След 50 години бедствията ще заличат цели части от земното кълбо

Прогнозите на футуриста Рей Хамънд пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 17 окт 2018 14:35 | 17 окт 2018 14:30,
50

След 50 години природните бедствия ще бъдат толкова опустошителни, че ще заличат цели части от земното кълбо. Такава е прогнозата на един от най-опитните футуристи в Европа Рей Хамънд, който дойде за пръв път в България, за да вземе участие в третото издание на "THE NEXT BIG THING", годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него сериозен проблем, който трябва да бъде разгледан от всяко едно правителство, е мръсният въздух. По думите му за последните пет години замърсяването на въздуха се е повишило с цели 8%. Ако тенденцията продължи, милиони хора ще умрат, предрича Хамънд.

На фона на черната статистика, обаче, футуристът изтъкна и някои положителни прогнози. Според него ще има огромен напредък в развитието на медицината. Хамънд предвижда, че след няколко десетилетия замяната на човешки органи няма да бъде проблем.

През изминалите 35 години от живота си Рей Хамънд прави своята уникална прогноза за развитието на света, която се сбъдва безпогрешно. Днес футуристът живее животът, който сам е описал в своите книги.

Най-значителната прогноза, която Хамънд прави, е, че Интернет ще промени всичко.

"По това време нямахме световна информационна мрежа, нямахме браузъри, дори нямахме хиперлинкове. За мен, обаче, беше ясно, че Интернет е от огромно значение и ще промени начина, по който живеем“, споделя в специално интервю за Bulgaria ON AIR Хамънд.

По думите му най-ключовата функция на Интернет е търсенето, а по този начин ще се правят и пари.

С това, обаче, идва и огромна отговорност. Всеки път, в който използваме мрежата, ние предоставяме безвъзмездно информация за себе си. През последните две години онлайн обществото стана свидетел на множество скандали с изтичане на данни на потребители и това породи много въпроси за сигурността на личната ни информация.

"Трябва да разберем, че информацията е най-ценното нещо, с което разполагаме и трябва да я защитим", допълни Хамънд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виж други галерии »

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Joe преди 5 години
Опитен Футурист.... ей такова чудо за пръв път чувам. Иначе една от трите му книги, в жанр научна фантастика, я има издадена на Български и не става. Яко плагиатстване.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50г в България няма да има българи,така че голяма работа. А и нас няма да ни има дотогава. Така че след нас каквото и да става -голяма работа
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35Аминоич, а з има къщи в други държави, така че. И без България ще са опрая.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската версия на същото.Бъди добър граждани скрий личната карта на баба си преди избори.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Хамънд не се тревожете Тръмп Путин Ким и Ердоган ще се погрижат много по- рано големи части от земното кълбо да ги няма.Такс населението рязко ще намалее световната простотия също а с нея и замърсяването.Другара част от земното кълбо ще си живее честита.Тогава за кое да се тревожа дреме ми на торпилата.Их че праз бъди добър патриот убий тоталитарист спаси човек.
35
2
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Боеко вече се справи със заличаването на неговата част, предсрочно
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пука ми за светаВиж, светът е голям и красив. България е умиращо нещо. За нея няма да се водят битки. Просот някой ще узурпира властта след 5 години (защото няма да има кой да го спре) и ще е прекръсти на ... БайГанария ... или нещо от тоя род :)
33
7
 
28
 
! Отговори
Пука ми за света преди 5 години
България като изчезне, какво ми пука за останалия свят? И ще изчезне не заради мръсния въздух, а заради крадливите ни политици дето ще я продадат
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобалното затопляне е по-обро от глобалното захлаждане :)
31
4
 
8
 
! Отговори
h преди 5 години
хайде пак старата песен за глобалното затопляне ..... писна ни !!!
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Нашите сънародници НИКОГА няма да се приберат ... На кое да си дойдат ? На мутренията и беднотията, които не са се променили от 1991-а насам ? Сега било "по-добре". Не, просто сега т интернет ти трябвят за една микро класа от 30-40 000 парчета, който са по-добре от общия кюп, но не са свързани с политиката и ... ЕХЕЕЕ голям кеф.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26КО ... Брат, прегледай се :)
28
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 5 години
Островът на Бети рептилката ще бъде заличен пръв, дрогарю Хамънд.
27
18
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
ами моретата от кръв на руската империйка , кога ше ги оправя природата
26
7
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
той господ не забравя и другарете комун-исти
25
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще се надявам да заличат руската империйка
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Англия и спряха Гълфстрийм. Сега на Америка ще и събудят Йелстоун...Бог бави, но не забравя, господа капиталисти и всякакви -исти.
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да е лошо нашите сънародници до тогава да са се прибрали, защото природните бедствия и стихии ще връхлетят първо краварника. Рано или късно природата ще си върне на сащ за причинените злини и реки от кръв причинени от сащ.
22
0
 
9
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Аз чакам да видя какво ще се случи при следващото събитие на Керингтън (общо взето извънредно силна магнитна буря).От последното такова са минали 150 години и подпалило телеграфните стълбове. С моментната фина електроника на която разчитаме за всичко едно събитие не Керингтън вещае апокалипсис.
21
7
 
6
 
! Отговори
Златко преди 5 години
Пълни глупости. Не зависи от хората .