Въздух изтекъл от "Союз" от дупка, направена със свредел

Въздействието върху обшивката на кораба е било отвътре
4 сеп 2018 13:23, Елка Василева
88
Въздух изтекъл от "Союз" от дупка, направена със свредел
Снимка: архив, Reuters

Космическият кораб "Союз МС-09", скачен към Международната космическа станция /МКС/, е бил повреден отвътре и Ракетно-космическата корпорация "Енергия" е в процес на установяване на личността на виновния, съобщи ръководителят на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

"Това е въпрос на чест за РКК "Енергия" - да открие кой е направил това, дали е брак или преднамерено действие. Къде тези действия са се случили - на Земята или вече в орбита. Сега изясняваме откъде се е появило всичко това", заяви Рогозин.

Още по темата

Той изтъкна, че в "Роскосмос" се разглеждат всички версии. Една от тях отпадна - за сблъсък с микрометеорит, тъй като въздействието върху обшивката на кораба е било отвътре. Отверстието изглежда е било направено със свредел.

ТАСС припомня, че на 30 август на МКС бе констатирано спадане на налягането. Екипажът чрез последователна херметизация на сегментите на станцията и на скачения към нея кораб откри малка пробойна в обшивката на "Союз МС-09" с диаметър 2 милиметра.

Тя бе запушена с няколко слоя епоксидна смола и налягането на борда на МКС се стабилизира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 20. А совалката БУРАН създадена в средата на 80-те години къде я забрави. Или е по лесно да се плюе отколкото да се мисли ако изобщо имаш с какво да мислиш.
39
11
 
11
 
! Отговори
Циник преди 5 години
В интерес на иснината - след ВСВ и американци, и руснаци се надпреварват да крадат немски учени и инженери.Докато обаче в началото немците в щатите са принудени да живеят в дървени бараки ( приличащи на концентрационни лагери ) колегите им в СеСиСеРе са настанявани в дачи, с прислуга ( естествено от КГБ ) но са разполагали и с коте за езда.С всичкия лукс , който може да им предложи следвоенната боллшевишка кoчина.Но такива като Сикорски - предпочитат САЩ
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това изречение ме развесели - дали някой дупнал дупката на земята или вече в орбита ... муахахааа.Да търсят космонавт със суицидни наклонности най-добре
37
8
 
16
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
И как точно се пробива космически кораб със свредел??? Това да не е някаква ламарина и тенджера. Нали има изолации, кабели, поне 2 слоя материал някакъв. Нали не си мислите, че ракетата е една гола ламарина, зад която седи вакуума и космоса със своите -180 градуса по Целзий. Още повече с 2 милиметра бургия :)))) Алкашите съвсем са изтрещели със своите вечни конспирации :)
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа бе а, аз останалите 80%. Много съм наясно какво коментирам, няма дефект, който да се развие в абсолютно правилна окръжност, колкото и самолета да си бутал по пистата.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17,Вернер фон Браун е германски, по-късно американски учен, един от родоначалниците на ракетостроенето. бивш член на СС и лично е познавал Адолф Хитлер. След края на войната работи в САЩ като технически съветник към ракетната програма на САЩ. През 1950 г. е прехвърлен в Хънтсвил Алабама, където 10 години оглавява Редстоунската ракетна програма. Фон Браун е натурализиран като американски гражданин през 1955 г. Много учени в НАСА признават, че той е истинският създател на Американската космическа програма.
34
3
 
26
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Руснаците умряха да се смеят на новината - космонавтите решили да заковат на "стената" портрет на Путин.
33
24
 
14
 
! Отговори
просто минавам преди 5 години
Русия и космос ми звучи малко като магаре и космос...
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26 Някога тиквенико ремонтирал ли си самолети!?! И нещо си чувал за дефектоскопия. И си бил на 200 места в СССР!?! Аз съм обучил поне 20% от дефектоскопистите в тая държавица тука. И екипа, дето вазира в Хановер комплектно, разбира се. ***!!!
31
12
 
13
 
! Отговори
:) преди 5 години
Хубава работа ама...руска работа!
30
4
 
8
 
! Отговори
A преди 5 години
Пълни глупости - стига сте вярвали няма хора в космоса ... само ви заблуждават .. това са добре скалъпени истории и *космонавти* актьори...
29
14
 
12
 
! Отговори
КОС преди 5 години
на МАРС първи ще са ЮСА, после Йлън Мъск, а Русия още на Луната ги няма, нищо новата лада Нива скоро излиза - ВТОРО ПОКОЛЕНИЕ ФЕЙСТЛИФТ
28
10
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Са се сещам эа един филм за Аполо, как навиваха пакетажно тиксо.Ама наште кравофили, понеже осъзнават че това е само кино...и го приемат эа гениално
27
3
 
5
 
! Отговори
цецо преди 5 години
До АБВсамо дето тази легенда не е вярна. напиши fisher pen в Гугъл и разбери всъщност какво е станало. и не забравяй, че графитът е добър проводник и в безтегловност е малко кофти от летящи прашинки графит, когато около тебе пълно с електроника
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не нам. Факт е че руснаците летят, а американците нещо от 20 години са леко приземени.Колкото до пича с дефектоскопията, там не се получава дупка, а пукнатина, двете неща са различни и престани да ръсиш глупости. И до сега не знаех че Коральов е бил немец.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В това стерилно по отношение чистотата на езика думата чeп е цензурирана.
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма проблем, ушанките ще го запушат по руски, с дървен ***!
23
11
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 години
След като биха шута на американските астронавти, нищо чудно да е опит за саботаж. Американците винаги са били на принципа- като тръгнем да потъваме, да повлечем всички с нас.
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До zeus Убеден съм, че е така и е работа на техническия персонал. Открили са пукнатина при дефектоскопията, най-вероятно ултразвук и понеже персонала е бил със стаж от авиацията, са си премълчали за да не сринат пак програмата на Роскосмос. Само че това не е самолет. Трябвало е да бракуват целия корпус. Аз съм сигурен, че ако на този корпус се направи обстоен контрол, ще излезнат още дефекти. Едно време нашите откриха гигантски разслой в нови шлюзове за ЯЕЦ и ги накараха да си замълчат.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Терористи на борда...!