Нет и на смразяваща Арктика? Възможно е!

Норвегия ще инвестира в начинанието $130 млн.
27 мар 2018 21:01, Бойчо Попов
8
Нет и на смразяваща Арктика? Възможно е!
снимка: Ройтерс
Норвегия ще обезпечи "обширни области" от Арктика с широколентов спътников достъп до интернет. Това заяви министърът на отбраната на скандинавската държава Франк Баке-Йенсен, цитиран от ТАСС.
 
Проектът е предназначен както за задоволяване на нуждите на жителите на Норвегия, намиращи се зад Полярния кръг, така и с цел осигуряване на надеждна интернет връзка за норвежките въоръжени сили и съюзническите армии от НАТО.
 
Интернетът в Арктика ще бъде подсигуряван от два спътника, които ще бъдат изстреляни през 2022 г. от компанията Space Norway AS.
 
Проектът е на стойност 1 млрд. крони (около 130 млн. долара), като правителството в Осло се надява да привлече и допълнителни средства от частни инвеститори.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 6 години
Норвежците ще дадат ли на руснаците малко нет, че те направиха до х бази из Арктика - на Франц-Йосифова земя, на о-в Котельний от Новосибирските о-ви и много други, освен десетината нови летища. Би било джентълменски, а и може да им гарантира, че отношението към тях ще е по-милостиво, ако стане нещо...
1
12
 
4
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Как да помогнем, аз също искам на Арктика да има интернет къде да изпратим пари не можем да чакаме наготово на всичко. *** само е свикнал да гледа умно и да цъка със език и да вика Болгааааар Болгаааар абе сметките дайте бе жендъри. От тричането на кучета не сте мръднали и грам напреде в умствено-интелектуален и духовен план