Новина от бъдещето! Робот "убит" от самоуправляваща се кола!?

Това е най-футуристичното убийство извършвано някога
Обновена: 9 яну 2019 07:32 | 9 яну 2019 07:10,
19
Новина от бъдещето! Робот "убит" от самоуправляваща се кола!?
Снимка: Reuters

Ако се тревожите, че интелигентни роботи ще превземат планетата - това не е така. Самоуправляващите се автомобили са тук, за да не им позволят!

Въпреки това, може да се наложи да се подготвим за самоуправляващи се автомобили готови да унищожат човечеството.

Това е една новина, която по всичко личи, че ще срещаме все по-често в бъдещето.

Във вероятно най-футуристичната история, съществувала някога, автомобил Tesla модел "S", без водач, блъсна автономен робот, след като компютризираната жертва тръгнала по пътното платно.

Инцидентът се случил на "Paradise Road" в Лас Вегас в неделя вечерта.

Роботът е модел v4 от Promobot; част от колекция от "автономни роботи, предназначени за бизнес цели", които могат да се наемат за $2000 на ден.

Сайтът на Promobot гласи: "Роботът е в състояние да общува с хора по всяка тема, да разпознава лица, да отговаря на въпроси, да се движи избягвайки препятствия, да движи ръцете и главата си, да показва различни материали на дисплея си и да се интегрира с устройства и системи на трети страни. Изпълнява функциите на администратори, промоутъри, хостеси, музейни ръководства, консултанти, консиерги и много други".

След сблъсъка в неделя, фирмата разкри, че едно от техните творения е било "убито", след като роботите са стигнали до технологично изложение около 19:00, когато въпросният робот се отклонил и тръгнал на път за паркинг, където е бил ударен от самоуправляващата се Tesla модел "S".

Автомобилът е работил в автономен режим, но на борда е имашло пътник. По данни на очевидци колата продължила да кара още 50 метра след инцидента, преди най-накрая да спре.

Много хора вярват, че инцидентът всъщност е PR трик на фирмата производител, макар че едва ли Илон Мъск е знаел нещо за него, пише Unilad. Сблъсъкът всъщност изобщо не обнадеждава обществото за безопасността на колите без водачи на Tesla.

От Prombot обясниха, че при сблъсъкът роботът е обърнат настрани и му е причинена "сериозна вреда", която е непоправима.

Олег Кивокурцев, директор в Promobot, говори за инцидента, като казва: "Разбира се, че сме притеснени. Донесохме този робот от Филаделфия да участва в технологичен форум. Сега той не може да участва в събитието или да бъде възстановен. Ще проведем вътрешно разследване и ще разберем защо роботът е отишъл на пътя".

Пътникът от "колата-убиец" Джордж Калдера обясни: "Там нямаше никой, нямаше хора, нямаше коли. Оставих Tesla-та в режим на самостоятелно управление и тя започна да се движи. И изведнъж - робот на пистата! Мислех, че колата ще спре, но се блъсна право в него! Съжалявам, роботът изглежда сладък. И моите искрени съболезнования и извинения на инженерите".

Горкият робот!?!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ми просветна защо толкова ги промотират тези самоуправляващи коли - за да могат шофьорите да гледат реклами докато скучаят
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Там въобще не е имало пешеходна пътека........виж видеото!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бравос на руския робот!!! ТАКА Е ДОКАЗАЛ КАКЪВ *** са т.н. "самоуправляващите" се коли на тоя шоумен-пиарщик мъск!!! Нали уж колите му трябва да спират пред всяко препядствие??? ***!!! Винаги е имало измамници, които обират парите на лековерните хора, ама такава пързалка не е имало отдавна!! *** нещастни, не дават на руското роботче да се разходи малко!!!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роботът не е научен да пресича на пешеходна пътека.
11
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 5 години
Добре , че новината не е от Русия....иначе щеше да е с една човешка жертви :D :D :D Ушанkа дето се прави на робот.
10
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 5 години
Яко ! А по нашите географски ширини колите се блъскат в каруци с роми ! :D Контраст !
9
3
 
2
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Въпросът е защо автомобилът е потеглил без наличието на шофьор? Четох статията и в чужди вестници и пак пише че ПЪТНИКЪТ е пуснал колата в движение. Според мен това е по-важното, нали уж инжинерите бяха сложили различни системи за да не се включва автопилота.
8
3
 
10
 
! Отговори
Maйор Бръмов преди 5 години
Бил е ония танцуващия руски робот от телевизионното шоу и или е пресякъл на червено или е бил под въздействието на лосион за вана.
7
4
 
5
 
! Отговори
Ко?Не! преди 5 години
Робот, за който никога нямаше да чуем, ако не беше "ударен" от автономна Тесла. Поставен удобно на шосето по нечия "грешка" (ще бъде разследвана:). Робот, който нямаме идея какво може да прави, но няма и да разберем, защото удобно е "повреден" от лекото капичване.Аман от постановки.
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роботът тъкмо се е връщал от един гей-парад, където е защитавал правата на гейoвете роботи и е отивал към един ресторант да обядва, но злият руски автомобил го е убил. Путин е виновен!
5
2
 
6
 
! Отговори
rusnak преди 5 години
А при вас как е? То не били компютри а компоти?
4
2
 
5
 
! Отговори
Pravoputev преди 5 години
U nas Photoshop delaet vse
3
6
 
6
 
! Отговори
ддд преди 5 години
самоходни таралясници. тепърва ще има истински жертви, в следствие на човешкият мързел, простотия и алчност.
2
1
 
5
 
! Отговори
Boto преди 5 години
Сблъсъкът всъщност изобщо не обнадеждава обществото за безопасността на колите без водачи на Tesla. - това изказване ще ми е ТОП-а днес.На база на какво го правите? На база поевтиняване на акции, по малко поръчани автомобили, на база санкции?Не забравяйте, че тази кола получи автопилот като софтуерен ъпдейт към текущите си сензори... дали пък следващата версия подготвена в завода за това няма да е обнадеждаваща?
1
12
 
6
 
! Отговори
Кривокурцев преди 5 години
Отново евтина сензация - постановка, организирана от руснаци...