Investor.bg: BIODIT e следващият кандидат за IPO на БФБ

Листването ще бъде през есента, до дни компанията внася проспект в КФН
Обновена: 3 авг 2018 11:54 | 3 авг 2018 11:52, Бойчо Попов
0
Investor.bg: BIODIT e следващият кандидат за IPO на БФБ
снимка: BIODIT

 Българският технологичен стартъп BIODIT е следващият кандидат за борсова слава на Българската фондова борса. До края на 2018 г. базираният в София разработчик и производител на биометрични системи планира IPO на БФБ, научи Investor.bg.

Проспектът за първичното публично предлагане (initial public offering, или IPО) ще бъде внесен за разглеждане в Комисията за финансов надзор (КФН) до дни. Стартъпът планира да се възползва и от безвъзмездното финансиране за излизане на фондовата борса по инициатива на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. От компанията активно работят по финализиране на документацията, а публичното предлагане се очаква да започне тази есен, вероято през октомври. IPO-то ще се осъществи с подкрепата на Karoll.

"На този етап мога да потвърдя, че търсим борсата като инструмент за финансиране, но, разбира се, параметри все още не можем да споделим, защото проспектът ни не е одобрен от КФН", поясни пред Investor.bg Юлиян Софрониев, главен изпълнителен директор на BIODIT. По думите му на борсата ще бъде пусната значителна част от компанията.

Софрониев е убеден, че евентуалното листване през есента ще бъде успешно и младата компания ще успее да отговори на условията за ползването на ваучерната схема.

По-рано през седмицата компанията му успешно затвори втори кръг на финансиране с два инвестиционни фонда. Инвеститорите са частният Impetus Capital и фондът за рисков капитал NEVEQ. Impetus Capital инвестира в компанията 400 хил. лв.

Вижте повече за начинанието от интервюто със Софрониев. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: БФБ-София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари