Японци изобретиха дисплей, който се залепва за кожата

Той следи важни показатели за здравето и приема текстови съобщения
Обновена: 19 фев 2018 14:54 | 19 фев 2018 14:45, Екип на Bloomberg
19
Японци изобретиха дисплей, който се залепва за кожата
Снимка: Twitter

Ултратънък дисплей, който може да се залепва директно за човешката кожа, изобретиха в Япония.

Устройството с дебелина само милиметър следи важни показатели за човешкото здраве, като също така може да приема текстови съобщения, в това число и емотикони, пише агенция Франс Прес.

Иновативното изобретение е дело на учени от Университета в Токио в сътрудничество с технологичния конгломерат Dai Nippon Printing.

Дисплеят е изграден от микродиоди и е с размери 6 на 10 сантиметра.

По думите на разработчиците устройството не причинява никакъв дискомфорт на носещия го, като може да се прикрепи дори и за подвижни участъци от човешката кожа като дланта например.  

Още подобни новини четете на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Биг Брадър преди 6 години
Да спрем с майтапа по тези теми: в ход е безшумно СКЛОНЯВАНЕ КЪМ ЧИПИРАНЕ на човешките същества !!! Нужен е спешно превантивен закон (общоевропейски) срещу тая био- диверсия!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега не съм намерил в книга за будизъм как се достига просветление. В смисъл има го, но можеш го разбра само ако си постигнал вече просветление ;)))А когато си постигнал просветление и четеш тези текстове ти е смешно, защото знаеш, че непросветените няма да разберат, въпреки, че текста е за тях. Будистите се майтапят с простолюдието и се перчат един пред друг ;)
15
2
 
1
 
! Отговори
b преди 6 години
a.man ot g. adosti na tehnologiqta
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БиваА на мъжките ще им пише IQ-то, че да ви отбягваме от рано.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как намесихте глупавите си религии под тази статия нямам никаква идея...
12
0
 
11
 
! Отговори
Иде!!! преди 6 години
Скоро китайците ще го пуснат на символична цена.
11
5
 
17
 
! Отговори
Бива преди 6 години
На женските ще им светва мишената като се разгонят.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се карайте. Християни и будисти, да застанем заедно срещу шорошоидитте !
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е бъдещето! Не случайно казват че телефоните ще изчезнат във вида в който са сега. И за какво някои дават над 1000? за да купят някаква машинка,която след някоя и друга година ще бъде заменено от нещо различно
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Будизма е философска система, обяснение на света, начин за достигане на просветление и отделяне от матрицата."Будизмът си е баш РЕЛИГИЯ. Не е философска система, а е религиозно-философска система, каквито са всички останали религии. Будизмът НЕ Е точно обяснение на света, а е лаишко обяснение за света, начин за постигане на цинично високо его, което често излиза от моралните норми на развитите цивилизации. А "отделянето ти от матрицата" е пълен смях!
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до Йоан ОткровенияБудизма е философска система, обяснение на света, начин за достигане на просветление и отделяне от матрицата.Библията е морален кодекс и сборник от предсказания, доста от които са се случили с изключителна точност.Едното няма нищо общо с другото..
6
9
 
10
 
! Отговори
до Йоан Откровения преди 6 години
Братле, за нас будистите това важи ли, или само за вас е проблем това откритие? Да не ви пратят в ада заради някоя лепенка-дисплей, а? Това ли пише в дебелата ви книга, хахахха?
5
5
 
10
 
! Отговори
Откровение - Йоан преди 6 години
13:16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.
4
2
 
30
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Някой ден като изобретят летяща чиния с която да можем да си обикаляме планети от други светове и аз това ще кажа - в един филм това вече го имаше. хахаха
3
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това го има от поне 10 години. Даже в един филм актьорите имаха такова на ръцете. Пак магистралките си чешат езиците колкото да имитират дейност. Даже ги е срам да си напишат имената за да не си сложат поредната черна точка. От километри се вижда фалшивата "новина".
2
1
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Сега разбрах какво пее Тита...
1
6
 
13
 
! Отговори
Жорко преди 6 години
Яко! Светкащ левкопласт! И аз искам!