Netflix стана по-скъпа компания от Disney

Стрийминг услугата надмина традиционния концерн поне за кратко
25 май 2018 11:40, Бойчо Попов
10
Netflix стана по-скъпа компания от Disney
снимка: Ройтерс

Netflix Inc. за кратко надмина Walt Disney Co. по пазарна стойност в четвъртък, предизвиквайки традиционната компания за филми, телевизия и тематични паркове за титлата „най-ценна медийна компания“.

Акциите на услугата за видео стрийминг поскъпнаха с 1,3% до 349,29 долара в Ню Йорк, повишавайки пазарната стойност на компанията до 151,8 млрд. долара. Disney приключи сесията с ръст от 0,8%, затваряйки сесията с пазарна стойност от 152,2 млрд. долара, според данните, събрани от Bloomberg.

Събитието подчертава високото доверие на инвеститорите в бъдещето на най-голямата платена онлайн видео услуга в света. Пазарната стойност на Netflix нарасна от около 20 млрд. долара в края на 2014 г. до над 150 млрд. долара сега, като компанията надмина по този показател най-мощните медийни гиганти в света Comcast Corp. и Disney през тази седмица, макар и за кратко.

Въпреки това приходите на Netflix остават значително под приходите на медийните титани.

Comcast е най-големият доставчик на кабелна телевизия в САЩ и компания майка на NBCUniversal, която притежава филмови студия, платени телевизионни мрежи и тематични паркове. Приходите ѝ от продажби възлизат на 84,5 млрд. долара за миналата година. Disney, с приходи от 55,1 милиарда долара през миналата година, притежава ABC и ESPN, две от най-ценните телевизионни мрежи в САЩ, заедно с едноименните паркове и курорти и проспериращо филмово студио.

Приходите на Netflix се очаква да нараснат с 38% до 16,1 млрд. долара през тази година въз основа на прогнозите на анализатори, тъй като компанията успява да привлече повече клиенти за своята глобална видео услуга по заявка. Абонатите са 125 милиона към 31 март.

Базираната в Лос Гатос, Калифорния, компания харчи милиарди долари за програмите си, за да привлече нови зрители, предизвиквайки безпокойство сред някои анализатори. Netflix ще инвестира около 8 млрд. долара за филми и шоу програми през 2018 г. и прогнозира отрицателен свободен паричен поток в диапазона между 3 млрд. до 4 млрд. долара.

Още подобни технологични новини четете в Investor.bg.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Netflix
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Акциите скочиха за момент когато наеха Обонго и "красавицата" за лице. След което почнаха да падат, защото започна кампания за бойкот на Netflix.
9
5
 
2
 
! Отговори
ЛОШО преди 5 години
Лошото е че Българските Частни Пенсионни Фондове Инвестират в тези Компании .За това няма Достойни Пенсии . Чешките Пенсионери , чрез ЧЕЗ , имат Най-високите Пенсии в Европа , благодарение на Българските Пенсионери .
8
5
 
2
 
! Отговори
Lso преди 5 години
Netflix е добре ако ти се гледат всякакви американски сапунени сериалчета, но за филми ги няма никакви. Дори сериалите на повечето не им ги няма всички сезони, а само част от тях. Плащах на Netflix 3 месеца и се отказах.
7
0
 
5
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 5 години
До Анонимен 6ти чай да почне и порно да гледа и как ща пери в полунощ за по лесно
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Синът ми гледа детските и то без превод. От малък почна и сега му е малко трудно като говори на бг но му е лесно като говори на англ.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До П.ПетровСъщо и сериалите им са по-качествени от сериалите на CW
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То аз се отказах от ходенето на кино заради този Нетфликс.
3
4
 
3
 
! Отговори
зрителна измама преди 5 години
За мене и двете не стават, Нетфликс=кръв, секс, зрелища и малко смисъл.Дисни=детски глупости.Аз затова телевизия не гледам.Холивуд съм го отписал нацяло.
2
1
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Продукциите им в повечето случаи са по-качествени от холивудските, а специално Дисни бълват само наивизъм, клонящ към идиотизъм. Логично е да ги задминат.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нетфликса кърти ... Само дето ненопарвиха субтитрите за България.