Сливат WhatsApp, Instagram и Messenger в едно!?

Целта е засилване на контрола и защитата
27 яну 2019 08:30,
12
Сливат WhatsApp, Instagram и Messenger в едно!?
Снимка: pixabay

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг планира да интегрира чат услугите на WhatsApp, Instagram и Facebook Messenger в едно, засилвайки контрола си върху разпръснатите подразделения на компанията в момент, в който бизнесът му се бори със серия от скандали, пише The New York Times.

Още по темата

Ходът, за който споменават четирима източници, запознати със случая, изисква стотици служители на Facebook да променят начина, по който работят WhatsApp, Instagram и Messenger в самата си основа.

Въпреки че и трите услуги ще продължат да оперират като отделни приложения, основната чат инфраструктура ще бъде унифицирана, допълват източниците.

Работата по проекта е все още в ранен етап и плановете са да бъде завършена до края на тази година или началото на 2020 г., посочват още те.

Освен това Зукърбърг е наредил всички приложения да имат криптиране “от край до край” - значителна стъпка за защита на съобщенията от разглеждане от други лица освен участниците в разговора.


Чрез свързването на инфраструктурата на приложенията Зукърбърг иска да увеличи полезността на социалната мрежа, като направи милиардите ѝ потребители силно ангажирани в цялата екосистема. Ако хората влизат по-често в услугите на Facebook, те могат да се откажат от конкурентните чат приложения, като тези на Apple и Google, твърдят източниците, пожелали да останат анонимни, защото въпросът е конфиденциален.

Продължението на материала четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Рашка с прашка преди 5 години
До ***,Още по-умните, отдавна сме на Телеграм и Сигнал.
6
8
 
2
 
! Отговори
Утайка преди 5 години
Уатсапа е мегагейски и го ползват основно на запад. На всичкото отгоре ще става платен. Умните хора отдавна минаха на друга програмка - примерно вайбъра.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е и България да отговори с някоя система като ЦецоУхото, например. Вече бабичките по селата си гледат овцете на GPS-позициониране и имат по 2-3 виртуални ферми. Даже няма нужда да живеят в България, а само достъп до Интернет...
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам какво странно има при положение, че и трите програми са вече на един собственик.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1А ти понеже таблицата я знаеш си един никой.
2
2
 
18
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Целта е повече "мониторинг" и сливане на потребителската маса. Ето аз нямам нито WatsApp, нито Instagram, реално не ползвам FB, но пък ползвам Messenger. Много е интересен факта, как западните корпорации които имат повече власт от 80% от суверенните държави по света, се борят с тоталитаризма, като централизират все повече властта си. Не знам кой *** е решил, че капитализма е оръжие срещу тоталитаризма, при положение, че той е самото олицетворение.
1
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зукито е баси бушона. Сигурно и таблицата за умножение не знае, но е големец инъче. Обикновен назначен агент