Въздух изтекъл от "Союз" от дупка, направена със свредел

Въздействието върху обшивката на кораба е било отвътре
4 сеп 2018 13:23, Елка Василева
88
Въздух изтекъл от "Союз" от дупка, направена със свредел
Снимка: архив, Reuters

Космическият кораб "Союз МС-09", скачен към Международната космическа станция /МКС/, е бил повреден отвътре и Ракетно-космическата корпорация "Енергия" е в процес на установяване на личността на виновния, съобщи ръководителят на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

"Това е въпрос на чест за РКК "Енергия" - да открие кой е направил това, дали е брак или преднамерено действие. Къде тези действия са се случили - на Земята или вече в орбита. Сега изясняваме откъде се е появило всичко това", заяви Рогозин.

Още по темата

Той изтъкна, че в "Роскосмос" се разглеждат всички версии. Една от тях отпадна - за сблъсък с микрометеорит, тъй като въздействието върху обшивката на кораба е било отвътре. Отверстието изглежда е било направено със свредел.

ТАСС припомня, че на 30 август на МКС бе констатирано спадане на налягането. Екипажът чрез последователна херметизация на сегментите на станцията и на скачения към нея кораб откри малка пробойна в обшивката на "Союз МС-09" с диаметър 2 милиметра.

Тя бе запушена с няколко слоя епоксидна смола и налягането на борда на МКС се стабилизира.
 


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С тези технологии, с тази икономика - толкова...
80
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Водката им идва в повече
79
3
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 4 месеца
С обществена поръчка ли е построен корабът?
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Космонавтите си играли на руска ролетка,но куршумът не улучил обекта!
77
0
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 4 месеца
До Наблюдаващ
И кои точно са националните предали и кои родолюбците? Защото за мен и двете страни са еднакви чуждо-поклонници. Разлика няма между двата лагера, просто имената на отборите са различни.
76
3
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 4 месеца
Запушили са дупката с дъвка - да си признаят!
75
1
 
0
 
! Отговори
Bastard hipphohondri преди 4 месеца
До hypocritical bastard
Ами той този модул не е спускаем апарат, така че, ако това се беше случило... няма как да се случи
74
6
 
17
 
! Отговори
Handel преди 4 месеца
Току що прочетох на руските сайтове продължението на вица. Началото му - "Дупката станала, защото опитали да заковат с пирон на *стената* портрета на Путин". И продължението "Руската прокуратура се самосезирала и ще изърши проверка на тема "Кой вредител е допуснал корабът да излети без да е закачен портретът на Путин?"
73
1
 
5
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 4 месеца
До Бонобо Такива новини се търсят нарочно, но и много лесно се намират! Където и да погледнеш, коли, мотори, ракети, танкове, отрови, допинги, осир @не колкото искаш!
72
10
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 месеца
Това се е случило - пробиването със свредел - във орбита. не може да се е случило във "реномирана колхозна работилница" - където се произвеждат корпусите на летящите варели. някой пиян, извънземен ватник е пробил дупката но не със свредел а със тирбушон и се е опитал да я запуши със кисела краставичка. Ой, резил, резил - пък се самонаричат космическа страна. Бррр - никога няма да се кача на ракета произведена в колхозен двор. Хубава работа ама ватна, руска.
71
1
 
7
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 4 месеца
66-проблемът е точно в начина на мислене . Някой е пробил грешен отвор на земята , разбрал е какво е направили го е запушил с лепило , след което корабът е минал вакуумни изпитания . Ако това разхерметизиране се беше случило при завръщането на кораба на земята , това щеше да е фатално за екипажа , но Иван това не го интересува . Високата аварийност на руската космическа индусрия в последно време се дължи точно на подобни груби грешки при производство
70
7
 
2
 
! Отговори
Бонобо преди 4 месеца
До Iceblast88
Друже, такива новини се търсят нарочно, за да изригне вулканът на русофобския хумор. Всяка "статия" с ключова дума "Русия, руски" се посреща с огромен възторг от малка, но плодовита групичка драскачи.
На тях горещо им препоръчвам да отидат в събота на "Копринка" и да си кажат какво им е на душата. Слушатели ще има предостатъчно!
Моля, обърнете внимание кой огласява случая и се е заел с него! Самият Дмитрий Рогозин!
69
0
 
7
 
! Отговори
Абе братушки преди 4 месеца
Що не го затапихте със самонарезен, а хабите епоксидната смола? Тя може да се разтвори в спирта с цел полишаване КПДто му.
68
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До не бе от пирон е
Абе от бургийка е.
Търсил е де минава инсталацията с антифриза да си допие.
67
7
 
16
 
! Отговори
не бе от пирон е преди 4 месеца
некоя подпийнала братушка си е ковал пирони в стената да си закача на тях скафандъра
66
9
 
7
 
! Отговори
Не, че нещо преди 4 месеца
но стават такива издънки. интересното е в начина на мислене за справяне с такива проблеми. Руснаците, както и ние разсъждаваме доста различно в такива ситуации от американците. Въпрос на мислене, логика, кураж, интуитивност и кураж. Руснака, поради мизерията и недоимъка, а както и поради ситуацията "пари нема, действай" и "спасявай се" се е научил да действа сам и ефективно. Намира проблема и го елиминира с подръчни средства. Така се действа все още и в БГ независимо от това каква е техниката.
65
8
 
8
 
! Отговори
Русенец преди 4 месеца
ОТВОР МОже да бъде пробит само по време на строителството. После капсулата има отвътре многопластова изолация. А обшивката отвън е от титанова сплав. Трудна работа е да се пробие със свредло. Това най-вероятно е дефект при изработката. Та оня, по-долу, за котката и москвича е прав. Но дефекта е точно в отсека на американците? Работа руска-наташа да ми се подруска. (само да не се изпуска)
64
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 4 месеца
Хаха най-смешното е че крадат всичко от други сайтове, давайте поне линк откъде превеждате:) И това ми били журналисти!;)
63
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 4 месеца
До Iceblast88 ***, спорът е межди ***- национални предатели и българи-родолюбци!
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ***

Абе, ***! Че си "привет от Германия", знаем.
Ама да не си станал сега и "Привет от Русия", бе? :)
Много ти е добър руския, без правописни грешки.
Сто на сто (100%) от някъде си "копи-пействал", доста е сложен текстът за теб. :)