Драмата на YouTube... рекламите в неподходящи клипове

Платформата опитва да се справи с този проблем
17 яну 2018 11:30, Бойчо Попов
9
Драмата на YouTube... рекламите в неподходящи клипове
снимка: Pixabay

 Google прави втори опит в рамките на по-малко от година да защити рекламодателите в своите канали в YouTube от това да бъдат асоциирани с видеа, включващи насилие, омраза или лоша реторика, предава Ройтерс.

Съгласно новите стандарти Google ще премахне рекламите от "значителен" брой от своите канали в YouTube, 99% от които са генерирали под 100 долара от реклами през миналата година, обяви компанията.

Google обещава да накара хората си да преглеждат всяка секунда от най-популярните видеа, отговарящи на условията за рекламиране, като това ще се случи до края на март по целия свят. Освен това фирмата променя и условията за създаване на търговски канали.

"Въпреки че миналата година предприехме няколко стъпки да защитим рекламодателите от неподходящо съдържание, знаем, че трябва да направим повече, за да се уверим, че техните реклами вървят редом със съдържание, което отразява техните ценности", коментира Пол Мърет, вицепрезидент на Google, отговарящ за видеото и анализите.

Предишната вълна от промени в политиките на компанията се случи, като над 250 рекламодатели спряха рекламата си в YouTube миналата пролет след статии в новините, които показват, че въпросните реклами са показвани редом с екстремистко съдържание.

Целия материал четете в Investor.bg


9
Още от
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 1 месец
Дойде време да се сменят тубата и гугъла. И двете те персонализират, правят се на умни и ти предлагат най-подходящите за тебе глупости, които те са решили, че искаш. Не ти се дава вече действително това, което търсиш, а ти се предлага кат на малoумен това, което смята тъпия бот софтуер. Нищо не става вече от тия алчни отпадъци.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

И какво стана ?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

6 - Супер е. На гугъл им се налага, да отварят нови дата центрове постоянно, защото ако спрат, след 3-4 месеца, съдържанието от youtube, няма да има, къде да бъде поместенно. А истината е, че едно +95% от него, не е било поглеждано в последната година
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Съгласно новите стандарти Google ще премахне рекламите от "значителен" брой от своите канали в YouTube, 99% от които са генерирали под 100 долара от реклами през миналата година, обяви компанията."

Това решение е гадно.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4

И с тази програма за блокиране на рекламите обричаш любите ти ютюб канали.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Инсталирайте adblock,

но не adblock plus,

а само adblock :)
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дете гледащо анимация в тубата и се появява реклама на ''Дюрекс''
2
0
 
8
 
! Отговори
. преди 1 месец
тия нямат морал и налагат двойни стандарти! потърсете за ad-pocalypse
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам колко много сватби на "асани и айшета" има с хд качество с продължителност от 4 часа се чудя какви сървъри имат тия от Ю Туб че да съхраняват толкова много ненужни файлове с по 20 гледания.