Amazon с рекордна печалба, но...

Инвеститорите са недоволни от хладна прогноза и растящи разходи
1 фев 2019 11:50, Бойчо Попов
3
Amazon с рекордна печалба, но...
снимка: Ройтерс

Въпреки рекордната годишна печалба от 10 млрд. долара, акциите на Amazon.com Inc. поевтиняха, след като гигантът в електронна търговия даде хладна прогноза за приходите си за първото тримесечие и изрази загриженост за нарастващите разходи, забавянето на ръста в търговията на дребно и даде мрачна прогноза за бизнеса си в Индия.

Приходите от продажбите ще възлязат на между 56 млрд. долара до 60 млрд. долара през текущото тримесечие, съобщиха от компанията в четвъртък. За сравнение - средната оценка на анализаторите бе за 61 млрд. долара.

Въпреки че продажбите и печалбата през четвъртото тримесечие надминаха прогнозите на анализаторите, растежът в Северна Америка се е забавил драстично в ключовия празничен период, а коментарите за несигурността в Индия изпратиха акциите на по-ниски нива. Книжата поевтиняха с 5,8% в разширената сесия, предава Bloomberg.

Главният финансов директор Брайън Олсавски се опита да убеди инвеститорите, че компанията остава на правилния път. Но той намери малко окуражителни думи за растежа в Индия, казвайки, че ефектите от новите правила за електронна търговия в страната все още са несигурни.

Главният изпълнителен директор Джеф Безос обеща инвестиции от около 5 млрд. долара, за да преследва растежа в Индия, виждайки втората по големина на населението страна в света като най-добрата дестинация за международното разрастване на Amazon.

Целия материал четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: AmazonИндияджеф безос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Ама се радваш, когато за 5 лева ти доставят нещо, дето Еконт ще чарджи 105, нали?
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На служителите в сортировъчните центрове на Амазон не им се отпуска достатъчно време да идат по малка нужда, а на тия рекордната печалба не им е достатъчна...
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ао хората инвестираха в компаниите, за да може да се разработват нови и полезни неща, а не просот, за да изкарат 15% отгороре след година, светът щеше да е по-добро място. Сега, какво е - Някой казва, че работи над система, да стриймва 4к порно на живо - наливат се милиарди за няколко дни. Друг разработва роботизирани протези - ами те сакатите пари нямат много - за ко ни е това? С какво е полезно?Ей това е състоянитео на съвременната ни икономика.