Мъск печели още пари... с огнехвъргачки

Вече са поръчани 17 хиляди броя за по $500 всеки
31 яну 2018 12:10, Бойчо Попов
60
Мъск печели още пари... с огнехвъргачки
снимка: Boring Company

Американският предприемач и мултимилиардер Илон Мъск има проблеми със спазването на обещания. И по-точно – със спазването на сроковете. Той ту не успява с компанията си Tesla да произведе обещаното количество коли от даден модел, ту при друга своя компания – Space-X, изпуска да изстреля някоя ракета.... с няколко години.

Въпреки това сега той има шанса да спази едно дадено макар и на майтап обещание – през декември Мъск обяви, че ако успее да продаде 50 хил. бейзболни шапки на своята Boring Company, ще стартира продажбата на огнехвъргачки.

Boring Company е друг проект на предприемача – с него той възнамерява да пробие тунели в Лос Анджелис, за да реши транспортните проблеми на града.

Е, Мъск наистина успява да се освободи от шапките. И, понеже обича подобни акции, сега той дава възможност за предварителни поръчки на своята изглеждаща като оръжие огнехвъргачка с единична цена от 500 долара заедно с доставката.

"Ще оживи всеки купон", рекламира компанията му новия артикул, който е назован като „най-сигурната в света огнехвъргачка“. Има и клип, който показва как двама младежи си играят с нея.

Разбира се, компанията е помислила и за пожарогасител. Той може да се поръча за 30 долара отново от сайта на The Boring Company. Вече са били поръчани 17 хил. огнехвъргачки, написа Мъск в Twitter. Лимитът на производството е 20 хил. броя. Така се оказва, че приходите ще възлязат на 10 млн. долара.

За какво, освен за партита, може да служи един такъв битов предмет? В САЩ те са популярни устройства за борба с плевели. Други пък ги използват, за да топят снега в дворовете си през зимата.

Обичайно въодушевлението сред феновете на Мъск е огромно, както показва и оживената дискусия с него в Twitter. Така например над 360 хил. харесвания получава негово изказване там, с което той определя всички слухове като напълно погрешни за това, че работи над зомби апокалипсис, за да засили търсенето на своя нов продукт. По думите му за такъв апокалипсис са нужни милиони зомбита. Къде Мъск щял да намери такава фабрика, в която да произведе толкова зомобита?

Междувременно разработчик на игри пита предприемача дали не иска да ползва черно-бялата огнехвъргачка в играта Borderlands. Мъск отговаря накратко: „Сигурно".

Дали обаче и властите в ЕС ще са благосклонни към новия продукт на компанията, не е ясно. На континента подобни огнехвъргачки, използвани в някои войни, се възприемат по-скоро в ролята, която предвижда и разработчикът на игри – като оръжие. 

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
6
 
! Отговори
Прост факт преди 6 години
Малък пример за "успехите" на Мъск-вече години наред в проекта Хиперлууп се изливат огромни пари(вкл.държавни),а резултатът е постигната скорост от 300км/ч.За същото време в Китай се построиха хиляди километри жп линии,където обикновени влакове се движат с 300км/ч.Да не говорим за френското ТЖВ съществуващо от 70-те години(с рекорд от 570км/ч)
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Явно си прекалено кух за да осъзнаеш действия си. Държанието ти е точно на мажоретка. Опитваш се да дискредитираш тези, които не са достатъчно глупави и наивни да вярват в лъжата, която ти защитаваш, и дори нямаш и грам обоснованост в аргументите. Щом критикуват, значи са просто и не разбират.Уви, простият си ти, очевидно не разбираш убедителните аргументи и редицата факти, от които биват подкрепени. Дори не схващаш, че "движението" на човечеството към по-лошо е нещо ЛОШО!
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Пич аз не залагам на нищо. Аз се кефя на хора които се опитват да движат технологиите и човечеството като цяло напред. Това, че балкански индивиди като теб сте свикнали все някой да ви дундурка и да чакате някой да ви пусне нещо от някоде докато се барате по цял ден е съвсем друга тема. Мъск не обещал нищо нито на мен нито на теб лично. Вие освен да плюете по такива хора друго знаете ли? Или това ви единственото което ви остава от безпомощност защото знаете, че за нищо не ставате!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31А ти полска тикво създала ли си нещо? И защо задаваш въпроси на които отговаряш сам? Врачка ли си? Или просто съдиш за всички по себе си? Уви, *** като теб е достигнал дъното, единствената утеха за теб е да вярваш на тези, които те лъжат, че да им вярваш те прави умен. Да залагаш на празна надежда, и да чакаш на тия, които са те докарали до това жалко състояние...
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво сте създали вие бе балкански селяни? Я да ви чуя? :) Какво се създали освен кафявото в тоалетната? Нищо. То и се вижда в дупката в която живеете.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда.. нови легални оръжия за ордите на левичарите и демократите, които ще плъзнат из улиците и ще започнат да палят наред.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Не не лъжа просто съм запознат с неговите дейности защото живо ме интересува. Вие какво четете и къде си остава мистерия за мен.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека се забавлява, балканеца както винаги като най-голям във всяко отношение почва да плюе :))) колко сте смешни ако знаехете само :)
26
1
 
1
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Централна грешка на Мъск е че се мъчи да организира производство в САЩ,което явно не му се удава.Да беше пратил документацията в Китай със заявка за необходимите бройки-досега светът щеше да е залят с Тесли от всякакъв размер.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И разбира се, всеки който не се върже на тая опашата лъжа, и прояви способност да разбира посоката, в която човечеството бива водено през вековете и методите на водене, е просто изостанал *** селянин, който не разбира прогреса.Все пак лъжците казват, че тези които им вярват са умните. А за съжаление да вярват на очевидни лъжи е единствения начин на голяма част от добитъка да се почувства умен без действително да е.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Мъск е ..... но проблема е че човеците в мнозинството също са такива.Това с тези огнехвъргачки ще свърши като опърлят някой и друг черен "брат".Не мога да повярвам в какъв изтрещял свят се превърна всичко.И то само за 20-30 години глобализация.УЖАС!!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тук идва Муск - издигнат фалшив идол, на който злото постила червен килим. Това е нужно, за да може нещата да продължат все така. Трябва някой, който да дава празна надежда на добитъка, просто досега не сме имали достатъчно технически прогрес, но сега вече, с тия надценени електрически коли и слънчеви панели всичките ни проблеми ще се решат.Няма нужда никои да прави нищо повече от това да купува скъпи играчки за да спаси планетата ни. Оставете решаването на проблемите на създателите им ;)
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче нищо от това не се случи. Днес има повече бедност и войни отколкото е имало някога. Всичките стари проблеми са още тук, и като бонус имаме една камара още по сериозни проблеми, предизвикани от индустриалната революция. Днес храната ни, въздуха ни, водата ни и дори начина ни на живот са отровни, а планетата не пред съсипване.Истината е, че колкото и технически прогрес да се бележи, докато властта е в ръцете на злото всичко ще се опорочава.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мусковите щуротии човечеството ги е слушало векове, и никога не са се оказвали верни.Преди 1 век са обяснявали на хората как индустриалната революция ще реши всичките проблеми, хората няма да им се налага да работят, ще се сложи край на бедността и войните и нам си кво.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Фирмите на Мъск не получават субсидии от държавата"Лъжеш ли, или просто си невеж? Само през 2015 година компаниите му са получили 5 МИЛИАРДА субсидии сумарно. Само тесла моторс е дупка, която е погълнала 2.5 милиарда от както е създадена. Въпреки че всичката продукция на фирмите му е абсурдно надценена, нито една от тях не успява да стигне до нето печалба. И за всичко това плаща правителството, от джобовете на хората, без да ги пита.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17Поредната полска тиква с липсата си на каквато и да е мисъл и овчо поведение.
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите както винаги пълна балканска трагедия... жалка картинка.
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Фирмите на Мъск не получават субсидии от държавата за разлика от Локхед и Боеинг. Добре е, човек да има малко идея за нещата които говори по принцип...
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Поредния балкански селянин с дълбоката си мисъл от дъното на малкото си гръбначен мозък. Евала.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И машини за отлепване на дъеките от асфалта и плочките също ще са голям хит. Това с космическите пътувания ми беше доста смешно. При положение, че основните производители и държавите с традиции не го виждат приложимо, излиза някой "дискавъри чанел" и лансира някакви безумни идеи. Но както е казано, само простотията е повече от водорода във Вселената.