Постижението на Мъск – триумф за човечеството!

Илън Мъск инвестира пари в бъдещото и историята
8 фев 2018 10:50, Петя Славова
86
Постижението на Мъск – триумф за човечеството!
Снимка: архив, Reuters

Историческо постижение на частната космическа компания SpaceX! Тя изстреля в Космоса "Фалкън Хефи" - първата от типа свръхтежки ракети от 10 години насам. Това е еквивалентът на 18 самолета Боинг-747, а товарът на ракетата е първият личен е-автомобил на милиардера Илън Мъск.

Още по темата

"Мечтите на Илън Мъск се разпростират доста над това, но това е част от мечтата му хора да кацнат на Марс след 10-15 години. Ракетата излетя от площадката, достави електрическа кола в Космоса... Това се счита за огромен успех!", коментира невероятното постижение астрономът от "Музейко" Тихомир Димитров.

Той посочи, че първият електрически автомобил на Мъск в момента е на път към астероидния пояс между Марс и Юпитер, но няма да кацне на Марс.

"Не е хубаво неща, които ние произвеждаме, да се сблъскват с други места в Космоса", отбеляза астрономът пред Bulgaria ON AIR и добави, че там може да има извънземен живот. По думите му колата ще се върти около Слънцето в продължение на 1 млрд. години, като бавно ще се разпада.

Тихомир Димитров е уверен, че след 10-15 години ще има космически туризъм. Това са реални неща - има хора, които работят над тях на Земята, подчерта той.

"В България сме създали Детски научен център - космическа академия за деца между 8 и 12 години, където задълбочено научават всичко за Космоса", каза още той.

В студиото на "България сутрин" PR експертът Максим Бехар подчерта, че изстрелването на ракетата е много силен маркетинг за Мъск и Америка като технологичен лидер. По думите му историческото събитие показва също превъзходството на частния бизнес над държавата.

"При цялата липса на лидери на света, изведнъж виждаме в бизнеса колко е важно лидерството. Това е инвестиция в науката, която позиционира Америка много напред. Инвестицята може да бъде върната като брандинг и записване в историята", обясни Бехар.

Той бе категоричен, че Илън Мъск инвестира в бъдещото и историята. PR експертът е на мнение, че след време като отворим енциклопедиите, ще видим кой е направил първия частен полет и докъде е стигнал.

Създателят на платформата Уча.се Дарин Маджаров посочи, че има много други като Мъск, които правят сходни неща, но той създава най-добрия маркетинг.

"Мъск е рискувал толкова много. Постига много неща, но приема цялото нещо като игра. Виждаме какво носи цялото това забавление в работата му. Той е възвишен тип човек, вдъхновен отгоре", коментира Маджаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10клошарска му работа - защо си изхвърли боклукчивата кола в КосмосаСигурно ако я намерят някога извънземните да си направят изводи за технологичното ниво на Земята :-)Иначе колата не е боклукчива.Въртящия й момент е 10 000Nm, ако нещо ти говори това.Много мощен ДВГ на Мерцедес има 1000Nm.
11
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Да и понеже руснаците ви са толкова триумфални не са мръднали на никъде освен да изтрелват едни и същи ракети от 60-те години насам който не могат да излязат от ниска земна орбита за което са били проектирани. "Новата" им ракета Ангара е още в хангара където и е Буран който май вече тотално се ръждясъл.Последната им мисия до Марс с Фобос-Грунт завърши не на Марс а на дъното на Тихия Океан. Нещо друго да са постигнали? Не мога да се сетя...
10
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роскосмос скоро ще хлопне кепенците
9
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
клошарска му работа - защо си изхвърли боклукчивата кола в Космоса, сякаш има малко космически *** ами и той да допринесе?!?
8
3
 
20
 
! Отговори
Людовик преди 6 години
Добре че е българският гений за да обясни на останалия свят всичкото астро космическо глобални събития точейки си зелето и наливайки домашната парцуца
7
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да обясняваш нещо на конспиратор особено пък русофил е като да говориш на стената докато си блъскаш главата в нея. Никакъв смисъл.
6
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега заради това постижение на Мъск, отмах го местя в другия крачол. И съобразявайте се, вече три дена пишете за това нещо, стига толкова , на хората не им дреме за това.
5
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, какви гръмки заглавия...за какво? За това, че някой е направил голяма ракета и си е начесал егото като е потрошил милиони за да изпрати напълно ненужен товар, кола и чу.чело, в космоса? И това ли е триумф?!?!Триумф е първият човек в космоса! Триумф е първото излизана на човек в открития космос! Триумф е кацане на човек на Луната! Триумф е построяването на орбитална станция!Ракетата на Мъск е постижение, но триумф...айде стига с простотиите! Такива ракети имаше и преди 50 години!!!
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Кацането на Луната не е едно :) А сегашното шоу е точно това "Дайте пари" защото тези неща имат нужда от инвестиции. Спейс Екс е частна компания без финансиране от държавата. Дори НАСА си плаща за да и извеждата нещата в орбита. Ти май нямаш много идея как стоят нещата?
3
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Роскосмос се почесват по тимбите и скляпат на паpцaли...
2
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Естествено че ще са невероятни....както когато от обикновен полет, каквито се правят вече над 70 години се прави най-отвратително шоу! Както например от "кацането на Луната"!!! ЩО НЕ ГО ПОВТОРИХА ВЕЧЕ ТОЛКАВА ГОДИНИ ТОВА ШОУ?? А краварчетата се скитат немили-недраги по земята и тровят живота на останалите! Що не се разкарат по другите планети а ни доссаждат тука? ЗАЩОТО НИКОГА НЕ СА БИЛИ НА ЛУНАТА! А сегашното шоу е нищо друго, освен "ДАЙТЕ ПАРИ"! Защото маск отдавна е във фалит!
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох коменарите ще са невероятни :) отивам си направя кафе :)