Стефан Данаилов в битка с нова болест

Крепят го неговите студенти, посещават го в дома му
17 ное 2018 08:52, Елка Василева
38
Стефан Данаилов в битка с нова болест
Снимка: БТА

Любимият на поколения актьор Стефан Данаилов от известно време нови има сериозни здравословни проблеми. Те не са свързани с лимфома, от който той страда от години.

Заради това Стефан Данаилов спря да ходи в Народното събрание, но дава съвети от дома си по новите закони. Негови препоръки са били вписани (и приети) в промени в закона за киното, пише "24 часа".

Даже студентите му от НАТФИЗ ходят на лекции у тях, защото не е в добра физическа форма, макар ментално да е в перфектна такава.

Наблюдава го и го лекува лично известният невролог акад. Лъчезар Трайков, при когото той ходи редовно на прегледи. Предписва му най-новите терапии и най-модерни лекарства за борбата с болестта на Паркинсон.

Лекарят е убеден и гарантира, че състоянието му ще се подобри в най-скоро време. Уви, Данаилов вече не владее и двете си ръце. Има болки и в раменете и тремор.

Стефан Данаилов напоследък изобщо не излиза от дома си. Много го е разтърсила и загубата на сестра му Росица.

Данаилов не поема никакви ангажименти, камо ли роли в постановки, макар да има куп покани. Заговори се за съвместен проект с актрисата Аня Пенчева, но това се оказа само добро намерение, а не факт. Дано да се случи.

Единственото, което го крепи, са неговите студенти.

Всяка събота и неделя те го посещават в дома му, където Мастера продължава да ги учи на театрално изкуство и пък те го зареждат със своята енергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От негово собсвено интервю разбрах , че този човек е егоист и хулиган, използвал безскрупулно положението на родителите си , за да прави каквото си иска от най-ранна възраст. Най-добрата му роля явно е : " Аз съм идеалист от старата гвардия", с която примамва негови наивни набори към БСП. Не се безпокойте за него - такива хора живеят дълго.
36
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак пък велик актьор.Може и да е добър актьор,беше и хубав на младини,но да е депутат на тези години,че и професор в Университета вече ни идва в повечко,не злобея,дано оздравее,но да се оттегли от работата и да даде път на младите.Не вярвам и той да е от незаменимите.
35
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от най-големите БГ-актьори е Стефан Данаилов...............дай боже да е жив и здрав още дълго време!!!
34
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички коментиращи сте едни простаци!Велик актьор!А какво сте направили вие?Нищо!Само бълвате помия щот сте некадърни дрънкала!
33
15
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо да се чете П преди 5 години
Партията го бутала. Не завижай и ба теб ти е дадена добра роля, на панелния алколик който лете пие ракия пред блока и псува живота а зимата осмърдява входа с киселото си зеле.
32
21
 
10
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
"Има много покани за роли в постановки..." Тия лицемери дето го канят как се правят, че не виждат , че е жив труп.
31
17
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Тези, които употребяват прилагателното "велик", дали знаят какво означава? В България е имало не един артист много, много по-добър от този прехвален. Нима не знаете?
30
13
 
21
 
! Отговори
Forever преди 5 години
И да му петните името,просто няма смисъл,талантът си е талант,никой не може да му го отнеме,и никой не може да изтрие богатата му биография и актьорска кариера,а що се отнася до това като политик,и там се справи блестящо,винаги е излизал на трибуната и е критикувал управляващите когато не е одобрявал нещо.
29
17
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ама ти си имал предвид лигавия сериал ипо бтв?..Аз помислих,че говориш за американската продукция.Е,доколкото разбирам,Ламбо е играл някакъв бандит там..Не се и учудвам,той винаги е играл себе си..Да е жив и здрав,много време му отделих..
28
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименне съм гледал "Фамилията",вероятно ИНЕРЦИЯТА и образа на "велик актьор",който му изградиха, са били решаващи.Ще гледам тая прословута "Фамилия" и тогава ще бъда по-конкретен...Впрочем,не забравяй,че който плаща за филма си подбира актьорите!..А ако вече си в някакво "общество",ролята ти е вързана..
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоЩо, във "Фамилията" кой го бутна? Или може би някой му изигра великата роля?
26
15
 
18
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Тежко болен,а се води депутат!!! Алчността е неизмерима, а заплатата на нищо неправещият идва от всички нас!
25
17
 
16
 
! Отговори
мхм преди 5 години
*** и неграмотен декламатор... На всеки километър има по един такъв, дето се клани до земята *** Сатаната!
24
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЛИК АРТИСТ, ОСТАВИ ГОЛЯМА ДИРЯ В ИЗКУСТВОТО..-А ОТ ВАС, МУНЧОВЦИ, КОИТО ГО ПЛЮЕТЕ ТУК, НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ.
23
8
 
21
 
! Отговори
Помня преди 5 години
В едно интервю по време на соца Ламбо каза че 10 г. е мислил дали да стане член на БКП. Видял е че без партията не може да прогресира , и е бил прав.Такива бяхо 2/3 от комунистите по онова време за облаги.Ломбо е от тях.Комунист е на ужким.
22
6
 
7
 
! Отговори
До “Да добавя” преди 5 години
Прав си. За теб няма рай. Има само ад.
21
4
 
11
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До Анонимен 13 Вапцаров го е казал.Разтрел и след разтрела червей.Няма Ад , няма Рай.
20
19
 
11
 
! Отговори
гошо тъпото преди 5 години
КОМУНИСТ ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО И НЕ УМИРА
19
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велик актьор работещ за мафията!!!!
18
12
 
43
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Дали са го бутали по партийна линия или не,не ме интересува,човека има голям талант като актьор,доказал го е с годините и заслужава уважението ни,дано да се излекува.

Спонсорирани публикации