Facebook иска да купува големи компании

Социалната мрежа обаче не дава индикации за предстояща сделка
30 май 2018 10:52, Бойчо Попов
1
Facebook иска да купува големи компании
снимка: Ройтерс

Facebook вярва, че може да придобие други големи компании, без да се сблъска с антитръстови главоболия, ако най-голямата социална мрежа в света избере да навлезе на нови пазари, заяви главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг, цитирана от Ройтерс. 

Сандбърг получи въпроси от журналисти по време на Code Conference относно това дали заради размера си в бъдеще Facebook ще успява да получава разрешения да придобива компании, както преди време купи фирмата за виртуална реалност Oculus и чат приложението WhatsApp.

„Наистина зависи за какво говорим. Ако е нещо, което не е основна част от нещата, които правим, и е в нова област, както беше Oculus, смятам, че вероятно ще можем“, обясни Сандбърг.

Тя не даде индикации за сделка, която предстои, предава Investor.bg.

Facebook, една от най-големите компании по пазарна капитализация в света, се разрасна толкова отчасти чрез придобивания. През 2014 г. тя купи WhatsApp за 22 млрд. долара, а Oculus – за 3 млрд. долара, но от тогава не е правила подобни придобивания. През 2012 г. тя купи Instagram за 1 млрд. долара.

Регулаторите в ЕС изразиха притесненията си за план на Facebook и WhatsApp, с който да започнат да споделят телефонни номера и други данни.

Сандбърг заяви, че споделянето на данни между двете мрежи носи ползи, например залавянето на хора, които злоупотребяват и тормозят деца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Бай Осман преди 5 години
Евреите мамата си тракат! Половината от богатството на света е в техни ръце сега са вдигнали мерника и на другата половина. После хич да не се чудим, защо ООН се събира за трима ранени израелци, а за 60 убити протестиращи палестинци се прави на ни чул ни видял!