Водещият поддoставчик на Apple затяга коланите

Foxconn също очаква по-слабо търсене на iPhone
22 ное 2018 12:52, Бойчо Попов
7
Водещият поддoставчик на Apple затяга коланите
снимка: Ройтерс

Foxconn Technology Group, най-голямата компания, която сглобява iPhone, се превърна в поредния доставчик, който предупреди за слабо търсене на устройствата. Вътрешнофирмен документ предполага, че разходите ще бъдат съкратени почти наполовина през следващата година, предава Bloomberg.

Foxconn планира да спести 20 млрд. юана (2,9 млрд. долара) от разходите си за 2019 г., защото се изправя пред „много трудна и конкурентна година“, сочи вътрешен документ, разгледан от Bloomberg. Разходите на компанията за последните 12 месеца възлизат на 206 млрд. нови тайвански долари (6,7 млрд. щатски долара). Книжата на Hon Hai Precision Industry, както е известна в Тайван и Азия Foxconn, повишиха стойността си под 1% преди началото на търговията в Тайпе.

 „Такъв преглед, като направения от нашия през тази година, не се различава от тези през предходните години“, посочва Foxconn в имейл в отговор на запитване на Bloomberg за коментар. Той имал за цел да гарантира на компанията, че нейните екипи и бюджети „съответстват на сегашните и очакваните нужди на нашите клиенти, на нашите глобални операции и на пазарните и икономическите предизвикателства през следващите година или две“.

Бизнесът на Foxconn с iPhone ще трябва да намали разходите си с 6 млрд. юана през следващата година, а компанията планира да освободи около 10% от нетехническите служителите, сочи документът. Това вероятно ще донесе още притеснения по отношение на Apple и доставчиците на iPhone – нейният най-важен продукт. През миналата седмица четири доставчика от три континента свиха прогнозите за приходите си заради слабото търсене. Лошото борсово представяне на тези компании се разпространи и на по-широкия пазар през последните дни.

Целия материал прочетете в Investor.bg

 


7
Още по темата: iPhoneAppleFoxconn
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И какво стана сега? Щатските телефони са всъщност Китайски. Голем смех.
5
0
 
3
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 4 месеца
Епъл продава морално остарели продукти (и като софтуер и като хардуер) за прекалено много пари.
Андроид отдавна е задминал като възможности iOS и производителите там предлагат много по-голямо разнобразие като цени, дизайн и т.н.
4
1
 
4
 
! Отговори
iSHIT преди 4 месеца
Синдромът нокиа, много е убав, вземи го ти,
3
1
 
8
 
! Отговори
Трол Горянин преди 4 месеца
Преди години бяха по 5-600€ , сега по 1200-1400€ , а доходите ни не са скочили двойно.
2
0
 
10
 
! Отговори
Да ги направят преди 4 месеца
По 3000 евро айфоните и да си чукат главите що не им върви футболът в Мейджър лигата?!
1
0
 
22
 
! Отговори
Гост преди 4 месеца
За да са конкурентни трябва да предложат и цена.Тези в Калифорния се самозабравих и решиха ,че ще качват цените до безкрай и клиентите ще плащат безрезервно.Да ама не.