Tesla достигнала рекордно производство?

Според Electrek са били сглобени около 80 000 е-мобила
2 окт 2018 11:23, Бойчо Попов
10
Tesla достигнала рекордно производство?
снимка: Ройтерс

Американският производител на електрически автомобили Tesla е произвел рекордните около 80 000 електромобила през изминалото тримесечие, предава специализираният сайт Electrek, като се позовава на запознати източници.

Това ниво на производство е безпрецедентно за производителя на автомобили, но доставките може да се окажат още по-впечатляващи, пише изданието. То информира още, че Tesla вече е счупила нов рекорд след приключването на тримесечието, като е произвела около 50-55 хил. броя Model 3 S.

Самият главен изпълнителен директор на концерна Илон Мъск смята, че той е „много близко" до това да се превърне в печеливш след години "изгаряне" на пари в брой, но предупреди, че неделята ще се окаже ключова за това компанията му да постигне „епична победа“ за производствените си цели.

На фона на бурните събития в производителя през последните седмици, които завършиха със споразумение между Мъск и борсовия регулатор, се очаква през тази седмица компанията да отчете данните си за производството за третото тримесечие.

В два имейла, получени от CNBC, Мъск увещава служителите да „пренебрегват разсейванията" и ги уверява, че компанията е близо до това "да докаже на скептиците, че грешат". В неделя Мъск заявява, че Tesla е напът „да постигне победа над всички очаквания".

Анализаторите следят и реакциите на пазара, след като през уикенда Tesla и Мъск сключиха споразумение с Комисията по ценните книжа и борсите (Securities and Exchange Commision – SEC). След споразумението цената на акциите пое нагоре след първоначален шок и приключи сесията с ръст от 17,35 на сто до 310,70 долара за брой.

Още подобни новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: teslaилон мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пич, та тя Тесла си е силно социалистическа ;)))Можеш ли да се сетиш колко държавни пари са налети в нея? Цял свят им субсидира закупките на тези тесли ;))) По цял свят държавите субсидират една частна компания ;)))От това по - социалистическо здраве му кажи ;)))Направо на комунизъм отива...А Мъск нали си сподели със света патентите. Всичките ;)))Споделена комунистическа работа ;))Комуна някаква - той споделя патенти, които за нищо не стават, а света споделя парите си с него ;)))
6
0
 
4
 
! Отговори
Едно време преди 5 години
Загубеняците чакаха капитализЪма да загние и сгромоляса Сега чакат поне Тесла да се гътнеВенсеремос :))
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПитърКато почнете да говорите глупости нямате равни.
4
12
 
3
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Само че, за постигнат тоя рекорд, теслите са били сглобявани в палатки до основните харлета на завода и то от случайни хора. Специалисти коментираха, че тепърва хората, закупили електрическите талиги на мъск ще берат ядове заради тоя комунистически устрем - петилетката за две години
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луда работа е тая Америка. Човека си пива уйски, чака си треви а, приказвате си ги, каквито му кефне, глобата го с 20 милиона, едвам не го гонят от поста му, а компанията му отчита нови рекорди и е на път, да стане още по-богата...
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялото шоу с тея глоби и прочие, беше кача мечки...
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес, таза добра новина свали цената на петрола с 1%