Меркел: Facebook, Danke und Auf Wiedersehen!

Канцлерът закрива акаунта си в социалната мрежа с над 2,5 млн. харесвания
1 фев 2019 22:40, Бойчо Попов
55
Меркел: Facebook, Danke und Auf Wiedersehen!
снимка: Ройтерс

Ангела Меркел вече не се нуждае от своя акаунт във Facebook. Германският канцлер, която планира да напусне политиката след края на мандата си, ще закрие официалната си страница в мрежата, защото вече не е начело на партията Християндемократически съюз, каза тя в петък във видео съобщение, публикувано на платформата.

„Мило Facebook общество, днес е денят, в който искам да благодаря за силната подкрепа във Facebook страницата ми. Знаете, че вече не съм ръководител на ХДС (Християндемократическия съюз) и затова закривам страницата си във Facebook", заяви Меркел във видеозапис в социалната мрежа.

Проверка на Bloomberg показва, че Меркел закрива страница с над 2,5 млн. харесвания – повече, отколкото има френският президент Еманюел Макрон и всеки един германски политик. В профила си тя изрежда своите хобита, включително опера, планинарство и градинарство, любимия ѝ филм - романтичната драма от 1985 г. „Извън Африка“ с участието на Робърт Редфорд и Мерил Стрийп, както и нейната лична мечта - да пътува по Транссибирската железница от Москва до Владивосток.

Най-голямата икономика в Европа става все по-хлъзгав терен за социалните мрежи, след като правителството на Меркел започна през миналата година прилагането на най-тежкия закон на континента, насочен към намаляване на речта на омразата и фалшивите новини - заплашващ да наложи глоби на социални мрежи, като Facebook, Twitter Inc. и YouTube от по 50 милиона евро, ако не успеят да изтрият незаконно съдържание навреме.

Меркел няма да отсъства от всички социални медии. Канцлерът заяви, че обществеността може да получи информация за работата ѝ от страницата на германското правителство във Facebook. А за истинските фенове на Меркел – ето и нейната Instagram страница.

 Още подобни новини четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: ангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел да си ходи и след нея бб, не мога да харесвам немски политик, който със сигурност знае каква т.ъмна личност управлява вече 10 години България и само заради две целувки на среща да подкрепя м..афията в а България
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
of 9 - доста глупости си изписал. Има определени групи от хора които харесват този или онзи политик на база принципи. Няма човек който да не харесва всички, например ясон е че който харесва Хилъри няма да харесва Тръмп и обратното - който харесва Тръмп няма да харесва Хилъри. Меркел и Макрон е личност събираащ огромен процент неодобрение, и то не само у нас Нямм място да направя задълбочен анализ, но да се правят сравнения от Макрон до Тръмп са глупости-
20
2
 
15
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
Бокича бързо да запише Инстаграм профила й, че комай само той й е фен в Бг.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз очаквах, че лидера на християнска партия в католическа страна ще организира гонения и ще оправи работата... Тя па стана, като стана...
18
2
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
В толкова голяма държава само 2 500 000 харесвания ! Наизборите президентът Радев имаше 2 500 000 харесвания !!!
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ши съ разплача.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19Демографски срив се спасява с млада работна ръка, а не с навлеци на социални помощи!А и хич не си мисли че парите за северен паток 2 ще отидат за мужиците ти! Ще отидат за руска корупция в Европа и за военни летящи Москвичи. А на Меркел и е запазен стола в Газпром до Шрьодер!!!!!Толкова за *** *** на продажниците като теб!
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
меркел цял живот бе сянката на повредените евреи!на цру?
14
0
 
12
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Бая години закъсня да се оттегли отвсякъде.Сега с добро ще я запомнят само местните овце и техните палачи от Африка и Азия(любезно поканени от самата Меркел).
13
3
 
0
 
! Отговори
Фашистки-внук... преди 5 години
Радвам- се, че,...Преди, да- ви, забележа,...Напуснахте, семейството,.На, хората,..Който, остават,..Да- сй- прйказват,...
12
7
 
13
 
! Отговори
motorhead преди 5 години
Леля ви Меркел, направи с писалката това дето отпочна Хитлер с танкове - немската икономика процъфтява и половината свят работи за нея: дали е Мустафа, или Георги, или Стипе от Хърватска - тука плащаме данъците, тука харчим парите и като пратиме 300 евра на Бг ее, кой като нас!!!
11
1
 
10
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Нищо не може да се закрие в сайта на ЦРУ.
10
0
 
7
 
! Отговори
Tttt преди 5 години
Хахахажа глоби от по 50млн смяяяях...Вчера в Mirror имаше статия колко данъци е платил Амазон за 20г. в Великобритания...За 140 милиарда оборот за 20г. Амазон е платил 60млн.данък...Същото е с eBay Гоогле и Фейсбуук.
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да видим. Бойко ви е крив, Путин ви е крив, Тръмп, Мадуро, Ким, Си дзи пин, Тодор Живков, Първанов, Костов, Виденов, Меркел, Мей, Макрон, Всички са ви криви. Вие към някого въобще способни ли сте да проявите уважение? Много пропаднал, крив и злобен народ сме. Затова и ще си патим от криви политици, защото няма никой способен и добър човек да се захване с тази *** и помия, защото ще му бъде съсипан живота веднага. Ако имаше как да бъдат събрани, България щеше да е под 1 метър храчки и плюнки
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пичове, само едно разбирам: ако вие управлявахте Германия, тя щеше да процъфтява. Мислите, че политика може да се води без компромиси? Мислите, че има лесен и еднопосочен изход от всяка ситуация? Много е лесно да плюеш на компютъра. Върви ръководи няколко милиона живота, при положение че няколко велики сили се опитват да ти дръпнат чергата под краката, да видим какво ще направиш.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво бабе. Айде кръъгом марш и със бодра стъпка директно към затвора.Съсипа Европа таа ***.
6
2
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Така ги спаси, че ги натика всичките да купуват руски газ. Голям глyпак си!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще има и друго:Die Deutsche Leute: Merkel, Danke und Auf Wiedersehen!(Германският народ: Меркел, благодарим и довиждане!)
4
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой няма да разбере какво бреме изнесе тази жена. Вие мислите, че е съсипала Германия и Европа. По-скоро успя да ограничи съсипията да е само до това положение. И Америка, и Русия имаха като цел много по-голяма съсипия. А в България можем само да мечтаем за такъв политик на фона на нашите мишки. Но колко по лесно е да плюем един силен характер, дето ако я срещнете ще си глътнете граматиката, ама Булгарът е над всички. Някакъв си канцлер там... Мани...
3
2
 
20
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
Меркел за теб само auf Wiedersehen, aber hoffentlich nicht и без Danke. Дано се намери някой да те съди. Заслужаваш строг режим сред арабски рецидивисти. Съсипа хубавата държава.