Китайската Huawei мина по продажби Apple

Samsung продължава да е лидер с 21% пазарен дял
Обновена: 20 дек 2018 14:55 | 29 авг 2018 11:23, Елена Кирилова
52
Китайската Huawei мина по продажби Apple
снимка: Ройтерс

Китайската технологична компания Huawei Technologies изпревари Apple и си извоюва втора позиция по глобални продажби на смартфони през второто тримесечие. Тя се нареди веднага след Samsung Electronics, затвърждавайки растежа на китайските конкуренти, пише Bloomberg.

Huawei е продала 54,2 млн. телефона през тримесечието, с 41% повече спрямо година по-рано, с което изпревари производителя на iPhone за първи път, сочат данни на компанията за пазарни проучвания IDC.

На телекомуникационния гигант се пада пазарен дял от около 16% в сравнение с 21% за южнокорейската Samsung и 12% за Apple. Xiaomi и Oppo, и двете от Китай, се озоваха извън топ пет.

Китайските производители на смартфони разширяват влиянието си, докато пазарните им дялове растат на вътрешния им пазар и осъществяат експанзия в чужбина. Huawei се насочи към Европа и Африка, след като не успя да пробие на големия американски пазар. Apple пък продава смартфоните си на по-високи цени от своите конкуренти и печели от услуги като iTunes, които ѝ помогнаха да надмине очакванията за финансовите си резултати за тримесечието.Hidden Field

„Значението на факта, че Huawei изпревари Apple това тримесечие, не трябва да бъде подценявано“, коментира Бен Стантън, старши анализатор в Canalys. “Това е първият път от седем години, в който Samsung и Apple не държат първите две позиции. Отлъчването на Huawei от САЩ я принуди да увеличи усилията си в Азия и Европа, за да постигне целите си“.

Canalys посочи, че второто тримесечие е било исторически слабо за Apple. Базираната в Купертино, Калифорния, компания ще представи нови смартфони по-късно тази година, благодарение на което обикновено се набюдава ръст на продажбите ѝ през четвъртото и първото тримесечие. Тази инерция за iPhone X, чиято стартова цена е 1000 долара, не се е запазила през второто тримесечие, твърди компанията.

Как изглежда пазарът в глобален мащаб вижте в продължението на анализа в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: appleHuaweiHuawei Ascend P6S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна ги задминаха..по всичко!!
24
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е карал китайска кола ще ме разбере аз лично карам япоски джип нося айфон и в дома си нямам нищо ктайско типа хуавей муавей джанг манг шивуши мимуши боклуши и тн за ядене да не говоря не яжте нищо китайско защото това може да е последното нещо което правите в живота си.
23
5
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ами този продукт по принцип е ориентиран за бедняци и малоимуществени хора който са основната част от хоратаНе говори добре за човек, който парадира с финансови възможности!
22
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами този продукт по принцип е ориентиран за бедняци и малоимуществени хора който са основната част от хората
21
1
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Съвсем скоро Huawei ще мине и Samsung по продажби и ще стане хегамон! Тия нямат спирачки - във всички категории по много модели и то качествени! Китайският (респ. Азиятския) пазар е най - големият и подпомага развитието на марката. Но мениджмънта им е страхотен, просто нямам думи. Акциите им не се продават на борсите, а са разпределени между работниците и по този начин ги стимулират и ги правят съпричастни към развитието и.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Az хахахаха, не просто обичам да пробвам, особено техника и коли... само с личен опит можеш да прецениш кое ти пасва най- добре...
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате Гойко и още толкова за фастчардж... мейт 10-та ми зарежда с фаст-а на 60 процента за 30 минути и работи от пълен заряд до 3 процента за около 3 дни, при това натоварен, ако не го ръчкам може и повече...
18
0
 
3
 
! Отговори
До Бате Гойко преди 5 години
То едва ли ще те разбере
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die Wahrheit мейт 10 про ползвам откакто излезе... няма грешка, батерията държи по 3 дни на 4джи и постоянно ръчкане, снимки перфектни, питали са ме дали не съм професионален фотограф /и не, не съм/ :)
16
2
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Пичове... някой има ли впечатления от последните модели на Huawei?Пускат ъпдейти всеки два месеца, прави страхотни снимки и видео особено моделите им с изкуствен интелект. Най-доброто съотношение цена - качество!
15
2
 
3
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Дразнещо е , че концепцията е - да те "накарат" да сменяш често смартфона.Преди имах рийдъри на Sony преди да му е изтекла половината гаранция - без причина ( не е падал .. удрян) една сутрин половината екран беше черен - Sony не призна , че дефекта е техен...пратиха ми "предложение" за ремонт за 120? междувременно модела струваше 80П Писах им да си е...т м...а, и си купих Кобо Аура..писах им - и никога вече Сони!Пидрази
14
1
 
7
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
ЦиниkСамсунг винаги пускат ъпдейти за телефоните си в продължение на 2 години.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не ти хареса един модел пробваш друг и пак си напред с парите ако не си си купил ябълка. Телефона е средство за обаждане, а новите модели с повече опции, но не е жизненоважен орган като сърце или черен дроб. За който са такива, да ползва необходимите му марки.
12
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 5 години
До 9:Виждам, че рязко си поумнял. Браво!
11
6
 
1
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Пичове... някой има ли впечатления от последните модели на Huawei?Досега ползвах Самсунг....малко съм разочарован, че спряха ъпдейтите за Ейдж 6 - само 2 години след излизането му
10
1
 
6
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
До 9Кал да има слушалки в комплекта, като за тях искат още 200?.
9
2
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Докато манг.а.лите по света вярват,че държейки Епъл в ръка автоматично стават бели,хляб за тая компания ще има.Тия ***.ло.умници са готови да дадат и последния долар от помощите,на които живеят,само за да се изфукат.С Тесла е по-различно,щото парите са сериозни.Тия коли са като скъпи ку.ви-стават за престиж и кефене,но иначе са нефункционални.Баровците си ги прехвърлят като женските им аналози.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2 - напълно сте прав, но в момента /лично мнение/ Епъл печели само и единствено заради бранд, не и заради качество... ползвал съм всякакви продукти на Епъл, Самсунг и т.н., но в момент Хуауей предлага най-доброто качество, на сносна цена. Отказах се от X на айфон, просто защото се издразних, че за една торба пари в комплекта няма нито слушалки, нито фастчардж... в комплекта на Мейт 10 про имаше всичко това при това за по- ниска цена и перфектно качество...
7
3
 
17
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Епъл е на път да повтори съдбата на Нокия. Съществуването ѝ зависи само от продажбата на един продукт, който има много силна конкуренция не само в лицето на Самсунг, но и няколко китайски производители, които бавно но сигурно отнемат от пазарния дял, както на Самсунг, така и на епъл.
6
3
 
16
 
! Отговори
Жалко преди 5 години
До АнонименАко правилно помня, г-н Гриша Ганчев имаше някакъв бизнес с тази компания, но някой(ГЕРБ) му попречиха.За съжаление все сме на грешната страна.