Facebook разкри принципите си за личните данни

Видеата ще покажат на потребителите как да управляват данните
29 яну 2018 13:15, Бойчо Попов
6
Facebook разкри принципите си за личните данни
снимка: Ройтерс

Facebook обяви, че за първи път публикува своите принципи за поверителност на данните и пуска образователни видеа, за да помогне на потребителите да контролират кой да има достъп до тяхната информация. Всичко това се случва в момент, в който компанията се подготвя за по-строгата регулация в Европейския съюз (ЕС) за опазването на данните, предава Ройтерс.

Видеата ще покажат на потребителите как да управляват данните, които Facebook ползва, за да им показва реклами, как да трият стари публикации и какво се случва с личната информация, когато изтрият акаунта си, коментира Ерин Егън, главен директор по сигурността на данните във Facebook.

Facebook, която има над 2 млрд. потребители по целия свят, заяви, че никога преди не е публикувала тези принципи - правилата за това какво прави тя с потребителската информация.

Новината е знак за усилията на компанията да се подготви за новия Регламент за защита на личните данни (GDPR), който ще влезе в сила на 25 май. Това ще е най-голямата промяна в регулацията на управлението на данни от раждането на интернет насам.

При GDPR компаниите ще трябва да докладват пробиви в сигурността на данните до 72 часа след случилото се, както и да позволяват на потребителите да експортват данните си и да ги трият.

Принципите по сигурността на Facebook, които са отделни от условията за ползване за потребителите, варират от даването на потребителите на контрол върху личните им данни до това потребителите да притежават информацията, която споделят.

"Съзнаваме, че хората ползват Facebook, за да се свързват, но не всеки иска да споделя всичко с всички, включително с нас. Важно е, че имате избор, когато ставя дума за това как се ползват данните ви", коментира Егън.

Сред принципите по сигурността на компанията е помагането на потребителите да разберат как се ползват данните им, как се опазват, да има постоянно подобряване на контрола и носенето на отговорност пред регулаторите.

Главният оперативен директор на компанията Шерил Сандбърг миналата седмица обяви, че Facebook ще създаде нов център за сигурност на данните, който ще поставят основните настройки по сигурността на данните на едно място.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: социални мрежиFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелавам на булсатком успех честно казано не ми се разделяше с тая тв но за пореден път шуробажанащината печели е успех и дано да имате лоялни клиенти като мен.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 - То една власт, едно чудо ...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължение към 2. Същото важи за държавите. Дали ще има съветски, европейски, евразийски или междугалкатически или друг съюз, ще управляват големите, Малките,както се е изразил колегата под номер 1,ще играят ролята на вятъра.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. Никой не ви задължава да използвате FB, интернет,GSM или каквото и да е друго.2. Никой не ви забранява както във вашето детство, да се катерите по черешата, да се търкаляте в калта или каквото друго ви харесва.Ако правите или не правите нещо, причината е само във вас, а не в някой друг.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 Силата, никога не била, не е и няма да бъде в ръцете на плебса. Винаги е имало,има и ще има патриции и плебеи. Понякога, в някоя революция се случва плебеите да победят патрициите. Но веднага след това, лидерите на плебеите, стават патриции и започват да третират плебса, както предишните.Чети история или Оруел.Големият въпрос е как от плебей да станеш патриции. Всичко друго са приказки за деца до 7 г. възраст.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свършено е с ФБ. Скоро ще имаме ДБ - децентрализиран бук. Без централен сървър, без ЦЕО, без цензура. Силата ще е в ръцете на хората. ЕС да ми яде суджука.

Спонсорирани публикации