състояние, сега Гейтс можеше да притежава над 150 млрд. долара."За какво да го пази цялото състояние, в гроба ли да го погребат с него? Много ясно, че ще го раздаде за благотворителност, постъпленията му в сметката така или иначе не намаляват.
8
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е жив и здрав човека, спечелил си ги е-нека си ги притежава с кеф.Бил Гейтс-голям човек, дарява без да се свени, така е решил-харесва му да помага на нуждаещи се, нека е здрав. Ама Жужин пък има 200 млрд., получил ги от докарване на народа му до просешка тояга, съсипване на икономиката, раздаване на основните големи държавни компании на приятели и олигарси.....е тоя да си ги вземе в последното сако за пред бай Св.Пешо.....
7
2
 
27
 
! Отговори
Тъпи преди 6 години
Работя в Амазон и най ниската надница е $18 на час плюс бонуси в края на седмицата за обикновен работник може и да не знае английски .Няма командир или началник да ти казва какво да правиш ,избираш къде да започнеш .Набират се всякакви и глухонеми и джуджета и хора с железни ръце и крака и възрастни и др. без никакви дискриминации ,но за съжаление няма стол или диван за да седнеш по време на работа .
6
11
 
14
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Няма да станем 10 милиарда, споко. Вече активно вървят програми за намаляване на населението до 1 милиард и "истанбулската конвенция" е една от тях. Ресурсите на планетата са крайни (независимо колко напечатани хартийки има) и богатите искат в бъдеще да могат да си ползват тези ресурси спокойно, а не да има граждански войни покрай намаляващите ресурси.
5
1
 
25
 
! Отговори
неБИЛ ГЕЙТС преди 6 години
По-добре за благотворителни кампании отколкото за някакви статистики кой е по-богат от другия :-) Ариведерчи !
4
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакаме първия трилионер в долариВсички ние...10 Милиарда жители на земятаГодината е...2051.Доларът вече е пълна шума...По това време което предстои...Замислете се!
3
2
 
15
 
! Отговори
Блазе му преди 6 години
Значи спокойно може да си купи няколко ката нови дънки.