Tesla се чуди за завод в Германия

Фабриката може да се озове и в Холандия
31 юли 2018 10:52, Бойчо Попов
9
Tesla се чуди за завод в Германия
снимка: Ройтерс

Американският производител на електрически автомобили Tesla обмисля да изгради голям производствен обект в Германия. Според материал на Wall Street Journal политически представители от Рейнланд-Пфалц и Заарланд са провели вече предварителни разговори с компанията за производствен обект във федералните провинции. Те се считат за идеален кандидат заради близостта си до Франция – най-важният пазар на американския концерн в Европа. 

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск заяви наскоро в Twitter, че Германия е "предпочитан избор" за производствено съоръжение в Европа. Той заяви, че завод в близост до германско-френската граница край страните от Бенелюкс би имал смисъл. Според материала на вестника разговорите с двата германски региона са все още на ранен етап, а самият производител на автомобили не ги е коментирал.

 Въпреки това Германия може да не е единственият кандидат, защото, както се твърди в материала на WSJ, компанията e преговаряла и с представител на Холандия за производствената си база. В Холандия е и европейското седалище на Tesla. Дискусиите ще се съсредоточат върху производствена база, която произвежда както автомобили, така и батерии.

Досега Tesla създава своите автомобили предимно в калифорнийския си завод във Фримънт, близо до Сан Франциско. Батериите пък се произвеждат в Рено, Невада. Наскоро компанията обяви плановете си да изгради първия си завод в чужбина - в Шанхай. В Германия Tesla има по-голямо присъствие от миналата година, когато компанията придоби базирания в  Рейнланд-Пфалц производител на машинно оборудване Grohmann.

Мъск възнамерява да ускори глобалната експанзия на концерна, като добави производствен капацитет в Китай и Европа - двата най-големи региони в света за продажби на електрически автомобили.

Какви са плановете на Tesla за Китай и на другите производители - вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците имат сериозен проблем, според всички проучвания моделите на VW,AUdi и БМВ са сред най чупещите се марки, като Ауди има 1 тех повреда на всеки 27 автомобила, за VW e 1 на 52, Само за сравнение ХОНДА е 1 на 344 а тойота е 1 на 155. Дори форд се справят по добре със 1 на 80. Във топ на 10 най ненадеждни марки спрямо технически неизправности на автомобилите 4 от фирмите са германски (Опел, Vw, Ауди, Bmw). Митовете за немското качество отдавна вече не са актуални.
6
0
 
0
 
! Отговори
бай Ван преди 5 години
Относно колите на Тесла. Колите са на ниво, и но управляването на финансите им е катастрофално.Последния квартал изгориха над 850 милиона. Предишния квартал над 1 милиард. В момента се молят на доставчиците си да им връщат обратно част от доходите. Преди това куп други неразбории с работата на 3 смени и куп обещания към инвеститорите си, които не се изпълняват, заяждания с медиите че не били ги разбирали.А за Марс, при такова управление от наземния центъра марс ще кацне на земята първи
5
0
 
1
 
! Отговори
61458 преди 5 години
Тесла е атакувана от разни инвеститори продали акции на късо в размер над 10 миларда долара. Тези инвеститори се повлияни медии като RT и zerohedge. Проблема на руснаците не са колите на Tesla а кампанията SpaceX. Както се вижда, ракетите на Илон Мъск напоследък нямат фалове и далечната цел колонизацията на Марс ще се извърши без участието на руснаците. Така че ще четем все по-лоши навини за Мъск.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тесла не фалираха бе?
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тесла без държавни субсидии и привилегии, не може да се мери с германските компании по нищо. Които са години пред Тесла във всичко.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
що не в БГто?нали вече имаме инфраструктура, магистрали ...
1
0
 
8
 
! Отговори
научете се преди 5 години
Чете се Рино, а не Рено Невада *** няя значение